Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 479
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
При нас всички са се радвали, че ще имаме още едно дете. Имаше 1-2 коментара "много смело", но по-скоро заради малката разлика с "каката" (тя ще бъде на 2г3м, ако родя около термин). Но и аз не съм разгласявала прекалено.
А аз да се похваля, приключих с инжекциите кръворазреждащи. Хич няма да ми липсва, нито поставянето, нито намирането им по аптеките.
В коя седмица си? Имам близка приятелка,която е в 19та и всеки ден си слага инжекции,  тя се чуди дали донкрая ще трябва или до определена седмица, понеже има един мидсет и се страхува да ги спира, беше минказала,че до деня на раждането би си слагала.

# 106
Кой магазин?

И аз с баткото не съм ползвала слинг и сега си мисля да посетя след раждането този магазин. Дават и консултации. Не съм сигурна, но бях чула, че дават и под наем слингове, за да може да видиш дали, ще ти е удобно с дадения слинг и да намериш най-доброто за себе си.

Намира се на ул. "проф. Милко Бичев" 5 Център София.
Ето и линк:   https://slingoteka.com/

# 107
Как така ги спряхте преди раждането? Аз също си слагам и доколкото знам, терапия с НМХ не се спира до края, дори се продължава известно време и след раждането, по преценка на АГ.

Извинявайте, че така се включвам Simple Smile Аз съм 34 седмица и чак сега ви зачетох.

# 108
На мен за кръворазреждащите ми казаха до 36 седмица, но това е за секцио 🙄 не знам как стоят нещата с нормално раждане. Въпреки, че с първата бременност ми слагаха Клексан 0.6, на сутринта ми сложиха инжекцията, а вечерта ми направиха спешно секцио и след секциото ми слагаха Фраксипарин. При секцио знам, че се спират кръворазреждащите в определена седмица заради самата операция.

# 109
Гледах във фейсбук, че и друга мама-февруарка е родила. Момченцето е избързало доста, но важното да се развива добре и бързо да си го приберат.

# 110
При нас с ММ по-рядко ни разпитват роднини. Поетапно споделихме с нашите родители. Първо с тях към 4-5 месец и след това на някои по-далечни роднини и някои по-близки приятели. Повечето коментари бяха позитивни и се радваха. Имах и една приятелка дето също се изказа с израза "доста смело" по от ошение, че ще е  второ и то породено с 1,4г. разлика (живот и здраве).
Иначе има всякакви хора, от които можеш да чуеш безумни изказвания, но си бях решила, че не ми пука кой какво, ще ми каже, като живота си е мой и най-малкото, че с ММ сме го желали това бебче и сме щастливи, че се случиха нещата. Сега само стискам палци всички да си минем на финала и да сме добре с едни сладки бебоци. 😊

# 111
В коя група във фейсбук гледате?

# 112
Февруарски бебета 2022

# 113
А на мен ми е интересно кой изобщо го вълнува нечии чужди деца каква разлика ще имат?!?! 10 години е супер, мъжът ми и брат му са с 10 години разлика и са много близки - брат му си му е "батко", но като цяло сме много близки семейства и се разбираме идеално. Даже мисля, че ако беше колкото нас, едва ли бихме били в такива добри отношения Simple Smile

Същото и с 3-те деца - как може някой да прави коментари, все едно той ще ти ги гледа. Като ти кажат "много смело, евала" им казвай, че ДА, МНОГО Е СМЕЛО действително. В днешно време толкова много двойки избират да нямат деца - аз намирам за голямо геройство да се решиш да имаш 3 или 4, познавам няколко жени с по 4. Не само физически и психически за родителите, но и финансово. Ако човек има възможност, това е повече от супер - защо не?
Реакциите на хората винаги са ме изумявали. Не разбирам защо не може поне привидно да се зарадваш заради двойката, дори да не ти пука особено. И при нас имаше много тъпи реакции и то при положение, че ни е първо - едните братовчеди даже ни игнорираха - казаха "ааа ок, супер" и продължиха да си говорят по темата - а това е двойка на 40+ с две големи деца тинейджъри - все едно не съществувахме на масата, тотален игнор Grinning

Аз обаче, както бях казала, хич не мога да забравям и да си мълча и при първия удобен случай си сипвам всичко, така че след време ще ги уведомя всички кой колко тъпи изказвания е имал Grinning Grinning Grinning

# 114
А някоя с проблем - свекърва й да държи детето да й вика "маме" и да го мамосва постоянно?

# 115
  • Пловдив
А някоя с проблем - свекърва й да държи детето да й вика "маме" и да го мамосва постоянно?

Е, не, това вече преминава всякакви граници Scream

# 116
Това е по-скоро прието в чужбина. В много държави на майката се казва мама, а на свекървата някакво производно на думата мама, но обикновено звучи доста подобно. За мен е остаряла практика и като цяло никога не бих нарекла друг освен майка си "мама", пък ако ще да е производно на 10-та степен Grinning

Сега видях, че става дума за детето всъщност - еми не, според мен само ще го обърка. Нека си научи детето концепциите за баба, дядо и прочее, какви са тея измишльотини....

# 117
Зависи от мутациите и от лекаря кога точно ще се спрат кръворазреждащите. Аз съм с 3, но хетерозиготни и нискорискови (нямам от много лошите). Но пък 2 се комбинират. Имам чувството, че доста лекари карат на усет, прекалено отскоро се изследват такива мутации. Моята терапия и без това беше през ден, което четох, че не е съвсем правилно. Но пък с тази лекарка имам вече успешна бременност с терапия, разчитам, че знае какво прави.
Аз съм 34+0. Ако бях с фактор V или протромбин II, сигурно щях да слагам докрай, независимо дали се целят в нормално или секцио. И после след раждането пак, някои жени си слагат месец-два след него, на мен предния път ми слагаха само в болницата докато бях.
Тъпото е, че тези инжекции ги няма по аптеките. Последно ги намерих чрез аг, от друга нейна пациентка мисля. И от началото на ковид ги няма, не е нов проблема.

# 118
Аз съм с фактор || протромбин + Пай . Ще съм на терапия до края ,без значение какъв ще е начина на раждане. След това ще продължа да слагам Клексан за неопределено още време.За съжаление тромбофилията си я регулирам така да се каже сама (90% от лекарите смятат,че съм доста млада за да имам нужда от поддържащо лечение. Аз не съм съгласна предвид,че имам спонтанен аборт зад гърба си и през цялата бременност сега кръвотока към бебето и кръвосъсирването ми не са идеални). Д-р Сигридов препоръча да спра терапията в 36та г.с. ,което аз абсолютно отказах . Сега кръвосъсирването започва да се влошава,което е нормално за края на бременността и АГто само ми казва "спокойно" 🤷. А проблема с намирането на инжекциите е просто ужасен. С помощта на роднини и приятели се запасих до края,но чрез купуване от Румъния, Македония и Сърбия и то на безбожни цени...

# 119
Да, в момента положението е много зле, аз имам клексан за около месец още, надявам се, ако не съм родила дотогава и се наложи да купувам, да се е пооправила ситуацията. Иначе аз също съм с нискорискова мутация 4g/5g, но никой не ми е споменавал за спиране. А в групата за тромбофилии момичетата споделят, че започната терапия не се спира, затова се учудих.

А защо не запишете час при хематолог? Малко са АГ, които имат опит с тромбофилии и аз не бих се доверила на моя за това.

Общи условия

Активация на акаунт