Любители на котки - Тема 169

• 32 211
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • на брега на морето
За Кирето с любов Simple Smile

# 151
  • София
Купих една играчка с топчета на Блеко (някой беше показал подобна тези дни).
Засега не я отразява, но се опита да се набута ей в таз кутийчица (от играчката), която я има, я няма 1 педя 🤣🤣🤣

Скрит текст:
Може и да се случат нещата- разузнава момчето...

Та слизайки от колата с играчката, гледам двамата красавци, които се въртят около блока.
Мойто говедо с играчки си играе и се назлъндисва на хубави и скъпи храни, а те горките няма какво да ядат 😥 (толкова е студено навън).
Качих се вкъщи и им отворих по един пауч.

Една съседка ми обясни как вече глобявали хората, които хранят бездомничетата... (нали общината "полага грижи" за тях, та и глоби събират 😤). Всъщност прави ми впечатление, че ги няма скитащите кучета около нас...🤔
Какво ли им се е случило?

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 16:07 от AnyHr

# 152
От едно заведение с обедни менюта до работа хранеха 2 майки котки с бебетата, и ми се оплакаха, че са ги глобили от общината. Продължили да ги хранят вечер по тъмно и изведнъж всички котета изчезнали. Кварталните също липсват след нова година и някой е изхвърлил леглото на Прасчо, поне той днес се е върнал, та успях да го нахраня. Няма по-красива котка от него, просто не съм виждала друга такава

# 153
Здравейте! Ето го и нашия "звяр" Sweat Smile

# 154
Ред, тествай с малки разфасовки, или ако можеш да вземеш насипно.
Аш например не хареса The Jaguar на Essential Food.

Хареса храната на Sam's Field.
Цитат
Състав: пилешко месо 45% (прясно пилешко месо 20%), ориз, мазнина от домашни птици, картофи, изсушени ябълки 4%, масло от сьомга, пилешки дробчета, домати 1%, моркови 1%, юка, минерали, пребиотици (MOS & FOS 200 mg/kg), лайка (Matricaria chamomilla, 50 mg/kg).
При нас отвориха нов зоомагазин. Собственичката е българка, а съпруга ѝ е холандец. Докато са били в Холандия е хранела животните си със Sam's Field. Беше учудена, че съм успяла да я намеря и тук. Не знам до колко е уреден вноса. Ще ѝ кажа да провери за тази храна и ако ми я намери на нормални цени ще взема.

Тя ми предложи да пробвам Applaws. Бебешката я ядоха.

Беше намерила Dechra, но ѝ предложили доста висока цена и не беше поръчала.

Ветеринарите пък ми предложиха Хилс.

Забележете във видеото, как ползва опашката за баланс !
О, да, важен инструмент.
И двамата размахват опашки когато се разхождат по ръба на вратата.

Аз току-що купих по 4 кг от вид.Дано я одобрят.Иначе на Зак взимам Sam's Field.Сега му взех 2 кг някаква еко-био,защото в реалните магазини,тези,за които ходих на Роял са в по-скъпи,а неговата свърши.Взех му я да хапва,а поръчах от Зооплюс,заедно с още един повод за Сакура.
Фин го хранех само с Хилс.

# 155
  • София
Иначе на Зак взимам Sam's Field.
Фин го хранех само с Хилс.
Значи ще взема от ветеринарите Хилс. И ще помоля продавачката от зоомагазина да провери за Сам'с (цени, доставки и т.н.)
Ще проверя в единият магазин при нас дали има насипен Сам'с, че виждам само големи разфасовки. Да видя какво ще му хареса и какво ще поръчам.

# 156
От кога тъпите Софийски общинари глобяват за хранене на улични котки? Пълни идиоти! Не си ли спомнят, когато през 80-те, когато изловиха уличните котки, за да ги обърнат на кожени палта, центърът се напълни с мишки и по високите етажи? Интересно с какво пречим, като ги храним? Ако някой реши да ме глоби за това, ще му се стъжни живота. А и не се знае дали няма да му се случи нещо - нашите котки са доста охранени, много хора ги хранят. Само в студа не знам къде се крият и какво ядат - днес не видях нито една, а бях с два пауча - в нисусовата температура многото панички с вода по улиците са замръзнали.

# 157
Надвечер а дрямка у дома.
Едно време казваха: сложи учебника под възглавницата вечер.
Ако важи и за нотите, Джуджи трябва да е пианистка! Да, да! Загледайте се в /на пианото…

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 20:33 от MarietaYo

# 158
  • СИ

... Интересно с какво пречим, като ги храним? Ако някой реши да ме глоби за това, ще му се стъжни живота...

