Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 47 520
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
В средата на октомври бях с хрема. Нищо не ми помогна, ракия, капки за нос, солена вода, че чак премина в кашлица. 20 дена беше цялата дандания. Според мен просто трябва да си мине нужното време.

# 136
Нина  Цветкова и аз бях така и ме държи вече 10 ден, почти мина ама имам още лека хрема и кашлица.

# 137
  • София
Момичета, добър вечер😁 Едно смешно четиво преди лягане ви давам, аз съм го чела отдавна, но сега пак ми излезна и се скъсах от смях. Казва се “Как да оцелее една майка въпреки другите майки”😏 https://maikomila.bg/как-една-майка-да-оцелее-въпреки-други/?fbc … wi8Rs6cBLpzGqrhVg ОЧАКВАЙТЕ СКОРО и по нашата телевизия! 😂

# 138
Момичета, добър вечер😁 Едно смешно четиво преди лягане ви давам, аз съм го чела отдавна, но сега пак ми излезна и се скъсах от смях. Казва се “Как да оцелее една майка въпреки другите майки”😏 https://maikomila.bg/как-една-майка-да-оцелее-въпреки-други/?fbc … wi8Rs6cBLpzGqrhVg ОЧАКВАЙТЕ СКОРО и по нашата телевизия! 😂

Смях се от сърце! Благодаря ти 🤣🤣🤣🤣🤣

# 139
Ехаа колко много бебчета февруарчета са се родили вчера във фейсбук групата 😯

# 140
  • София
Нямам търпение и тук да започне да се пълни 🥰

# 141
Наистина много бебчета не си чакат ами си излизат сега...
Аз от днес съм в 37г.с дано си стои де поне до 20ти когато съм на преглед. Моето бебе от 2 вечери не се спира да мърда...или го усещам вече повече, все пак си е голямо бебе вече и му е тясно сигурно. Обаче хич не ми е приятно като ми опъва корема на всякъде...и не мога да преценя дали усещам стягане като контракции или просто опъване  на кожата от мърдането.

# 142
И аз се стресирам. На моменти го усещам супер ниско долу и чак се притеснявам. Снощи точно легнах и така ме притискаше, че ставах през 5 минути до тоалетна.
Уж лекаря каза, че е нормално, но чак толкова ниско - не знам.

# 143
И аз съм 37+2 и имам чувството, че просто няма никакво място това дете. Корема ми вече не е кръгъл, а се е деформирал по нейното тяло и мога да я видя. Както и да застана почва да ме подритва и побутва в знак на протест, че нещо я притискам.
И аз съм на 20ти на преглед уж за разкритие, да се обсъжда раждане  и тн, но малко ме притеснява, че може и да не изчака до тогава. Толкова надолу е слязла, че и усещам главата на стартова позиция😵

# 144
  • София
Аз май ще съм съвсем скоро Grinning Вчера се оправдаха очакванията ми - падналият корем и ужасното неразположение в слабините е защото главата на бебето добре се е наместила там. Имам разкритие 1см и непрестанни контракции (подготвителни, неболезнени). Прогнозата е съвсем неясна - може да е още днес, може и да е след 2 седмици.

# 145
  • Пловдив
Аз като гледам как групите започват да се пълнят с бебчета и все съм в очакване. Макар че още ми е рано, в 33+2г.с. съм, но кой знае какво ще реши бебчо.

# 146
  • София
И аз усещам бебето адски ниско, чак ме наболва срамната кост. Всяка вечер като легна и имам болки в кръста, но те мисля, че са просто от преумора. Знае ли човек, аз съм вече в 37гс+3д, това си е 38ма седмица. Направо си е време 😄

# 147
И моят корем е разтегнат в повечето време и много го усещам бебчо.
Според доктора ще родя лесно и съвсем скоро.
Каза две дати,които са следващата седмица. Та ще видим.
Аз искам да го усещам,да ми дава знаци.Много се притеснявам дали всичко е Ок.
Корема ми е сегнат почти в 90% от времето,дори и с магнерота.
Не ми е спаднал ине знам какво да очаквам. Преди няколко нощи не можех да спя,гледах лекции и тренирах дишане.Малко по-рядко посещавам wc от няколко дни,че имаше период когато едва ли не там трябваше са си стоя нон топ.
и искам да кърмя.не знам в какво състояние са гърдите ми. Вчера ми дойдоха сутиените за кърмене. Поръчах ги онлайн,доволна съм. Паснаха ми идеално ,дано ги  използвам по предназначение.
И имам страшен глад за шоколад
Като ламя съм
Качила съм8 кг до момента,качвам от 4м насам

# 148
Аз вчера споделих с доктора за това чувство; казах му че усещам бебето много ниско и ме притиска доста. Той каза, че това нищо не значело - тоест не винаги е индикация, че ще започне раждане скоро. Дано е така, ясно е че такива неща е трудно да се предвидят, но по принцип колкото по-близо до термин - толкова по-добре.
Това си мислех, дали запазването на активността сега е полезно или по-скоро може да предизвика. Примерно ходенето през деня, движението като цяло. Вие какво ще кажете?

# 149
Аз съм 34+5 и също вече имам стягания от време на време, АГ каза да спирам магнезия в края на тази седмица. За падане на корема не знам, но имам ужасни болки в мускулите ниско долу, при ставане, ходене, а през нощта да се завъртя или наместя в леглото, направо е някакъв кошмар вече. Не знам, ако трябва още месец да изкарам така, ще е голям купон. Това за активността също си го мислих. Знам, че е хубаво да има движение до последно, но дали трябва да се избягва примерно качване на стълби, знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт