Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 458
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Приятелките ме питат по- често от роднините, защото с родата се виждаме редовно. За сега никой не си налага мнението, но все пак още няма бебе, въоражам се с търпение и усмивки,когато ще се започнат неисканите съвети! Моята свекърва понякога ми казва някакви неща, аз кимвам,  а за нещата, за които не съм много съгласна нарочно й казвам " ще питам педиатъра" тя много уважава тази професия и знам,че никога няма да почне да спори,ако педиатъра каже " не е нужно да се гладят дрехите на бебето до навършване на 1г" например!

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 15:35 от Ariel16

# 91
И аз с баткото не съм ползвала слинг и сега си мисля да посетя след раждането този магазин. Дават и консултации. Не съм сигурна, но бях чула, че дават и под наем слингове, за да може да видиш дали, ще ти е удобно с дадения слинг и да намериш най-доброто за себе си.

# 92
Кой магазин?

И аз с баткото не съм ползвала слинг и сега си мисля да посетя след раждането този магазин. Дават и консултации. Не съм сигурна, но бях чула, че дават и под наем слингове, за да може да видиш дали, ще ти е удобно с дадения слинг и да намериш най-доброто за себе си.

# 93
Моя мъж е положителен за ковид. Утре и аз ще си пусна пср. Нямаме симптоми, дано и така да остане. Звънях на АГ и ми каза да пия каквото ЛЛ ми изпише. ЛЛ ми изписа само оксиокопцином ( не съм сигурна дали го пиша правилно) аз допълнително си назначих биозин. Нещо съм скептична към тази терапия. Сякаш никой не иска да се ангажира с лекарствата, защото съм бременна не знам...
Мария нали нямаш симптоми, няма смисъл да се тъпчеш с излишни хапчета. Щом ЛЛ ти е казал това пий го и биозина също няма да навреди, аз и сега без нищо си го пия когато нещо ще бъда навън повече време или с повече хора.
Ако искаш да вземеш превантивни мерки за ковид, питай ЛЛ дали може да пиеш Авирон, той няма да ти навреди, аз когато бях болна направих курс с него, но и пих антибиотик.

# 94
  • София
Аз също пих Авирон рапид профилактично и капки за нос, въпреки че нямах симптоми - само запушен нос, когато ММ с положителен ПСР. Моя приятелка не пи нищо като беше бременна с Ко-вид. И аз мисля, че няма смисъл да се пият излишни лекарства без оплаквания. Все пак при вирусите организма сам се преборва с него, а и бебето помага да премине по-леко, затова има жени с излекувани болести от преди по време на бременност.
Мисли положително и всичко ще бъде наред. Тоя Ко-вид е малко психологически вирус, защото постоянно ни заливат с информация колко заразени имало, а никой не казва колко теста са направени и колко е % от заразените спрямо тестовете. Аз правех всеки ден от бабешките методи чай и отстрани джиджифил с мед и лимон за двамата и добре ни се отрази.

# 95
Аз с баткото използвах в началото еластичен слинг, а после купихме ергономична раница tula и бях много доволна и от двете. Баткото беше много неспокойно бебе и искаше да е постоянно на ръце, със слинга и раницата се родих.
И сега мисля да си ги изполвам понеже ми беше много удобно с тях.

# 96
  • София
Рошаво, Сгушени, Слинготека.... Проучи ги всичките. Преди някои даваха безплатен еластичен слинг за период от 2-3 седмици. Не съветвам никого да залага на марки като Cybex, Stokke, Chicco и т.н. що се касае до ергономични носилки. В най-добрия случай, се обърнете към сертифициран консултант по бебеносене. За 20-30 лв консултация ще ви насочи най-добре, а и ще ви научи на най-различни методи за носене и връзване на слингове взависимост от телосложението ви. Аз нямам търпение да се носим Heart Толкова е приятно Simple Smile Пожелавам успех в намирането на правилната носилка!

Моя мъж е положителен за ковид. Утре и аз ще си пусна пср. Нямаме симптоми, дано и така да остане. Звънях на АГ и ми каза да пия каквото ЛЛ ми изпише. ЛЛ ми изписа само оксиокопцином ( не съм сигурна дали го пиша правилно) аз допълнително си назначих биозин. Нещо съм скептична към тази терапия. Сякаш никой не иска да се ангажира с лекарствата, защото съм бременна не знам...

Моите ЛЛ и АГ не спираха да ми повтарят "пий си витамините и запази спокойствие", а аз си имах симптоми. Това наистина е най-доброто, което можеш да направиш за себе си. Остани спокойна! Дано се разминеш.

# 97
При мен с първата бременност голяма еуфория беше,всеки ден някой звънеше да ме разпитва как съм.Тогава бях на 23г.Роди се детето и се почнаха едни гости,едно чудо...Майка ми стоя две седмици при нас (от нея нямам оплакване,напротив) Помагаше с каквото имаме нужда и не даваше съвети.
Обаче....свекървата.Толкова беше учудена, че няма да се повива и стяга бебето.Как съм щяла да го повреда и цял живот да е с криви крака на дъга.Да сме го осолявали, да съм му давала вода със захар и да мажа залъгалките с мед (никога не засмука такава) и незнам си какво още...Отделно идваше и стоеше до 23ч,а живеем в един град на 10 мин с колата.

Сега 10г по-късно никой не се интересува как съм освен майка ми.Дори имам чувството, че някои семейни приятели не се зарадваха на новината,че ще имаме второ дете.Други реагираха ,че ще са с голяма разлика и късно сме се решили, ама карай!Имам и една приятелка,която живее в чужбина-тя тотално спря да ми се обажда.Много тъпо се чувствах в началото,но пък това ни показа кои хора са до нас и са истински ❤

# 98
Майка ми се интересува и взима разни неща за бебето, даже не мога да я спра. Сега се бяхме разбрали за 1 чанта с неща, а тя приготвила 3 и направо яд ме хвана. Вика 2 са за бебето и 1 за нас, но какво толкова е взимала направо ме е страх да си помислям. Ние живеем със свекърите и те след всеки преглед се интересуват, но иначе не толкова, свекъра повече ме пита как съм и яде ли ми се нещо, съобразява се повече като цяло, свекървата е малко по-сдържана. Иначе според тях, най-вече според свекървата нищо не трябвало да взимаме преди да се роди бебето и съответно нищо не са взели и не са искали да вземат. Вече ние, приятели и най-вече майка ми взехме всичко, като се роди ще видим дали ще искат да вземат нещо. Всяка покупка я крием от тях и вески път като успеят да видят, че сме взели нещо се започва с коментари защо сме го взели от сега, къде ще стои, че няма място и други подобни, които много ме изнервят. Наистина няма място, защото ние сме в 1 стая временно при тях, но то бебето си идва и не пита никой има ли или няма място, а ще си има нужда от легълце, ваничка и дрешки поне. Както и да е, не ми се оплаква толкова, поне ще се отделим след няколко месеца от тях и вече няма да са ми всекидневна грижа. Акъли от никого няма да приема, освен ако наистина не правя нещо много грешно и опасно, но това ще го преценява лекарят на бебето.
Като казах лекар, още не съм намерила такъв, мисля да питам личната, защото съм много доволна от нея и даже мисля, че е педиатър. Но ме притеснява, че е в друг район и пътя до там не е малко, преди ни беше близо, но се преместихме и после новото ни жилище пак ще е до свекърите, а не в района на личната и се чудя дала да не питам в близкото ДКЦ, въпреки че там не ги познавам, единствено бившата лична на мъжа ми знам, от която той нямаше търпение да се махне, че все не даваше направления, все измислена хомеопатия му даваше и така веднъж цял месец ходи с алергичен обрив, че безполезни неща му беше дала само. Сега и баща му и звънял за ваксина, която се прави през определени години и тя викала, че няма и нямало нужда, така че и той и се е изнервил и мисли дали да не я сменя. Страх ме е да не попадна на такава, затова мисля да си запиша детето при моята, но ме притеснява пътя. Според вас много ли ще е лошо по 30-40 минути да се пътува с кола за всяка ваксина или болежка? И метро ни свързва, което е малко по-бързо, но после пак трябва автобус за 2 или 3 спирки.

