Любители на котки - Тема 169

• 32 232
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Тери е много жизнелюбиво животно. Още е бебе, със спонтанно любопитство, но извън това нейното същество е устремено навън. Застава под прозореца и вдишва свежия въздух. Гледа навън с копнеж. Когато извеждаме кучето, ни изпраща до вратата и очакването й се "счупва", щом захлопнем пред нея.

Този порив е основният мотив да я кастрираме. Не можем да го опазим това витално коте, още по-трудно, когато забушуват хормони.

В същото време съчетава нежност, деликатност и на моменти борбеност, характерни само за нашия пол (Васко и Явор да не четат Simple Smile )

Иначе е решено, часът е записан от миналата година, чакаме и броим дните да се предвари разгонване.
Благодаря, че ми дадохте отправни точки.

# 226
Шарлот, ние имаме мъжко коте. Не го кастрирахме веднага, беше около 4 годишен. Аз исках в началото, но съпруга ми беше против. Докато не беше кастриран, когато го хванеха хормоните имаше случаи по два дни да не се прибира. Поне живеем в къща с голям двор, и на спокойно място, та общо взето знаех, че е някъде около вкъщи. Но много се биеше с другите мъжки. Прибираше ми се е с рани много често, дори един път куцайки. Мислех, че си е счупил лапичката. Чашата преля, когато се прибра с кръвясало око. Пак се бяха били котараците и го бяха драснали на оченцето. Слава Богу не сериозно. Но това преля чашата, мъжа ми видя какво се случва и в крайна сметка го кастрирахме. Сега разликата е, че не вие на вратата да излиза, защото му бошуват хормоните. Пак го пускаме на двора, но той самият избягва срещите с другите котки и не се бие. А иначе пак се гушка, играе си като малко коте. Даже понякога си мисля, че се вдетенява😄. Единствено внимавам по колко му даваме да яде, защото е много лакум и да не качим много килограми. 😄
  Иначе бях писала миналата седмица за мойто котаче, че е с възпалени венци. Има още малко, не е излекуван напълно, но за сега си хапва. Още му даваме имуностимуланти. Другата седмица пак ще го водим на проверка, дано напълно го излекуваме. Лекаря каза, че според него е хванал този котешкия вирус (калицивирус, дано не го бъркам). Все пак се разбрахме и да го тестваме за някои други заболявания, да ги изключим за да сме спокойни.

# 227
Терзания от рода, че лишавам котката от потомство никога не съм имала, защото много четох и знаех, че щом съм я обрекла на домашен живот, трябва да направя всичко възможно тя да се чувства комфортно и най вече да е здрава. Кастрацията на женско коте не е за човешкото удобство, а за здравето на животното. Разгонване без сношение и бременност води до много сериозни здравословни проблеми, а не рядко и до летален изход. На приятелка едва спасиха котето. Терзанията ми бяха само и единствено в посока как ще мине операцията и всичко ли ще е наред. Силно се надявах Вета да се окаже читав, да е добър професионалист и да извърши манипулацията качествено.
Затова, ако мислите за здравето на вашата котка, единствената ви мисъл при предстояща кастрация трябва да е за здравето на животното и неговия комфорт. Моя съвет е: Изберете добър ветеринар и КАСТРИРАЙТЕ смело! Животното е ваша отговорност и вие му дължите грижата за неговото здраве.
Пп Незнайно как съм "отследвала" темата и сега се връщам да наваксвам с четенето и.

# 228
Аз пак се връщам на миризливата тема.Главата ми гръмна,направо,но поне избрах два варианта.Отказах се от litter-robot3.Освен високата му цена,четох и приеснителни лоши оценки,че при евентуална повреда,няма или е мн труден сервиза.Няма и реални центрове за обслужване.Марката е американска.Притесних се да не се окажа след няколко месеца с шкаф за 600 евро./покрай него открих и сайт за хуманоидни роботи Simple Smile/ Научих,че има котешка тоалетна,която може да се свърже към човешката и се самопочиства и самоизмива.Открих и много хубави роботи за храна и вода.Ако взема и тях и мога да оставям децата да се оправят сами Simple Smile
Спрях се на два варианта.Един закрит и един открит.Досега сме нямали открита.Принципа на тази е хубав,но видях от едно клипче,че се разхвърля пясък.А и не знам как би стоял Зак в нея,че май мястото е ограничено.Но пък е най-евтината автоматична,която намерих.
https://www.bol.com/nl/nl/p/zelfreinigende-kattenbak-petsafe-sim … juiBoCJdkQAvD_BwE
https://www.youtube.com/watch?v=zEaIMa_zwrw
Другата е тази
https://www.bol.com/nl/nl/p/petree-zelfreinigende-kattenbak-auto … E-KhoCYu0QAvD_BwE
https://www.youtube.com/watch?v=eiijjYnjhYU
Тук е скъпа,но открих абс същата в Али за малко над 300 евро.Чудя се дали да рискувам да си я взема от там.Някой купувал ли е по-големи неща от Али?
още една има,но мисля,че е със задължителни консумативи и силикон,който аз не харесвам
https://www.youtube.com/watch?v=lrHT3Sx0NVk

Дайте съвет-дали да рискувам с Али експрес?

Определено,мисля,че с две котки ще ми е нужно автоматично почистване.Мисля,че Зак ползва ваната,когато сметне,че не му е достатъчно чисто,а аз не винаги имам възможност да го дебна.Сега с две котки,още по-малко..А и за лятото,ще бъде по-лесно н асъседката.

