Любители на котки - Тема 169

• 32 258
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Урината ще. мирише. Може би след дни. Другото не. и се вярва. Когато сме тук, ще се чисти всеки ден, но за ваканциите не. мога да карам жената да идва всеки ден. Затова го мисля.
Тази, която показа е хубава, ама пак е ръчна.

# 241
Страх ме е с въпроса си да не наруша задушевната атмосфера, която изпълва последните страници.

В понеделник имаме записан час за кастриране. В емоционален дискомфорт през последните дни съм. Редно ли е да посягаме на животинките заради собственото ни удобство? Не мисля, че когато ги вземаме в дома си, вършим велико благодеяние (най-малкото не е то най-важно). Възможността на човека да полага грижи за животно е повече задължение, отколкото добротворство. Поне при осъзнатия избор, а не при стечение  на обстоятелства. И, с този начин на мислене, имам угризения за правилността на кастрацията. Котето не е вещ, не е част от интериора. Щом отваряме вратите и сърцата си, не следва ли да го приемаме с всички негативи, които съпътстват съжителството с него?

Правя уговорката, че за първи път сме с коте, че повечето ни кучета са били женски (разгонването е почти безпроблемно) и никога не съм кастрирала животно. И друго: майчинството при мен е било център от първата кукла до първия памперс. След това - ясно, зъбчатите колела се завъртат и спираш да рационализираш.

Дайте ми, моля, отправна точка, за да тръгна по-уверено към клиниката.

Шарлот, 9 котки съм кастрирала, само женски. За да се навия да почна да кастрирам, трябваше да погреба 9 наведнъж от две котила гледани общо, както и трябваше да стана свидетел на работното ми място на една майка кучица, която всеки ден се бореше да занесе храна на двете си малки. Покъртителен беше звука, който малкото ѝ кученце издаваше, всеки път като трябваше да се раздели с майка си. Толкова страдание. Майчица това беше. Всеки ден си ревях на работа като ги чуех и виждах от съседната сграда. Накрая малкото спря да се чува. Майката я видях за последно до една пешеходна пътека заклещена с мъжко куче в срещуположни посоки. Една дива пенсионерка изпляска да ги стресне. Мъжкото отскочи, от женската падна локва кръв като побягна. И никога повече не я видях. И тогава разбрах какво страдание бих им спестила на майките и на малките им. Като се кастрира животинката, тя мисли вече само за себе си, не мисли как да изхранва деца, как да ги опази от злодеи навън... Последната котка, която кастрирах беше бременна с 8 ембриона. Много угризения имах, но като си представя как щеше да ги гледа и как после аз трябваше да рева и да ги погребвам... След кастрацията ми беше сърдита дори... Но ела да я видиш сега дебеланка пухкавелка. Живее свободно навън.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 09:05 от amy_nka

# 242
  • София
Видях Фрея, погалих я Simple Smile Мъничка и мила Simple Smile
На снимките ми се виждаше много голяма.

Триша, Иван е впечатлен. Като цяло от породата.
Жена му иска котка, но имат две порчета и бебе на 1г. Малко му остава да го навием.

Записах час за кастрация. Още едни малинки -.
Дъщеря ми вече е направила план как ще раздели тоалетни, храни, води. Докато заздравее операцията.

# 243
На колко е Фрея, има ли шанс, Сакура да и е майка. Тя е раждала веднъж.

# 244
Видях Фрея, погалих я Simple Smile Мъничка и мила Simple Smile
На снимките ми се виждаше много голяма.
Защото я снимам отблизо Simple Smile малка и все още кльощава е
Ред, не е тя, на Фрея майката се казва Артемис

# 245
О, знам Артемис😊

# 246
  • Бургас
Семейство бенгалчета все повече ми харесва.
Но и трицветните котки много ми харесват.

Има ли как кастриран мъжки да живее с кастрирана женска и да не я тормози за...
И да не я притеснява?
Или е по-добре на мъжко коте да се вземе мъжко?
Във фейсбук има понякога по-големи и улегнали котки,скоро имаше чак кастрирана и чипирана трицветка,прекрасна...
Ама първо трябва на тикна да клъцнат маслинките,иначе ще я тормози.

И кандидат котешка трицветна снаха имам,днес пак ми се залепи.Явно харесва миризмата на Харо.

# 247
  • София
Има ли как кастриран мъжки да живее с кастрирана женска и да не я тормози за...
Aкo e кастриран навреме, няма да тормози женската с мераци. Киро не го прави с тази цел. Случва се да се налага над сестра си, но е за да ѝ покаже, че е по-силен. Рижко на практика също не тормози женските. Той си има любим - Киро. Joy Женските ги подминава все едно не съществуват. Simple Smile Понякога Богдана го преследва, за да го бие, но той просто се качва на секцията на спокойствие и не ѝ отвръща. А с 6-те си + килограма може добре да я набие. Тя е само 3 кила. Simple Smile Но Наско, при когото закъснях с кастрацията има мераци. Затова не е добре да се чака.

