Тема 8 - Февруарски мами 2022 г. 💖💙

• 51 044
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Аз продължавам да тренирам всеки ден. Във фитнес залата вече персонала нямат търпение да родя. 😁 Стягания си имам от 7ми месец и си продължават, но не съм родила до сега. Единствено в 8ми месец ми казаха да спра да плувам, защото съм натоварвала много корема и не било добре.
Мисля да си продължа до края защото се чувствам добре, но според мен е много индивидуално и зависи как жената се чувства. Ако те натоварва, боли и ти е дискомфортно по-скоро не.

# 151
Аз като се движа също се чувствам по-добре. Нищо радикално де, говоря за ходене примерно ама нали точно движението накрая го препоръчват ако искаш да предизвикаш раждане и затова не знам дали е ок или трябва да се внимава и спре по някое време.

# 152
Може би леки разходки няма да навредят. Simple Smile
А за стълбите.... Както смятам за себе си, че съм супер активна, стълбите ми изглеждат като мисията невъзможна. 😆
Всеки път имам чувството, че правя някакво скално катерене, а те са примерно 7 стъпала. 😆

# 153
Оо стълби..всеки ден за жалост ги качвам 3 етажа...тъй като сме в къща ама на 3тия етаж, мразя ги и после не мога да успокоя дишането поне 5 минути все едно връх съм катерила Grinning
Аз съм чувала, че към края на бременността има някои естествени методи за предизвикване на контракции и съответно раждане. Освен секс, качване на стълби, разходки ама колко време идея нямам и ядене на фурми за друго не се сещам.

# 154
На мъжа ми родителите живеят на 4 етаж без асансьор.. Какво да ви кажа, последно преди седмица едвам се изкатерих до там и се чудя аз ли се глезя нещо, или.. Но най-вече тези мускулни болки ме спират, иначе и аз се чувствам по-добре след разходка, но не знам дали не ми идва в повече, щом го усещам като постоянна мускулна треска ниско в корема. Аз съм си дребна по принцип, може повечко да ми е натежало вече.

# 155
Аз имам болки в слабините, отделно от време на време в кръста. Терминът ми е 14.02, и вече съм по-спокойна , но съм решила, че няма да раждам поне две седмици Joy.
Тренирам всяка сутрин, но не супер натоварващо, по-скоро 20 мин гимнастика да се поддържам във форма. Продължавам да си обикалям, вчера имам 15 000 крачки. Само стълбите ме морят и избягвам да качвам повече от един етаж, бих ги включила към 38 г.с.
Вчера си купих чай от малинови листа и мисля да почна да го пия, някой има ли на удобно каква беше схемата?
Може би другата седмица ще изляза хоум офис и ще почна и масаж на пенетреума, че  все не ми остава време.

# 156
Аз още не съм почнала да го пия тоя чай, нещо ме е шубе 😀 ама се води, че помага при раждането уж. Днеска може да си направя, една чаша на ден или през ден сигурно е ок.

Аз вече не мога по 15.000 крачки, доста ми идват, а и като излязла се изпотявам доста. Преди третия триместър си ходех стабилно и аз, но сега не мога чак така, а и гледам да не се насилвам много.

# 157
Умерена активност даже се препоръчва. Раждането си е физическо усилие, в колкото по-добра форма сме, толкова по-добре. Аз и стълби качвам, ние сме на 4ти етаж без асансьор. Та имам 1-2 качвания дневно. Но пък не правя 10000 крачки, че ми е много студено.
Сега е идеален момент да се почва чая от малинови листа. Но трябва да се почне постепенно. Първо по 1 чаша на ден, после по 2, после по 3.
А малкото ще е още една седмица вкъщи.  От средата на декември децата не са на градина, първо бяха болни, после бактерия в носа, сега малкото се е зачервило на дупето и ще я мажем 1 седмица. Стискайте палци поне бактерията да се е махнала. Всяко лечение е по 2 седмици, а искам като съм в болницата, те да са на градина. Иначе на мъжа ми ще му е трудно.

# 158
С първата бременност не се спрях на едно място. Много крачки правих, пътувах постоянно, имах болки в краката, кръста и ставите вечерно време. АГ ми викаше, че ще родя бебето по пътищата Grinning Освен, че не родих на пътя, Ами и преносих, че и секцио родих...
Сега не мога да се движа. Днес ходих до пощата и не успях да се върна пеша, а е на 10мин от нас. Толкова силно ме заболяха ставите, че сякаш краката ми отказаха и се обадих на мъжа ми да ме прибере с колата на връщате. Освен това имам и поне по 3-4 болезнени контракции на ден, въпреки магнерота.
Препоръчва се активност до края, стига да се чувствате добре. Масово се спират лекарствата в началото на 9м, а на лежащите жени се препоръчва да започнат да се движат. Пак според зависи ситуацията каква е и препоръките на АГ. Все пак трябва да се родят децата в 9м, а дали ще е 38г.с. или 40г.с. не е от голямо значение вече. А и е по- добре да си тръгне процеса естествено, отколкото да се стигне до преносване и предизвикано раждане или секцио.

# 159
Даже и не съм много сигурна колко тези неща предизвикват раждане. Аз от началото що фурми съм изяла. Мисля, че няма ден в който да не съм яла фурми понеже много обичам 😆. Даже има и едни шоко фурми тях ги хапвам като бонбонки 🤫
Секс редовен. Активност постоянна.
Човека си стои вътре и му е добре 😁

# 160
Момичета, на мен ми е много трудно да се движа. Радвам се като чета колко активни сте останали. И аз така исках, но с над 5 кила в корема истината е, че едва се влача до магазина. Днес се чувствам по-енергична и ще пробвам да ида на маникюр и педикюр довечер. Секциото е насрочено за 20.01. Колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам. Може би е нормално. Децата ги усещам по-малко, но според д-ра това е нормално за гестационната възраст, защото мястото се изчерпва и съответно няма как движенията да са големи. Надявам се да е това и да не изпадам в паранои за намалени фетални движения и т.н. Ако малките изтраят до датата си за секцио, ще са 37+4 и се надяваме да няма усложнения или нужда от интензивна грижа.

# 161
Със сигурност няма да имаш усложнения, 37+4 си е 9-ти месец и бебетата са напълно доносени. Точно това ми обясняваше лекаря вчера. Вече влезеш ли в 37г.с. можеш да очакваш по всяко време.
За усещането - аз също съм чувала, че с напредването се усещат по-малко, защото им е тясно, нямат място и вече не се въртят.
И аз не съм енергична като преди, тежи ми и бързо се изморявам. Ама това си е в реда на нвщата.

# 162
Така е. Засега нямам контракции, много минимални, околоплодните води също са в норма. Нямаме податки за ранно раждане към момента.

# 163
А някоя от вас комбинирала ли е билкова кръв с таблетките желязо за хемоглобина? Доколкото знам е изцяло на билкова основа, но пък те и билките не се пият просто така по време на бременностт. Моя тъкмо беше започнал да се вдига миналия месец и сега пак е паднал на 105. Чудя се какво да пия вече, много ми се иска да избегна анемия, отпадналост и какво ли още не след раждането заради нисък хемоглобин.

# 164
А някоя от вас комбинирала ли е билкова кръв с таблетките желязо за хемоглобина? Доколкото знам е изцяло на билкова основа, но пък те и билките не се пият просто така по време на бременностт. Моя тъкмо беше започнал да се вдига миналия месец и сега пак е паднал на 105. Чудя се какво да пия вече, много ми се иска да избегна анемия, отпадналост и какво ли още не след раждането заради нисък хемоглобин.
Аз пия феротон и молтофер, като молтофера ми е през ден. До сега съм нямала проблем с хемоглобина 116 ми е, под 110 било притеснително
Мен последните дни са ме обвзели едни мисли че бебка ще се роди малка и се притеснявам да няма проблеми, не искам да е отделена от мен или да е в ковиоз.. преди 3 дена я измериха 2,300 а термина ми е на 08.02. Надявам се до тогава да стане поне 2,700-800 ... според вас ако се роди по-дребничка ще има ли някакви проблеми...

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 16:59 от mim4ence7o

Общи условия

Активация на акаунт