# 229
red soul, аз съм поръчвала скъпи неща от Али. Всичко беше точно.
Преди два часа Буда повърна слюнка няколко пъти, притесних се. Сега я наблюдавам. Преди малко хапна с апетит. Имат котешка трева и много я уважават, но досега не съм видяла да повръщат топки с косми, а вече доста им пада козината.

# 230
  • София
Ред, 1та според мен е малка. 2 и 3 май са ок. Според мен в 3та може и не само силикон да се слага.

Моята е закрита, но пак от време на време разхвърлят камъчета. Реших проблема с килимче за пред тоалетната. Обира се почти всичко.

# 231
Втората ще иска приучване, подобно на тоалетната чиния. Така ми се струва от клипа. Също проявявам интерес. Ум не ми побира как ще караме лятото - отсъстваме поне за месец от града и не знам как ще устройваме котето. Мислех да го водим с нас, но последния опит да я возя беше свързан с голям стрес и много "миау".

# 232
  • София
И за мен първата е много малка. То и втората не е за най-едри котараци, но може би ще я ползва. Реално височината, която котката ще използва е 36 см. Голям котарак трябва доста да се сгъне, за да я използва. Или като Рижко да стои с глава навън. Simple Smile Открита не ти трябва, защото на клипчетата не са показали котка, която рови. Simple Smile Ще изважда с шепи пясък навън.

От Али можеш да поръчваш смело, ако има много на брой добри оценки и отзиви. Търговецът твърдо трябва да е с оценка над 95% (по-добре над 96-97%), но и оценките за продукта със звездички и отзивите с думи да са добри. Няма гаранция, че ще я получиш. Последното загубено нещо с големина на малка микровълнова печка, изчезна някъде между летището и Спиди/DPD. Не знам на какво им е заприличало като е нещо твърде специфично и на обикновен човек не му трябва, но го откраднаха. Но от Али са железни в това отношение. Върнаха парите без проблем. По принцип организацията им е такава, че всичко минава през Али Експрес - както самото изпращане, така и парите. Не е като Ибей, който е просто платформа, която взима процент, но почти без да се меси в отношенията търговец-клиент.

# 233
Много ви благодаря! Аз не мисля че ще иска обучение за втората. Тя няма да се движи, докато котето е в нея, така че за него си е просто кутия.

# 234
  • Бургас
Хора,това не прилича на изцапано или гурли...
Когато си затвори оченцето,не се вижда...

Да опитам да го чистя с кърпички със сребърна вода,бебешки са и си чистя грима на очите даже...
Мицеларна вода Виши дали може?
Или да ходя да купувам нещо?
Не е зачервено,не е възпалено...
Мааалко прилича на одрано,но сам да се драсне до окото?

Харо е гушлив и мил,ама ходи и пишка насам-натам.
Не е агресивен,не мрявка.

# 235
Здравейте, котколюбители! И друг път съм писала в темата - опитвам се да се грижа за кварталните котета като ги храня, осигурявам къщички за зимата и се старая да спра размножаването им чрез съдействието на кастрационните центрове в града ... всичко това не се радва особено на одобрението на съседите, но според мен това е начинът да се справим с бездомните животинки.
Имам нужда от съвет - едно от женските котета, на около осем-девет месеца е с ранена задна лапичка. Изобщо не стъпва на нея, защото раната е в най-долната част на лапата - как се е стигнало до това не знам. Наблюдавам я от разстояние и котката е жизнена, храни се, изхожда се, общува с останалите котки както обикновено, изобщо ако не се придвижваше на три лапички нямаше да заподозра, че и има нещо. Притеснявам се обаче дали ще успее да се оправи от само себе си ... защото иначе не знам как да и помогна при положение, че тези котета са недоверчиви и спазват дистанция от хора. Не разполагам с капан за котки, нито с кутия/чанта за пренасяне, нямам и опит с хващането на бездомни котки.

# 236
  • Бургас
Louren,ако те познава,ще се доближи,но надали ще остане в ръцете ти ако се опиташ да я носиш.
За Бургас мога да опитам и да я хвана,и да услужа с чанта за транспорт.
И вет познавам,една мила дама също има познат вет...
То няма как да не я прегледат.

# 237
Аз само с едно от тях имам някакъв по-близък контакт, защото донякъде се притеснявам, че може да ги направя твърде доверчиви към хората и после да пострадат от това ... имаме недоброжелатели сред съседите. Обикновено им оставям храната, водичката и се отдалечавам, а те на по-близо от метър-два не пристъпват. Иначе става въпрос за Пловдив. Чудя се дали поне да не опитам да промия лапичката, ако изобщо ми позволи да я докосна.

# 238
  • Бургас
Досега не съм видяла бездомна котка,която да не иска пауч.Колкото и да ги е страх,се доближават,за да си хапнат.
И от мен просто не бягат,дори много преди да имам Харко,пак се доближаваха.

Евентуално така може да я примамиш,но няма да стои,не е свикнала,не те познава.
А и чак да не може да стъпва на крачето...
За мен е за лекар.

# 239
Една съседка ги лови нейните дивите с рибарска мрежа
Аз харесах тази тоалетна от показаните, но не е автомат
https://www.bol.com/nl/nl/p/catit-kattenbak-incl-4-afvalzakken-g … 8.11.ProductImage
Втора зима слагаме тоалетна вътре. С втуда всичко вън замръзва, макар и за ден-2-3 само. И винаги се намират почитатели (3 бр имаме) грижа си е ако е повече от 1.
Трябва бързо да се почиства, че мирише.
Дори и да почисти автоматично - как ще мирише след 2 дена, представяте ли си…

Общи условия

Активация на акаунт