Любители на котки - Тема 169

• 32 228
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Много е красива първата.

Аз съм виждала майката на Аш. Не ни обърна внимание. По едно време се качи на вратата, отвори си и зачезна.

Видяхме бащата на Оникс. Беше много ошашавен милия.

Социални животни са. Аш обича да се среща с нови хора. Облизва непознати. Обича деца.

# 211
AnMary, колко големи бяха Аш и Оникс, когато започна да ги изкарваш навън? После като ги прибираш, предполагам миеш лапи или не? Нещо друго?

# 212
Ред, първата красавица има излъчване на абсолютно диво животно. Не на несоциализирана котка, а на наистина диво животно. Явно дивият ген е доста силен. Дано все пак животинката си намери добър дом с хора, които ще я обичат.

# 213

Здравейте,някой да е имал такъв проблем с  домашния си любимец,ухото и е така от 3 дни ?

Как от 3дни?!? Flushed Мажи веднага с ламизил! Без да пипаш с ръце. С помощта на тампонче и с ръкавици. И отивайте на вет да вземе натривка. И не я оставяй да се въргаля навсякъде! Ще се разнесе.
Излиза ли навън?

Пръсках с цикатридина спрей,излиза навън една нощ спа навън не се прибра в най големия стъд и  на сутринта беше така…
След спането на вън ли се е получило Ако не е имало никакъв проблем преди това може да е измръзване. Огледа добре дали няма някое мехурче. Против измръзване най-доброто нещо е дефламола.  Мажеш доста обилно по няколко пъти на ден.
А най-гадно е да са се комбинирали гъбички и измръзване. Тогава ще трябва да мажеш с две неща, като ги редуваш.
Измръзването изобщо не е малък проблем - унищожава тъкани като при изгаряне

След спането навън се получи,преди това никакви проблеми не е имала,четох за някакви лишей огледах я никъде нищо няма цвялстс си е пухкавелка,но забелязах че след спането навън освен това на ухото няколко дни е и изплашена,страх я е от абсолютно всичко в нас..

# 214
  • София
AnMary, колко големи бяха Аш и Оникс, когато започна да ги изкарваш навън? После като ги прибираш, предполагам миеш лапи или не? Нещо друго?
Аш - малко преди навършване на 4м.
Мия лапи. Понякога бърша и с мокри кърпички (обикновени).
В единият зоо магазин до нас продават мокри кърпички за кучета. Ме съм купувала.

# 215
Мари, и двете са много красиви. Двете са различни и като външен вид и като поведение,но ги обожавам.Затов аи толкова трудно взех решение.Аз исках много първата,но детето и баща и ми с еопънаха.Когато трябваше да взема решение,това,че Ирина каза,че най-вероятно Вива ще дойде у мен и ще стои да я галя,натежа.Но,ако имах вариант за три котки,щях да ги взема и двете.Просто,сега,с детето ,ми трябва малко по-спокойна котка.Тя ги гушка,разнася,спи с тях,облича...не искам нахапани деца Simple Smile
Когато си тръгвахме насам,заведох дъщеря ми да ги види наживо и двете/макар,че вече бях решила и Вива беше кастрирана/Дъщеря ми в този ден имаше и РД.Тя,тогава каза,че е 101%за Вива,а котката заспа в скута и Simple Smile.Докато чакахме таксито,Ирина каза"Сега ше ви донеса още една"Simple Smile) И донесе едно 6-7 м.момченце,което се залепи веднага за детето ,а тя го разгигра.Животните я усещат Heart После в таксито само говореше как ще ги имаме и трите котки и със Зак ще си имаме 4 бр.Simple Smile Това дете откакто може да говори,само котки иска.Искаше да стане и вет,а котаците я обичат и пазят,както и да си играе с тях.Жалко,че не мога да имам три котки!

