Любители на котки - Тема 169

• 31 463
  • 751
  •   1
Отговори
# 45
  • София
BarbieDi, ❤🤗
И мойта любимка Чумито кандидат да се грижи за бебето 😻

Рози и Бодли, много пораснал този бял помощник... и как беляджийски гледа (този ми е любимият поглед) 😻

Аз да помрънкам- до нас има мъжко коте, изглежда не е кастрирано ако съдя по вонята, която се носи на площадката. Като дойде някой вкъщи все питам "мирише ли" и ми казват "мирише навън, тук- не".
Окончателно се убедих, че Блеки не е маркирал, никога не съм усещала такава миризма около мен.

# 46
Какво стана с оперираната малка красавица? Прибра ли се вече в къщи?
А явно Чумито не само на мене ми е любимка.

# 47
AnyHr, Блеки кастриран ли е?
Майкъл не почна да маркира, но определено му се промени мириса на урина в тоалетната.
Иначе, според нашия развъдник имало някакъв процент котараци, които не маркирали. Баща му на Майкъл бил от тях.

# 48
Миризма на разгонен котарак никога не съм подушвала.
Сега ми е кеф да гушкам Див и да си навирам носа в него. Пак си има мирис негов си, но ми харесва..По домашните ми дрехи също сякаш го усещам.

Онази вечер имахме ситуация. Любимата му игра ( то няма друг начин за контакт и допир с него) е аз да го галя, гушкам..той да се върти и хапе. Та преди сън играхме.  Когато реших да спра и се завих, той недоволен, както ме гледаше, така скочи на лицето ми и остави зъби. 
Стреснах се..
Изведох го в коридора да се успокои..Но като взе да плаче го пуснах. Без да го галя и да му говоря. Заспа в краката ми. на другия ден ме гледаше, но предпазлив следеше реакциите ми.
Как бихте постъпили? Как да го отуча от това?
Зъбите му са все по-остри..а ръцете ми са Sad Знам, че не е със злоба, но..

# 49
  • София
Барби, голяма любов цари у вас.
Завиждам Simple Smile

Вчера си писах с жената от развъдника и тя каза, че е достатъчно голям (Оникс) и можем да го кастрираме.
Цитат
Единият от признаците, че е време за кастрация е промяна на миризмата на урината. Почва да мирише много рязко
За сега промяна на миризма не усещам. Само му виждам мераците към Аш Joy

# 50
Какво стана с оперираната малка красавица? Прибра ли се вече в къщи?
Вкъщи сме си вече! Още е малко като надрусана, определено не е още на себе си, гледа ме, все едно не ме познава. Тръгна да си ближе раната и почна да ръмжи. Не дава да я завия, а трепери. Ще мине, знам, че е ефект на упойката това.

# 51
Триша, радвам се, че това е преминало. Може няколко дни да не е на себе си, постепенно ще стане предишната котка.
Дано да е топло у вас. И внимавай да не си отвори раната.

# 52
Ами, какво знчи топло? Около 23-24 градуса е, на детето в стаята е най-топло, ама тя легна на нашата спалня. Аз я дебна и като заспи я завивам, тя се буди, става, ляга в друга поза, чакам да заспи и пак звивам Simple Smile

# 53
Рози,
ДА знаеш, че очите ти са му интересни на Дивчо.
И моите така играеха.
Добре си направила да си охлади страдтите!
Джуди и сега има моменти на подивяване и е страшна направо.

# 54
  • София
AnyHr, Блеки кастриран ли е?
Майкъл не почна да маркира, но определено му се промени мириса на урина в тоалетната.
Иначе, според нашия развъдник имало някакъв процент котараци, които не маркирали. Баща му на Майкъл бил от тях.

Да. Кастриран е на 1,5 година- така ме посъветваха в клиниката.
Не е мирисал, но не можехме да спим от него, по цяла нощ врещеше и виеше в коридора- чуваше се от 1- вия до 8- мия етаж. Не, че като му кръцнаха топките  се успокои, те хормоните си действаха още месеци след това.

Рози и Бодли, очите са интересни на малките котета- мигаш и това го привлича. Блеки си остана грубиян при игра, хапе и драска, пуска кръв.

# 55
  • София
Аз бих посъветвала да не се чака прекалено с кастрацията на мъжките. Кастрирала съм 3 котарака на 7-8 месеца. При първите им маркирания записах час. С тях проблем не съм имала. Наско е астматик (напоследък не вярвам, че е така, но това е друга тема) и ветеринарите не смееха да го подлагат на анестезия. Така отлагах до 2 години, когато вече вонята стана съвсем нетърпима, а и започна да проявява и агресия. Рискувахме, беше с инхалационна упойка и всичко мина добре. Благодарна съм, че поне маркирането спря, но определено има периоди, в които пощръклява. В момента непрекъснато преследва Преслава, която е кастрирана и я прекрачва. Ядосва се, че нищо не става и започва да гони другите. Положението с Рижко е горе-долу същото. И той е кастриран около 2 годишен. Така че, съветвам да не чакате да се създадат навици. Понякога дори маркирането продължава, ако са свикнали да го правят.

ТришаР, най-добре не давай храна и вода до утре сутринта или поне до момента, в който си личи, че е напълно адекватна. Имай предвид, че може да се изпусне. Постилай нещо под нея, че да не отиде матрака!
Бързо възстановяване на сладураната!

# 56
Ая в разчекнати пози Joy

И моят подопечен любим Зоро, за когото се грижим, когато неговите хора не са си в къщи

# 57
О, този хубавец е като Шошо!

# 58

Видях, че на Шошо му се виждат зъбките, та да покажа и зъбките на Зоро Joy

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 21:54 от gabidi

# 59
Прекрасен е Зоро. А, очите няма ли да ни жи покажеш? Зеленоок ли е?

Общи условия

Активация на акаунт