Не става въпрос дали се пречи или не. Не трябва да се прави безразборно. Така се развъждат безконтролно и може да създават допълнителни проблеми. За какво стъжняване става въпрос? На кого? Наскоро се отървахме от някаква лелка, която разсипваше гранули където ѝ падне около кварталната бакалия. Кучета, котки и каквото се сетиш... Не става така някак си... От магазина са се оплакавали доста пъти. Накрая са я предупредили официално.
Преди да скочи някой отгоре ми да кажа, че редовно носим храна за котките на тъщата. Но си имат дворче и къщичка. Уличните и бездомни животни са проблем, който трябва да има решение, което да не се изразява в безразборно разсипване на храна по улиците.

# 159

... Интересно с какво пречим, като ги храним? Ако някой реши да ме глоби за това, ще му се стъжни живота...

Не става въпрос дали се пречи или не. Не трябва да се прави безразборно. Така се развъждат безконтролно и може да създават допълнителни проблеми. За какво стъжняване става въпрос? На кого? Наскоро се отървахме от някаква лелка, която разсипваше гранули където ѝ падне около кварталната бакалия. Кучета, котки и каквото се сетиш... Не става така някак си... От магазина са се оплакавали доста пъти. Накрая са я предупредили официално.
Преди да скочи някой отгоре ми да кажа, че редовно носим храна за котките на тъщата. Но си имат дворче и къщичка. Уличните и бездомни животни са проблем, който трябва да има решение, което да не се изразява в безразборно разсипване на храна по улиците.
Аааа! Категорично не съм съгласна! Какво искаш - да ги избият ли? Явно не си от София, или поне не живееш в центъра - отново ще пиша какъв кошмар беше с мише нашествие по домовете на хората на високи етажи в центъра поради невероятно нашествие на мишки, когато изловиха уличните котки.
Отделно голямата част от нашите уличничета са с резнати ушета - кастрирани са.
Да не говорим за това, че е жестоко да оставиш невинни същества да измират от глад.
А, нещо важно - какво правиш в тази тема?
А като си толкова загрижен за котките на тъщата, кастрирахте ли ги? Или в геометрична прогресия се увеличават?

# 160
Скрит текст:
Рози, много е трудно със снимките. Все скача диването, не стои мирен. Сега му казвам дай да те снимам да те види Рози, той се наглася, аз ще снимам и той почва да мърда Grinning Но успях да направя една неразмазана Grinning

Закарах го на баба 1.200 кг. Подозирам че за 3 седмици е стигнал 2 кг. Grinning Според баба го държа гладен  Grinning В неделя е на преглед и ако всичко е наред, ще мога да му сложа ваксина. И ще проверим постигнатото тегло за празниците Grinning

Да му нацелувам окоронета муцунка Simple Smile
Ваканцията при баба добре му се е отразила. Както казваше моята(лека и пръст) пооправил се е..Загладил е козинка Wink

# 161
  • София
SeaHorse и съм съгласна с теб и не съм...  
Тези котета са живи същества, как да ги оставиш гладни- особено в този студ (не съм от лелките дето обикалят с манджите).
Не трябва да има бездомни хора и животни!
Общината може да глобява, когато се е погрижила да няма бездомничета (визирам отново и хората), а не да си решава проблема като ги обрича на гладна смърт.
Първо трябва да глобява тези, които безразборно и многократно изхвърлят домашни любимци (има програми за безплатно кастриране, но общините пак няма нищо общо с това).
Следваща стъпка- да осигури подслон...
и т.н.
... Всъщност първо трябва да има работещи закони! Каквото и да си говорим...

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 20:35 от AnyHr

# 162
Рози, точно го нацелувах от теб. И почна да се къпе. Не е много старателен, ама съм му взела сух шампоан, ако почне да намирисва Grinning
AnyHr, аз показвах такава играчка. За моят Блеки я купих, когато го прибрах. Обаче вече измъкна топките и не й обръща внимание. Пробвах да ги върна, старателно се вадят отново Grinning

# 163
А когато пианистката композира е така:

# 164
  • София
Както и преди съм писала някъде, много ми е странен аргументът "Храните ги и се развъждат". Това да не са някакви дрожди или плесени, които виреят върху хранителна среда?! Тези животни вече съществуват и нямат да се изпарят, ако липсва храна. Ще се ожесточат от глад, което не е особено добра идея за бездомните кучета, и накрая какво, да почнат да измират по тротоарите?
Не е това решението, а, както каза AnyHr, да се прекрати изхвърлянето на нежелани любимци и да се насърчи кастрацията.

Общи условия

Активация на акаунт