Любители на котки - Тема 169

• 32 194
  • 751
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Здравейте, преди време бях помолила за помощ за новородени бездомни котета, сега пак влизам с молба за идея.
Прибрахме едно от въпросните бездомни котета, днес го кастрирахме, женско е, и направо не знам какво да правим.
Някъде около 4 часа се е събудила от упойката, вече залита рядко и съответно се опитва да скача къде ли не. Не иска яка – маха я, направих ѝ нещо като дрешка, която се връзва на гърба – и нея я маха, в момента сме я сложили в кутията за носене, но ръмжи, съска, бори се с вратата... Не иска вътре. Видяхме се в чудо, моля за идеи.

# 121
А, ако и направите "боди" от дамски чорапогащник? Моят котарак имаше боди след кастрацията. Няма как да го свали.

# 122
  • София
Това няма ли да го скъса с нокти много лесно? Thinking

П.П. Е, не става. Пуснахме я от кутията, иска да скача по первазите, по мебелите, навсякъде. Явно пак ще я затворим там, колкото и да е недоволна.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 22:29 от milenaka

# 123
Интересно е това с бодито?
Моите не са създавали проблеми.
Дали ако просто я оставите на мира няма да е по-спокойна?

# 124
На Зак си беше шито боди с тик-так копчета, от клиниката. Но детето му е правило пуловери от ръкави на нейни  блузи. Прунципа с чорапогащника е същия. Има и др идеи в нета. Ако не става, слагайте фуния.

# 125
  • София
Две женски съм кастрирала, но не съм им слагала нищо. Освен това тичаха и скачаха. Нямаше как да ги спра. Но с близането на раната бяха кротки и разрезите бяха около 1,5-2 см. с вътрешни шевове. Отвън се виждаше само едно възелче в единия край. Почти нямаше какво да дърпат и късат.

Днес все още действа обезболяващото. Утре ще премине действието му и ще започне сама да ограничава движенията, при които изпитва болка.

Голям ли е разрезът? Нормално ли си ближе раната или дърпа и хапе конци? Ако е нормално и няма шевове, които да издърпа, я остави без нищо. Имай предвид, че бодито предпазва, но и от спарването раната заздравява по-бавно.

# 126
На Сакура разреза е голям, тя е с фуния. Без боди. И с разградими конци.
Но Зак без боди нямаше да го бъде Два пъти му го свалих и той беше амгажиран да си дърпа шева.

# 127
  • София
И фунията маха. Хем я бяхме вързали допълнително. Много е своенравна. По-голямото ми притеснение е, че се опитва да скача нависоко. Може да бъркам, но ми се струва, че скачането е по-опасно.

Обаче каква картинка бяхме с мъжа ми... Той ѝ държи главата с ръкавици, че хапе, аз се опитвам да вържа "дрешката", която ѝ направих и да закрепя яката. Изпотих се сто пъти, а първа яката замина, след нея и другото.

П.П. И при нея конците са разградими.

Май не стърчат много конци, но не успяхме да видим добре. На мен ми е струва, че в единия край имаше.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 23:22 от milenaka

# 128
С крачол на спортен клин бях нагласила Бени след коремната операция. Зор беше обличането, но не успяваше да го маха. Скачането си е опасно, предполагам е замаяна още

# 129
Рози, много е трудно със снимките. Все скача диването, не стои мирен. Сега му казвам дай да те снимам да те види Рози, той се наглася, аз ще снимам и той почва да мърда Grinning Но успях да направя една неразмазана Grinning

Закарах го на баба 1.200 кг. Подозирам че за 3 седмици е стигнал 2 кг. Grinning Според баба го държа гладен  Grinning В неделя е на преглед и ако всичко е наред, ще мога да му сложа ваксина. И ще проверим постигнатото тегло за празниците Grinning

# 130
Благодаря за новата тема и аз! Flowers Hibiscus
Танче, честит имен ден! Flowers Cherry Blossom
Ето го и нашият дългуч Лио. На 7 месеца е. На 1 януари го теглих- 4.5 кг. В понеделник има час за кастрация. Тук препоръката за кастриране на мъжките е на 6 месеца. Дано да мине гладко. Flowers Four Leaf Clover

# 131
Мини, да ми го носиш. Ще си ги редя по цвят Heart Eyes

# 132
  • Крайбрежен район
Minnie.Mouse същия кокоранин като моя. Heart EyesSmile

# 133
Добре, Норче, донасям го за котко пъзел Hug
Да, Metanoia, същия е. Много се забавлявам с физиономиите му Grinning Heart Eyes

# 134
  • Стара Загора
За всички фенове на Чумито Joy

Ивекс, 12-ти февруари Hug

Общи условия

Активация на акаунт