Любители на котки - Тема 169

• 32 196
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Златна тя.Kissing Heart

Малко остана.Hug

# 136
Чумичка тук изглежда като ангелче. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 137
Една занимавка за котки, която не струва"майка си и баща си", както обикновено е.
https://www.instagram.com/p/CYomU16I2-j/?utm_medium=copy_link

# 138
  • София
Чумито 😻
Barbie, леко да минава! 🙏

Red soul, това клипче направо ме срази. Гледам тези котешки движения пак и пак и пак (не мога да опиша какво е усещането ми- настръхвам от възхищение). Изумителни сила, гъвкавост, грация...

# 139
  • София
Една занимавка за котки, която не струва"майка си и баща си", както обикновено е.
Интересно.
Показах на дъщеря ми. Има място в нейната стая за такава конструкция.

Аш само по дървета се е катерил. Ако не му тежи дупето де. Лятото доста нависоко се беше качвал, на едни борчета. Проблемът на бора е смолата.

Ако след няколко месеца все още е здрава, мога и аз да поръчам на моите. Simple Smile
Ших преди малко един ръб на кошницата (не тази в която лежеше Аш). Но не са виновни децата. При навиването на краката плата се усука и ръба леко цъфна. Мързя ме да шия вчера.

И честит имен ден на патерица адашке Flowers Hibiscus

# 140
Пак съм аз.Храната на Зак свърши и мисля направо да взимам от новата храна.Обаче Ирина е писала,е ядат Роял канин- фит32 и Мейн кун /1:1/ Дамите с бенгали-с какво ги храните и по колко кг храна на месец отива. Гледах пакетите от по 4 кг,значи 8 кг общо за двете котки/Зак е ящен/се чудех дали ще ми стига.Или д авземе по 2,т.е4 общо в началото и да преценя колко да поръчвам за нататък.Не знам и на Зак дали ще му хареса.

Така е-котките са течност! Обожавам гъвкавостта им.Иначе,не всички са грациозни.Аз си имам едно "слонче в стъкларски магазин",но пък с такава любов и доверие ме гледа,че няма как да го упрекнеш.

# 141
  • София
Моите все още ядат бебешки гранули.
Имам Брит, 1.5 кг, все още има доста, но нея я ядат бавно.
В началото на декември купих N&D (5kg). Ядат я и двамата. Като гледам са останали 300-400 гр. Значи от тази - 5кг на месец.

# 142
Ред, Фрея е доста капризна на храна, та ще ти кажа какво тя одобри от няколко предлагани варианти (всички гледах да са така наречените премиум, т.е. да няма много въглехидрати, не просто да е без пшеница). Консерви на Анимонда Карни, на ден изяжда между 200 и 300 грама от тях + гранули ESSENTIAL the JAGUAR, от тях яде понякога малко, понякога повече, но надали повече от 20-30 грама на ден. Не знам помогна ли ти, май не особено Simple Smile

# 143
Виждам,че Роял имат и храна за бенгали??
Може би,ще взема от няколко вида по малка опаковка,за да проверя.
Зак е ящен,наистина,но пък не одобрява съвсем всичко..,а ако трябва да ги храня с различна храна,не знам как ще стане.За Зак съм сигурна,че ще омита и купата на Сакура.За нея,не знам,все още.

# 144
Виждам,че Роял имат и храна за бенгали??
Ред, и аз я загледах в началото, обаче:
1. Само за възрастни котки е, поне не видях да има китън вариант от нея
2. Пълна е неща, които не искам да има - пшеница, царевица и то в първите съставки. Дори месото на първо мяст е от chicken by product

Ето, тук има и анализ, 35% въглехидрати!!! https://petfoodsherpa.com/cat-food-reviews/royal-canin/royal-can … dult-dry-cat-food

Та според мен не си струва, да не говорим, че не се внася в бг Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 12:38 от ТришаР

# 145
  • София
Иначе,не всички са грациозни.Аз си имам едно "слонче в стъкларски магазин",но пък с такава любов и доверие ме гледа,че няма как да го упрекнеш.
Ха-ха! Още една прилика с Киро. Ако нещо е бутнато по невнимание, то задължително е от него. Simple Smile Точно като слонче е . Joy

Много благодаря за пожеланията за имения ден. А знаете ли каква е историята на адашката-мъченица, заради която имам имен ден? Гонили я заради вярата, измъчвали я, тя не се давала, раните ѝ заздравявали още на другия ден и т.н. Накрая я хвърлили на лъвовете, а те вместо да я изядат, взели да се умилкват в краката ѝ. Simple Smile Та и тя е била котколюбка. Simple Smile И най-вече котките са я обичали. Wink

Днес пак имаме нещо като рожден ден. Преди 5 години, цяла седмица след като прибрахме Богдана и след ежедневни опити да хванем и брат ѝ, най-после на 13-ти Киро се предаде и то с капан за котки. Simple Smile Да ни е жив и здрав!

# 146
Да живи и здрав Кирчо и да продължава да прави бели. Страхотен е!

# 147
Забележете във видеото, как ползва опашката за баланс !
Страшни животни са, умни, хитри и 100на 100 разбират като им се говори. Дали им утърва  - друг въпрос Wink

# 148
  • София
Ред, тествай с малки разфасовки, или ако можеш да вземеш насипно.
Аш например не хареса The Jaguar на Essential Food.

Хареса храната на Sam's Field.
Цитат
Състав: пилешко месо 45% (прясно пилешко месо 20%), ориз, мазнина от домашни птици, картофи, изсушени ябълки 4%, масло от сьомга, пилешки дробчета, домати 1%, моркови 1%, юка, минерали, пребиотици (MOS & FOS 200 mg/kg), лайка (Matricaria chamomilla, 50 mg/kg).
При нас отвориха нов зоомагазин. Собственичката е българка, а съпруга ѝ е холандец. Докато са били в Холандия е хранела животните си със Sam's Field. Беше учудена, че съм успяла да я намеря и тук. Не знам до колко е уреден вноса. Ще ѝ кажа да провери за тази храна и ако ми я намери на нормални цени ще взема.

Тя ми предложи да пробвам Applaws. Бебешката я ядоха.

Беше намерила Dechra, но ѝ предложили доста висока цена и не беше поръчала.

Ветеринарите пък ми предложиха Хилс.

Забележете във видеото, как ползва опашката за баланс !
О, да, важен инструмент.
И двамата размахват опашки когато се разхождат по ръба на вратата.

# 149

Ето така се спи дълбоко, даже и си похърква 🤣

Общи условия

Активация на акаунт