Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 484
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,проверявали ли сте в Турция дали ги има?Видях в една група да продават Фраксипарин закупен от там.Ще прикача снимка.А в момента масово от там се купува и Пулмикорт и Вентолин за инхалации,защото отдавна ги няма в Бг.А за цените им да не говорим.Тук Пулмикорт е около 30лв,там 60лири (беше на 11 - 15 ст. лирата) , Вентолин 12лв (там 20-25лири)

# 121
Катерина, с фактор 2 спиране в никакъв случай.
Ако не можете да намерите Клексан, пишете до Санофи, ще ви го доставят до някоя аптека на Марешки на ваше име.

# 122

А защо не запишете час при хематолог? Малко са АГ, които имат опит с тромбофилии и аз не бих се доверила на моя за това.
Не знам дали е към мен въпроса,но ще отговоря 😄. За съжаление в Стара Загора няма особено кадърни хематолози (или поне аз не съм ги срещнала). Средата на бременността бях при професор Паскалева в София. При нея много трудно се записват часове и се чака поне месец. За сега продължавам с Клексана,всяка седмица съм на тонове и ехограф за да следим как е бебето и ако до две седмици не съм родила ще изследвам отново коагулационен статус,ако се налага ще променим терапията.

Gebura за съжаление Санофи вече не са представители на Клексан за България. Новият представител за сега не може да даде точна информация кога отново ще има доставки по аптеките. Слава Богу успяхме да намерим инжекции поне до края февруари (като силно се надявам дотогава вече терапията да е към края си).

# 123
Санофи вече не са вносител, след Нова Година са някакви други (защо пък да е лесно).
Аз ще се доверя на АГ, защото е наясно и как се развива бебето, как е кръвотока и т.н. А и по време на раждане я касае дали и какви кръворазреждащи приемам.

# 124
Това съм го пропуснала. Аз поръчвах в началото на декември и имам още малко, явно и аз ще трябва да се огледам за Клексан.

# 125
Gebura, ако имате възможност, директно си поръчайте някой да ви купи от Турция, преди да Ви е свършил, защото в момента тук не се намира нито клексан, нито фракси. Каквото има, го изтеглят към болниците заради ковид, новия вносител вдига ръце и казва, че не зависи от тях. Не се знае кога изобщо ще се реши проблемът.
Добре, че аз си поръчах преди Коледа и не реших да изчакам да минат празниците..та тогава от санофи все още доставяха.
vesibu, разбира се, че го касае. Моят АГ също е наясно, просто по време на бременността се консултирах допълнително и с доц. Конова относно терапията, като й пращах всеки месец коагулационен статус. Сега от 34 седмица, по препоръка на АГ, спрях аспирина и съм само на клексан, такъв бил протокола, а и съм спокойна, защото кръвотоците са добре. Но отново се допитах защо се прави това, тъй като си имам едно наум, че всеки прави грешки, а пък аз имам един спонтанен аборт и не ми се рискува.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 15:36 от yana_rr

# 126
Момичета, на мен ми останаха 2 кутии Клексан от 0,6мл. Ако някоя има нужда мога да изпратя Simple Smile

# 127
Момичета помощ!
От вчера ме е хванала някаква хрема, само хрема без нищо друго. Какви методи знаете за спирането и?

# 128
Момичета помощ!
От вчера ме е хванала някаква хрема, само хрема без нищо друго. Какви методи знаете за спирането и?

Ами аз лично съм чувала че много вода с лимон помага, както и фрешове.

# 129
Инхалации със сода може да пробваш

# 130
Промиване с физиологичен разтвор.

# 131
Сребърна вода спрей за нос винаги ме спасява, дори профилактично, ако съм била сред много хора си пръскам, убива вирусите.

# 132
Вече 5-6 ден съм с тази хрема. Започнах с една болка не в гърлото, а все едно идваше от носа, но на небцето. Първите два дни беше само хрема, вечер запушен нос, после 2 дни прокашлях, а сега пак съм с хрема. Честно казано нищо не ми помага. Слагах тампони с ракия в ушите, после в носа, след това слагах солен разтвор...е няма, тя не спира.

# 133
Обикновено, за да спре напълно хремата са необходими 7-10 дни, понякога даже и повече. Да знаете после и с децата. Всипко е за временно облекчение, иначе трябва време.

# 134
Тъкмо това щях да пиша. Обикновената хрема с или без лекарства при възрастни е 7дни, а при деца - 10дни.
Иначе, около Коледа аз и детето бяхме с хрема. Пръсках Назик в носа (според ЛЛ и АГ няма проблем), пиех по 1 парацетамол и смучих Исла за гърлото. Пиех, обаче, и по 5-6 чая с мед и лимон, мина ми за 7 дни. На детето давах Осцилококцинум, пръскахме Назик Кидс и пи чай и хапваше плодове, въпреки че не му се нравеше. Ами, мина му за 10дни 😀

Общи условия

Активация на акаунт