# 216
Страх ме е с въпроса си да не наруша задушевната атмосфера, която изпълва последните страници.

В понеделник имаме записан час за кастриране. В емоционален дискомфорт през последните дни съм. Редно ли е да посягаме на животинките заради собственото ни удобство? Не мисля, че когато ги вземаме в дома си, вършим велико благодеяние (най-малкото не е то най-важно). Възможността на човека да полага грижи за животно е повече задължение, отколкото добротворство. Поне при осъзнатия избор, а не при стечение  на обстоятелства. И, с този начин на мислене, имам угризения за правилността на кастрацията. Котето не е вещ, не е част от интериора. Щом отваряме вратите и сърцата си, не следва ли да го приемаме с всички негативи, които съпътстват съжителството с него?

Правя уговорката, че за първи път сме с коте, че повечето ни кучета са били женски (разгонването е почти безпроблемно) и никога не съм кастрирала животно. И друго: майчинството при мен е било център от първата кукла до първия памперс. След това - ясно, зъбчатите колела се завъртат и спираш да рационализираш.

Дайте ми, моля, отправна точка, за да тръгна по-уверено към клиниката.

# 217
  • София
Усещат котките.

Хари обаче беше решил, че синът ми е натрапник и гледаше да го отбягва. Не го е хапал или драскал.
Излязох от нас по спешност и се върнах след 9 дена с някакво си бебе Joy Било е голям шок за него.
Когато му мина сръднята само по него тичаше.

Сега и двамата тичат след него. Сигурно го приемат за член на прайда. Много си играят с него.

За поведението на котенцата може би има значение стопаните им.
Ирина е много хубав човек. Отглеждат ги с голяма любов. Каза "целувам си ги всичките".

След смъртта на Спас (4г котарак) ми подариха кученце. Студентка бях. Казах на майка ми, че ние спокойно и добро куче не можем да отгледаме. Томи не беше социопат, но нападаше всичко, което влезеше в личното ми пространство.

Приятелката на дъщеря ми осинови коте от вет. клиника. Мисля че бях пускала снимки каква сладка малка шепичка беше. Беше. Социопатка е. Хапе и драска всичко. Момичето ходело с ръкавици у тях. А когато дъщеря ми излезе с тях (девойката не оставя котката сама у тях) се връща с надрани и нахапани ръце.

Шарлот, за домашна котка това е най-доброто решение.
Аз понякога се ядосвах, че кастрирах Хари и не е бил татко. Но той и носа си навън не е показвал. Сигурно и се уплашил и избягал от женската котка Simple Smile За 19г ние му бяхме достатъчни, то и сам за себе си беше достатъчен Simple Smile

# 218
Шарлот, всякакъв намек от такива колебания у мен се изпари в мига, в който разбрах, че по-голямата ми котка е с кисти на яйчниците в следствие на това, че се рагонва, а няма бременност. Имаше и някакъв гинекологичен проблем (пак по същатат причина), който ветиринарите 'решиха' едновременно с кастрацията.
За котките, които няма да останат да живеят свободно и да бременеят поне по два пъти годишно, кастрацията е задължителна и спасяваща от здравословни проблеми!
Като тук трудно ще подмина изключително важният и болен въпрос за многото изхвърлени, изгонени или раздадени на ненадеждни осиновители, които в последствие ги изхвърлят, новородени котенца-страдалчета по улици и казани.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 20:41 от djasra

# 219
Ред, АнМари, вие сте видяли много повече котки и котенца от нас - ние като отидохме бяха само Фрея и сестра ѝ. Първоначално и двете се скриха, после едното котенце като светкавица се затича и скочи сигурно почти на 2 метра по вратата (стигна почти до касата горе), явно мъжът ми е гледал ошашавено, защото тогава Ирина каза, спокойно, спокойно, това не е вашето Simple Smile извади една въдичка, даде ми я и Фрея дойде да играе с мен, мъркайки доста силно при това Simple Smile. А през цялото време сестра ѝ тичаше като конче из стаята, изобщо не ни отрази Simple Smile Малко преди да си тръгнем Ирина донесе майката на Фрея, но тя тогава беше разгонена и я видяхме само в ръцете ѝ. Баща ѝ (който е татко и на Оникс Simple Smile ) пък в този момент беше пратен да изпълнява мъжки задължения в друг развъдник и го нямаше, това бяха всички, които видяхме. Аз исках бенгалче точно заради характера на породата - много игриви, много социални, интелигентни и много "човешки" котки, т.е търсят хората и искат да са с тях, а не като предните ми котараци, които ни търсеха само за храна, не даваха да ги галиш, направо си хапеха и драскаха, ако се осмелиш.