# 248
Шошко е кастриран. Има 2 лели с които живее - Сивчо и Джуджи. Майка му отвън.
Нито една не тормози.
И големият Снежко живее вън. Само той не е кастриран. Но не се закача с никоя от нашите котки.

# 249
Някой проучвал ли е устройствата за проследяване на котка? Нещо не мога да се ориентирам какво трябва да бъде - GPS ли блутут ли, радио ли...? Ами шпионски мини камерки дали няма да свършат същата работа? Някой ако е ползвал нещо подобно, да каже. Тази сутрин се опитах да проследя моя Слънчи и егати номера дето ми изигра. Уж гледам отиде да се шмугне под една кола и докато стигна до нея - гледам, ама това не е той, ами друг рус котарак. Изгубих му дирята, исках да разбера къде ходи...

# 250
  • София
Някой проучвал ли е устройствата за проследяване на котка? Нещо не мога да се ориентирам какво трябва да бъде - GPS ли блутут ли, радио ли...?
GPS. Има разни каишки в Алито, но са много големи.
Цитат
Ами шпионски мини камерки дали няма да свършат същата работа?
Стационарна? Т.е. слагаш я на/пред вратата и гледаш околността? Не знам с какъв обсег са.
Ако е някаква, която котката да носи на себе си ме съм сигурна дали ще можеш да се ориентираш къде точно се намира.

ММ работеше в Алтерко. Имаха някакъв кучешки тракер - https://mykifamily.com/gps-trakeri/shop-myki-spot
Не знам дали и до колко е работещ/надежден.

Преди време ги гледах в Алито - https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=S … t=cat+gps+tracker
Реших, че Аш няма да ми избяга и не съм проучвала.

# 251
В Алито има изобилие, за това не мога да се ориентирам кое става и кое не... Трябва ми нещо изпробвано... Ще пусна отделна тема в пазарската...

# 252
  • Бургас
Здравейте котколюбци Simple Smile. Имам нужда от помощ, имам две котки кастрирани женска на 12г. И котарак на 11 г. Котката по принцип е своенравна бих казала на моменти злобна, но си е моя, не дава да я галиш да я носиш и напада злобно, само аз се справям с нраава ѝ. Котарака е пълната противоположност най-милото коте на света, като той е взет (намерен на две седмици) и обгрижван от мен, от вкъщи не излиза и плаче ако случайно е останал по погрешка на терасата или в общите части на входа много е страхлив. Писаната я взехме към 40 ден от къщата с куче хъски, до тази възраст е съжителствала с куче. Та към нуждата от съввти:
На 21/12 си взехме нов член на семейството куче на три месеца, то е много игриво и свикнало с котки. Котката го съска и одра веднъж (тя дере и нас силно не жали) като се доближи до нея и кучо като я чуе се мести там знае, че тя е шефа, случва се понякога ако е в гръб да се опита да я подгони, но тя се качва на стол изсъсква и до там. Според вас те почват ли да си намесват характерите за съжителство заедно? Котарака първите 20 дни се криеше на любимите му места в гардероба и преди кучо го правеше, но последните 4 дни като е в един старая с кучето целенасочено ходи го напада съскааайки силно и опитващ се да го набие с лапа, но не вааади нокти и не настеъхва. Звуците, които издава не издавал до момента. Питането ми за него  е след като излезе от черупката си да се крие, а сега напада дали се опитва да си извоюва територията и да свиква с присъствието на кучето? Четох за едни котешки феромони за стрес, някой ползвал ли е? Някакви съвети за поведението им имате ли? Да вметка, че до момента котките са сменяли 3 жилища като роИ дом ни е последен на всички. Благодаря, че ме изчетохте

# 253
Недоволна, най-накрая успях да направя някаква що годе неразмазана снимка с тунелчето. И ти я изпращам с поздрави от Блеки за Мъри

Две мишки са скрити вече много добре. Днес чистих и не ги открих Grinning
Вече се престраши на рибата и всеки ден я убива Grinning

# 254
Недоволна, най-накрая успях да направя някаква що годе неразмазана снимка с тунелчето. И ти я изпращам с поздрави от Блеки за Мъри

Две мишки са скрити вече много добре. Днес чистих и не ги открих Grinning
Вече се престраши на рибата и всеки ден я убива Grinning
Мъри много се радва, че Блеки е харесал подаръците. И се надява дълго време да играе с тях.
И по-сериозно - мишки и топчета могат да се заврат на най-невероятни места - това беше като Мъри беше млада и игрива. Сега е абсолютен мързел. Рибата евентуално я занимава по една-две минути, но аз съм упорита. Защото е много добра котешка играчка- мърда малко и след това спира - котката я е убила. А това е много важно - ако дълго време животинката се бори с нещо без успех, се стресира.

Общи условия

Активация на акаунт