# 99
Ако лекарката е на пеша разстояние, е голямо удобство. Аз не мога да карам кола, а да мъкна болно дете (или 2) в градския транспорт не ми се струва най-добрата идея.
За купуване на слинг - може да направите консултация и да купите после от друго място. Моят например е little frog, купен от сайта им. За раница също - важно е да се пробва, но понякога в официалния сайт има много намалени модели.
Или ако имате приятелка със слинг, помолете да ви даде за ден-два.

# 100
  • София
Red*rose, и при нас Някои приятели не изглеждаха въобще като да се радват за нас, че ще имаме още едно детенце. За нас ще е трето. Толкова го искахме и си го чакахме и някои реакции направо ме втрещиха. Даже и тук се оплаквах. Не сме били добре, луди сме, кой въобще искал трето дете в наши дни. И едно такова ехидно-иронично “евала, евала”. Спрях да им се трогвам ама грам. Но ми беше много мъчно в началото.
Като и при вас такъв коментар, че щели да са с голяма разлика, как може на някой да му дойде на ум баш това да каже..

# 101
Защото масово хората са нетактични! Не се съобразяват, че може с на пръв поглед прост въпрос да засегнат някой...пък това за "вие сте луди да искате 3" просто няма какво да кажа, аз се възхищавам искрено на хората, които имат 3 или ще имат 3 деца!

# 102
Здравейте! Благодаря за новата тема!

Изобщо не се впечатлявайте на такива хора и около мен ги има, но какво да се прави...На мен също ще ми е трето (живот и здраве) и разликата между най-голямото и най-малкото ще е 15 години, с едно осемгодишно по средата... Единственото, което ме интересува е да са живи, здрави и добре... Няма да ми ги гледат хората, че да ме интересува какво мислят.
Аз да попитам как сте с хормоните? Аз от скоро много плача, направо не мога да спра. Надявам се след раждането нещата да се успокоят...

На всички ни желая леки раждания и здрави, пухкави бебоци на финала, който вече изобщо не е далеч!

# 103
Ние не сме казвали на много хора,че чакаме бебе.
Поетапно казахме на близки приятели,които много искрено се зарадваха за нас.
Имам приятелка/най-близката,макар да живеем в различни градове/,която 2020г роди третото дете.Тя  се радва за нас,почти колкото нас  и ми помага много емоционално и със съвети и материално -прехвърли ми доста дрешки и играчки от нейният мъник. Те са  ми пример -справят се сами с трите деца ,имат и бизнес.
Не знам нашите родители на колко роднини и близки са казали-двете семейства живеят е два града  различни от София.
Но всички ,които разбраха много се зарадваха.
Ние сме по-късни родители,аз съм и по-голяма от таткото . Това понякога ме притеснява,а таткото дали детето ще се срамува от това,че ще бъдем по-възрастни от другите родители,макар дето викат не ти личат ,годините са си години.
Но успях да забременея два пъти за 6м  спонтанно,без да правим нищо специално .
Първият път не се получи и сега съм безкрайно благодарна за тази благословия и повече от всичко копнея всичко да е наред.

# 104
При нас всички са се радвали, че ще имаме още едно дете. Имаше 1-2 коментара "много смело", но по-скоро заради малката разлика с "каката" (тя ще бъде на 2г3м, ако родя около термин). Но и аз не съм разгласявала прекалено.
А аз да се похваля, приключих с инжекциите кръворазреждащи. Хич няма да ми липсва, нито поставянето, нито намирането им по аптеките.

Общи условия

Активация на акаунт