Шарлот, преди всяко кастриране (досега 3 пъти сме водили) си задавам и аз тези въпроси. Обаче после се сещам за проблемите, които имат котките, ако се разгонват и не последва бременност, точно което и djasra е писала. Отделно и при разгонването и самото животно се мъчи. Да, изглежда егоистично и за наш кеф, но особено при женските, това им удължава живота и ги предпазва от тумори и пиометра (може и да бъркам името, някакво заболяване на матката беше).

# 220
  • София
Добро съботно утро! 😻
Блеки не ме пуска да ставам.

# 221
Мисля,че всеки е имал такива терзания преди кастрация.И аз го мисля преди всяка и се чувствам виновна,но наистина,ако животното няма да става родител е по-добре да бъде кастрирано.Иначе се мъчи.
Това са домашни котки и не може да се сравнява с това,ама все се сещам за лятото в БГ.Минавах през място,където една жена хранеше котки.Имаше над 15 малки,сладки бебета.До края на лятото останаха към 5-6.И не бяха взета Sad
Аз пък втори ден разглеждам за робот-тоалетна.Вече съвсем се обърках.

# 222
Скрит текст:

Здравейте,някой да е имал такъв проблем с  домашния си любимец,ухото и е така от 3 дни ?

Как от 3дни?!? Flushed Мажи веднага с ламизил! Без да пипаш с ръце. С помощта на тампонче и с ръкавици. И отивайте на вет да вземе натривка. И не я оставяй да се въргаля навсякъде! Ще се разнесе.
Излиза ли навън?

Пръсках с цикатридина спрей,излиза навън една нощ спа навън не се прибра в най големия стъд и  на сутринта беше така…
След спането на вън ли се е получило Ако не е имало никакъв проблем преди това може да е измръзване. Огледа добре дали няма някое мехурче. Против измръзване най-доброто нещо е дефламола.  Мажеш доста обилно по няколко пъти на ден.
А най-гадно е да са се комбинирали гъбички и измръзване. Тогава ще трябва да мажеш с две неща, като ги редуваш.
Измръзването изобщо не е малък проблем - унищожава тъкани като при изгаряне

След спането навън се получи,преди това никакви проблеми не е имала,четох за някакви лишей огледах я никъде нищо няма цвялстс си е пухкавелка,но забелязах че след спането навън освен това на ухото няколко дни е и изплашена,страх я е от абсолютно всичко в нас..
Щом преди спане то на вън в студа не е имало проблеми, най-вероятно е измръзване то. Доколкото виждам е ухото, а там няма подкосмие и достатъчно косми да топлят. Дори и да не е това, дефламолът няма са навреди. Той наистина е уникално лекарство.
Пиша всичко това, защото съм от малкото, които са имали челен сблъсък с измръзване. И ако нямах в себе си дефламол, не знам какви щяха да са последствията.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 12:07 от AnMary

# 223
  • София
Шарлот, помисли си каква е алтернативата? Сещаш ли се за котката на балкона?
Писано е много, със сигурност правиш правилното нещо.

# 224
  • Пловдив
С  радикални възгледи съм за кастрацията - удължава живота на котката, не се разгонват, не маркират, а отделно разгонената женска котка определено ще мяука, нява да ви остави да спите, а и самото животно ще се мъчи. Помислете и ако роди котката какво ще правите с поколението, не може да се разчита, че някой ще ги вземе. Не мисля, че им причиняваме страдание, особено при ранна кастрация, все още е твърде неосъзнато, а идеята е да гледаме котката вкъщи  и не за разплод. Моята я осинових кастрирана, от приюта са се погрижили навременно, котката не маркира, спокойна, гальовна и неотмъстителна. Лили я кастрирах късно, което доведе до проблеми, съжалявам хиляди пъти, но наистина тогава съм била млада, неосведомена за съжаление. По-голямото страдание е да осъзнаеш, че котката е могла да живее по-дълго и да ни се разболее. Не мисля, че ги кастрираме за собствено удоволствие, а от отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт