Любители на котки - Тема 169

• 32 216
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дейзи има подобна на тази играчка:

Tопчето е вътре и не може да се извади. Само бърка в дупките и го гони. И отстрани има процеп.

От няколко дни дъщеря ми ѝ пуска специални филмчета за котки. Разни пиленца хвърчат, бягат мишки. Търси ги зад телевизора, дори в другата стая, която е отзад. Simple Smile Пристрастила се е към телевизията. Пуснат ли телевизор и се зарежда отпред и чака да ѝ пуснат филмчетата. Joy  Ако ви интересуват, потърсете "cat TV" в Гугъл и ще ги видите. Аз лично се въздържам. Притеснявам се да не започнат да скачат по екрана и да бутнат телевизора. Simple Smile

# 166
В нашият мини квартал има парк с детска площадка. Майките с децата отгледаха и отглеждат едно котило. Вече са големи и пухкави, но всички слагат/ме храна.
В същото време, много често чувам оплаквания..Стар, висок блок. Входната врата не се заключва. Любителка на котки , храни бездомните и съответно са няколко. Пуска ги във входа, а целият вход се пълни с бълхи и мирише на маркирано. Едва ли е приятно.

Всички играчки, които съм купувала на Дивчо са от клиниката. Вече си мисля, че подушва аромата и затова не иска да играе с тях!

Мариета, в творчески момент е..Твори! Simple Smile

Мини, чакам да споделиш в неделя. Див на 24-ти ще е на втора ваксина.

# 167

Здравейте,някой да е имал такъв проблем с  домашния си любимец,ухото и е така от 3 дни ?

# 168
Заведи я на лекар.

Като казахме уши. Шишо имаше нещо на ушите и правихме промивки, слагахме капки. Оправи де, НО в резултат дългите му космарляци са така сплъстени и мазни… мие се момчето, но трудно става. Едни фандъци станаха по гушката.
Имате ли опит със сух шампоан? Пяна ли е прах ли е…
Идва ми да го натъркам със сапун Simple Smile

# 169
  • София
Звездичка, според мен също е за лекар. Иначе това, което ми идва на ум е, че ако излиза навън, може да е замръзване на уши. Но уточнявам, че никога не съм виждала такива по време на замръзването, а само след време, когато част от ухото е окапало.

Мариета, мокри кърпички няма ли да свършат работа? В ДМ продавали такива за животни. Иначе във всички зоомагазини има, но са по-скъпи. Тези, които са малко бройки в пакет (4-5 броя) обикновено са като ръкавица, за да е по-удобно да се изчисти цялото тяло след разходка. Другите са като обикновени кърпички.

Рози и Бодли, наличието на бълхи във входа не е от котките. Напротив, котките обират бълхите. Не случайно бълхите са паразити. Обичат да са на топло в козината и да има какво да папкат. Не са луди да ходят по стените на входовете. И между другото, откакто при нас се пръска редовно в мазето против хлебарки и котките нямат бълхи. Майката на Рижко е бяла и се вижда идеално. А живее е мазето.

# 170
  • In the land of Never Never
Като казахме уши. Шишо имаше нещо на ушите и правихме промивки, слагахме капки. Оправи де, НО в резултат дългите му космарляци са така сплъстени и мазни… мие се момчето, но трудно става. Едни фандъци станаха по гушката.
Имате ли опит със сух шампоан? Пяна ли е прах ли е…
Идва ми да го натъркам със сапун Simple Smile
Има ги и двата вида, пише просто сух шампоан, и понякога не е ясно за кой точно става дума. На някои пише пяна, за по сигурно вземете такъв, пяната е по-удобния вариант за измиване при изцапване. Размеква се малко изцапаното, и после с влажна салфетка за чувствителна кожа за бебета, постепенно се премахва. На веднъж няма да се получи. Някои сухи шампоани правят много обилна пяна, и може да се стресне, пробвайте в шепата, може после от шепата да го намажете, където е нужно. Но като има сплетени фандъци, може просто внимателно с малка ножичка да ги отрежете, козинката пораства, а като е сплъстено трудно се измива със сухия шампоан.
Има един сух шампоан обаче, който купих и се оказа пудра,  но не съжалявам, защото Васко я обожава за да се къпе с нея. Поръсвам малко на плочка на двора, и Васко започва да се търкаля и да се трие в нея. Пудри си козинката така, котките обичат да са прашни, явно така се чувстват по-добре.
Пише на кутията, че е вулканична прах от Мароко. Grin Васко направо обезумява от кеф, мирише я и се търкаля, докато се опраши целия. Ето я, даже не помня от къде я купих, мислех че е в Зооплюс, но не можах да я намеря на сайта. Но имам още доста от нея, тя е килограм, не е нужно много, само поръсвам на една плочка.

# 171
Таня, има и игри за котки. Моите си имат собствен смартфон Grinning

# 172
  • Пловдив
Да ви покажа моята осиновена прелест как се развива, чета ви често, но рядко публикувам, та реших да се реванширам. Бони вече се чувства прекрасно вкъщи, сякаш забелязвам промени в нея - по-спокойна е, престана в знак на любов да ни гризка, а само ни облизва или целува по нейния котешки начин, вечер спи при нас, преди сякаш бе по-неспокойна. По-често я откривам сгушена някъде, има си вече нейните местенца. Истинска господарка на дома, безкрайно дружелюбна, имахме гости, на които се радва, а когато са по-малко на брой директно се гали в тях. Всеки изминат ден се радвам все повече, че я взехме след като Лили си отиде. А като е по-голяма е още по-забавно, между другото обожава да лови разни неща - мухи, ластичета, редовно завлича ключовете за колата на ММ, като плячка. Имаме си и играчки, тунелче със звънчета, мишки, лазер, нищо, че е на 4 и половина, радва се много.

За храненето на котки- много ме е жал, когато видя бездомни котки, проблемът е наистина доста голям, тук в Пловдив изобилстват котки. Не мога да нахраня или помогна на всички, което е ужасно, но всичко идва от безотговорността - некастриране на домашни котки, изхвърляне на поколение или дори на гледани вкъщи котки,  мъжките често биват оставяни да обикалят некастрирани и да създават поколение. Има го и това - бременна съм, ще махна котката, обикновено повлияно от редица съвети, дълга тема, но трябва да има контрол и санкции. Не е нужно всеки да обича котките, но те не са и играчка, ако не можеш да се грижиш, не взимай. А да не говоря за това, че не се кастрират и после, недай си боже, ако се разболеят се изхвърлят, попаднах на такъв пост скоро и се ужасих. Та, против съм да се глобяват хранещите котки, трябва да се създадат условия да няма толкова котки, които да имат нужда от хранене.

А ето я моята Бони:

Скрит текст:

# 173
Чудна Мадама Пловдивчанка Wink
А котките са много на почит в Пловдив. Не мисля, че общината ще се осмели да глобява тук… повечето от котките си имат официални обиталища дори.

# 174

Здравейте,някой да е имал такъв проблем с  домашния си любимец,ухото и е така от 3 дни ?

Как от 3дни?!? Flushed Мажи веднага с ламизил! Без да пипаш с ръце. С помощта на тампонче и с ръкавици. И отивайте на вет да вземе натривка. И не я оставяй да се въргаля навсякъде! Ще се разнесе.
Излиза ли навън?

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 09:37 от amy_nka

# 175
Това ми напомни на последните две черни, ококорени котаци❤️
https://www.instagram.com/p/CYlsJTPK1X7/?utm_medium=copy_link

И за amy_nka, специално, поне три разцяетки наведнъж🌻
https://www.instagram.com/reel/CYqW34thhbP/?utm_medium=copy_link

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 11:40 от red soul

# 176
  • София
Това ми напомни на последните две черни, ококорени котаци❤️
Joy
Къщичката най-много ми хареса Simple Smile
И очите на Оникс за жълти.

Нали махнах цветята от секцията... цялото пространство в момента е тяхно. Само горе седят, лежат. Като тръгнат да влизат скачат директно от горе. Само трябва да им ушия някакви възглавници. (за лежане на секция Simple Smile)

# 177
Здравейте,
бих желала да ви попитам относно скубането на козината при котетата. Имам котенце на 5 месеца и половина, от около 2-3 седмици, започна едно падане на козината, направо е страховито. Водих го на ветеринар, според него е нормално, сменял си бебешкото пухче, но малко ми е притеснено. Уж храната е хубава, не давам добавки, а не знам дали трябва. Наясно съм, че породата не е Сфинкс, но наистина всичко е в косми. Не можем да си позволим да го вземе на ръце, ако ще излизаме, защото ще трябва да се преобличаме Simple Smile. Някой имал ли е подобен проблем, мислите ли че е нормално, някакви добавки давате ли? Благодаря, предварително!

# 178
  • София
Всеки има различен праг за "страховито". Падат косми, да. Дали е прекалено... Остават ли по-голи места? Може ветеринарят да е прав.

Не давам добавки, чат-пат реша с фурминатор.

# 179
Деси, има най-различни добавки и храни за козина, но те не могат да спрът падането на козинката, защото това е нормално за котките. В различните периоди на годината падането на козината се увеличава/съответно намалява и това е ествествен процес.
Гледайте от хубавата му страна:
1. Ще трябва да засилите хигиената в къщи (да чистите по-често) , но пък ще ви бъде по-чисто.
2. За изчистването на дрехите можете да си вземете лепящи ролки (в Икея са по четири и струват много малко). С тях за секунди се изчистват дрехите.
За космите по легла и кувертюри най-добра работа според мен върши да ги минавате с мокра ръка.
Решете всяка сутрин котето с гребенче или ръкавица за котки.
И добавките и гребенчетата се продават във всеки зоомагазин.
Може да си вземете и фурминатор
3. Ще получите такава обич, каквато никога не сте предполагала, че има и това със сигурност ще ви направи по-щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт