Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 132
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Споменавали са ми жена, която се занимава точно с намиране на точния час за раждане, съответно срещу заплащане. Мисля, че беше българка неживееща в БГ ако решите, ще й потърся координатите, другия такъв е Червенков.

# 241
За ректификация в големи часови интервали или въобще без никакъв ориентир мога да препоръчам само и единствено Загата – Александър от Русе, не му знам фамилното име. С този псевдоним може да бъде открит чрез търсене в гугъл, има сайт и блог. Практикува Антична астрология.

Иначе ректификатори много, но повечето от тях не се справят добре дори в едночасов интервал.

# 242
  • в 1001-та нощ
Наминавам да споделя за една книга за въведенеи в античната астрология, ако за някого е интересно на отпие на извора на това познание. Авторът ми е непознат, както и на самата книга не личи да е за астрология.

Имам навика, ако минавам през книжарница - да преглеждам новите книги и да взимам по нещо за себе си и за децата. Този път нищо не ми допадна и накрая мернах тази книга. Стана милюбопитно коя е науката и различтих, съответно се изненадах. Добавям снимки на корицата и съдържанието:

Ако отворите снимките в отделен таб / раздел на браузера, ще можете и да ги zoom-нете. Не съм я чела още, днес я взех. Но това познание - следва да е "универсално", т.е. да няма авторски измишльоти, като в учебник по математика.

# 243
Благодаря АЛЕНА за споделянето - вероятно ще си я купя заради Меркурий Simple Smile Heart Heart !

# 244
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Благодаря, Алена.

Да добавя, че съм срещала в Ютюб видео с авторът на книгата, който е гост на Станислав Цанов : 

# 245
  • в 1001-та нощ
Благодаря ти Simple Smile Доста рядко ползвам тубата, ще го изгледам с удоволствие Simple Smile

# 246
Видеото е доста интересно, обаче аз сега съвсем се обърках - коя система е по-правилно да се ползва - тропическия или сидералния хороскоп? Разгледах разликите в моята карта - според тропическия напр. луната ми е в близнаци (припознавам се на 100%), а според сидералния е телец. ?

# 247
  • в 1001-та нощ
Това зависи от системата, по която се работи и техниките, които се използват. Западната астрология - модерната - работи с тропическия. Ако ползваш нея, то следва да е по тропикал.

# 248
Тази книга е базирана на лекциите на Румен Колев.
Може и нещо от себе си да е добавил младежът, вероятно астромитология – богове и планети.
А иначе добра реклама са му направили, не говоря въобще за този форум.
Гледах и онова предаване, където беше поканен. Интелигентно момче, но доста моменти в астрологията му убягват. Освен това спекулативно и с рекламна цел налагат само единия Зодиак като единствено верен. Този маниер е присъщ на тяхната школа и всички, които са се излюпили от там. И двата Зодиака са приложими и имат своята астрономическа обосновка. А аз не обичам спекулации с очевидно комерсиална цел.

@alena
Цитат
Западната астрология - модерната - работи с тропическия. Ако ползваш нея, то следва да е по тропикал.

Античната (традиционна) също. Там има плавно преминаване от неподвижен Зодиак към тропически, още по птолемеево време.

# 249
здравейте , някой има ли опит с Анелия от astrolive.info ... цените й ми се струват доста високи -- 220 лв за консултация плюс 200 за ректификация.... но ако си струва бих ги дала. ПРавила съм си ректификация при Магерова, но нали всеки е сам за себе си .. мнение някой!? Въпросът , който ме терзае е професионален път... кога къде какво ще се случа , греша ли не греша ли .

# 250
Преди повече от едно десетилетие, когато все още бях последовател на немската астропсихологическа школа, изследвах 7-годишните циклите на Дьоберайнер. За съжаление не получих потвърждение, че на практика работят. Може би просто не трябва да се използват като изолиран метод за прогноза, а в комбинация с други. Имат и т.нар. Септар – с него не съм експериментирала. Има и друга символична техника за прогнозиране – Възрастова точка, подобно на Точка Гама, но се движи на друг принцип и в друга посока.

При немците тази техника е много популярна. В Амазона откривам книги на немски, в които се разглежда методиката – Der Siebener-Rhythmus.

Движението е в двете посоки – от Асцендента надолу и от Асцендента нагоре. За 7 години се изминава един дом, който може да включва повече от един знак. Доколкото ми е известно, използват домова система Кох.

Синхронично току що ми излезе статия за техниката, известна като Точка Гама, във фейсбук страницата на астролога Николай Радев – Астрологичен навигатор. Не следя публикациите на български астролози във фейса, единствено при този колега от време на време излизат по-интересни неща, той се занимава и с мунданна астрология.

Благодаря Sotis, и на всички останали за усилията. Аз междувременно се свързах с един астролог в чиито уебинари предполагах, че може да съм го чула и той сега ми потвърди, че го е споменавал. Hemptade се казвало Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes ама гугъл нищо такова не е чувал. Ако го издиря ще пиша пак.

# 251
libertat,какво не те устройва в направената ти вече ректификация,че ти трябва нова?
Пиши на Сотис..тя също прави ректификации.Даже ми дължи една безплатна,но се прави на разсеяна.Шегувам се..без бодене с рога,моля:)

# 252
Здравейте, това е карта на жена, която живее с мъж, имат дете, но нямат сключен граждански брак. По тези карти (заложен е края на месец юли тази година) с прогресии, дирекции и транзити на жената, има ли индикация скоро да се разделят? Благодаря!

Последна редакция: пт, 25 мар 2022, 11:20 от Alex134Evt

# 253
Благодаря Sotis, и на всички останали за усилията. Аз междувременно се свързах с един астролог в чиито уебинари предполагах, че може да съм го чула и той сега ми потвърди, че го е споменавал. Hemptade се казвало Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes ама гугъл нищо такова не е чувал. Ако го издиря ще пиша пак.

Вече съм позабравила немския, но ако става въпрос за тази техника, Sieben-Jahre-Rhythmenlehre се казва или учението за седемгодишните ритми. На немски ще го откриеш също така като Münchner Rhythmenlehre nach Wolfgang Döbereiner. За тази техника още в началото на милениума бях чела, но както обикновено, всичко идва с голямо закъснение в България и го обявяват за сензация. Така беше и с школата на Хубер и нейните концепции.

Сама по себе си техниката, както и всички останали, не е изолиран инструмент, но може да се използва в комбинация с други. На принципа на Точка Гама, Възрастовата точка и други подобни символични методи.

# 254

Вече съм позабравила немския, но ако става въпрос за тази техника, Sieben-Jahre-Rhythmenlehre се казва или учението за седемгодишните ритми. На немски ще го откриеш също така като Münchner Rhythmenlehre nach Wolfgang Döbereiner. За тази техника още в началото на милениума бях чела, но както обикновено, всичко идва с голямо закъснение в България и го обявяват за сензация. Така беше и с школата на Хубер и нейните концепции.

Сама по себе си техниката, както и всички останали, не е изолиран инструмент, но може да се използва в комбинация с други. На принципа на Точка Гама, Възрастовата точка и други подобни символични методи.

Не е това....при тези немски Wink техники,  все започват от асцендента да се броят тези седем години или по домове. Това за което говоря е по знаци, започва от овена, независимо в кой дом се пада в дадената карта. Има връзка основно към това, по какъв начин ще се изкарват парите. Гледа се къде е управителят, какви аспекти прави, всичко. Тоест при всички хора след около 21 години ще се активира рак съотв. луна и т.н. мен ме интересуват някои подробности, например ако е знак, в който има планети, кога точно ще се активират те и как. Сигурна съм че съм го чела някъде....

Общи условия

Активация на акаунт