Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 163
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
  • в 1001-та нощ
Animal BeeFlowers Hibiscus Здравейте!

Не съм писала тук, но сега ми хрумна, че може това да е точното място да попитам нещо Purple Heart

Чела съм преди време (но не помня къде) за една техника. Според нея се разглеждат цикли от по 7 години, като винаги се започва от овен, независимо къде се намира той в картата.
1  до 7 години - Овен
8 до 14 - Телец и т.н.
Някой има ли идея как се казва техниката и къде мога да прочета повече?

Planetwatcher се надявам да тръгне пак като стане видим юпитер (и сега сайта вече работи, но без програмата). Изчезна точно на съвпада на юпитер със слънцето ( и сатурн с меркурий).

Вероятно е по Хубер - така работи М. Вълканова, с нея сме го коментирали. Потърси в нета по Хубер и възрастови цикли или периоди.

# 226
Чела съм преди време (но не помня къде) за една техника. Според нея се разглеждат цикли от по 7 години, като винаги се започва от овен, независимо къде се намира той в картата.
1  до 7 години - Овен
8 до 14 - Телец и т.н.
Някой има ли идея как се казва техниката и къде мога да прочета повече?

Вероятно е по Хубер - така работи М. Вълканова, с нея сме го коментирали. Потърси в нета по Хубер и възрастови цикли или периоди.

He, това е друго, там (Хубер) се започва от АЦ.

Това, което аз имам предвид, мисля че дори има конкретна връзка с това, как в този период ще се изкарва прехраната, но не смея да го твърдя.

# 227
Дьоберайнер  - септар ?

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 15:28 от starinthenightsky

# 228

Също не Blush , но и неговата система сигурно е много интерсна...

# 229
Здравейте,
От много време исках да попитам нещо за моята астрологична карта, но така и не намирах смелост. Напоследък съм по-свободна и реших да изчета темите (което отне много време), но поне успях да разбера основните теми и как да построя карта в astro.com.
На скоро разбрах и точния час на раждане на съпругът ми, а моят пък е бил с 10 минути по-назад. И така някои неща ми станаха ясни, но други не.
Когато видях картата на съпругът ми, меко казано се стреснах от всички тези квадратури и червени линии...
Темата за семейството за мен е много важна, тъй като имам лоши примери от мъжете в семейството от страна на майка ми.
Първият ми дядо, е оставил баба ми, когато тя е била бременна на 18години с майка ми, след това баба ми се запонава с втория си мъж и му ражда две момчета, вуйчовците ми. Майка ми, пък ме ражда когато е била на 20 години, а аз родих предната година на навършени 24 години(шегуват се, че съм закъсняла даже Grinning). Но нещото, което не мога да преодолея и до сега е развода на родителите ми през 2015-та, когато бях на 18години. Но сега майка ми си има друг приятел и имам полусестра на 4 години от тяхната връзка, не са сключвали брак. Така отново семейната "Традиция" се повтаря. Мъжът оставя/разделя/развежда с жената. Четох доста по поята карта, но не успях да обърна внимание на тази на съпругът ми. Знам, че не трябва да се стресирам и че всичко е относително и че човек има волята да прави своите избори, но бих искала да надникнете в двете карти и да дадете своят коментар, дали виждате някакви евентуални буреносни събития в семейния ни живот-говоря за раздяла или развод. Знам, че моят Сатурнов възврат не е минал, но ми предстои. И на двамата ни тази връзка е първата сериозна, така да кажа, което още повече ме приятеснява, тъй като с годините забелязвам, че много се променяме. Заедно сме от 2017-та година, а сключихме брах на 31.07.2021г в София (ако това има значение).
Май малко дълго стана, но няма как.
Това е моята карта:

А това е картата на съпругът ми:

Благодаря!

# 230
Преди повече от едно десетилетие, когато все още бях последовател на немската астропсихологическа школа, изследвах 7-годишните циклите на Дьоберайнер. За съжаление не получих потвърждение, че на практика работят. Може би просто не трябва да се използват като изолиран метод за прогноза, а в комбинация с други. Имат и т.нар. Септар – с него не съм експериментирала. Има и друга символична техника за прогнозиране – Възрастова точка, подобно на Точка Гама, но се движи на друг принцип и в друга посока.

При немците тази техника е много популярна. В Амазона откривам книги на немски, в които се разглежда методиката – Der Siebener-Rhythmus.

Движението е в двете посоки – от Асцендента надолу и от Асцендента нагоре. За 7 години се изминава един дом, който може да включва повече от един знак. Доколкото ми е известно, използват домова система Кох.

Синхронично току що ми излезе статия за техниката, известна като Точка Гама, във фейсбук страницата на астролога Николай Радев – Астрологичен навигатор. Не следя публикациите на български астролози във фейса, единствено при този колега от време на време излизат по-интересни неща, той се занимава и с мунданна астрология.

Последна редакция: пн, 14 мар 2022, 13:29 от Sotis

# 231
Здравейте, мили дами!

До каква степен предопределяме съдбата си и и как да не се отдаваме на съмнения, внедрени от четене на натална карта?

Няколко астролога, които нямат нищо общо един с друг ми казаха, че е възможно да нямам деца. Както и, че висшето образование при мен ще е изпълнено с пречки и е твърде вероятно така и да не приключа висше. Което отново е вярно, живота ми наистина е изпълнен с много изненади, които не зависят от мен. Поради тази причина прекъснах 2 пъти. Има разминавания между различните прогнози. Едни твърдят, че България е моето място и там ще живея. Други пък, че не виждат завръщане от чужбина в България. Всъщност открих, че часът ми не е бил съвсем верен, всъщност съм родена 40 минути по - късно, от колкото смятах, което все пак не променя асцендента. Дали все пак това би променило нещо?

Честно казано интуитивно усещам, че наистина имам затруднения в тези две сфери. Не, че интелектуално не мога да се справя с информация, ами винаги се случва нещо, за което трябва да се погрижа и то отмества вниманието ми от висшето. Както и съм грижовен човек и обичам децата. Все пак ми се иска да вярвам, че ще пожъна успех и в образованието си, както, че ще имам също семейство и деца..

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 18:55 от ParanoiaMD

# 232
40 минути от гледна точка на традиционен астролог са огромна разлика. А от гледна точка на ведически – още повече.

Добре де, тези астролози, дето са Ви консултирали, никаква проверка ли не са направили? Или просто сте им подала друг часови интервал, в който са работили?

# 233
  • в 1001-та нощ
40 минути е доста време. Освен това ти желаеш и да завършиш, и да имаш семейство. Не виждам защо да не реализираш желанията си.

Това, че нкой си казал нещо - изобщо не се връзвай. Най-добре и забрави!

# 234
Зравейте,
Имам следния въпрос: Ако  подпиша договор за работа сега - т.е. дата на сключване  през м.март, но
реално започна да работя от началото на м.май - т.е. дата на започване през май, когато меркурий е ретрограден,
дали това би се отразило или щом е подписан през март, меркурий няма да влияе?

# 235
Зравейте,
Имам следния въпрос: Ако  подпиша договор за работа сега - т.е. дата на сключване  през м.март, но
реално започна да работя от началото на м.май - т.е. дата на започване през май, когато меркурий е ретрограден,
дали това би се отразило или щом е подписан през март, меркурий няма да влияе?

Много голям е срока от два месеца , за сключване напред. Сключва се седмица напред , регистрира се в НАП до три дни преди започването. В самият трудов договор има ред, най-отдолу за дата на реално започване на работа. Дори напред да се сключи, работодателят може да бъде уязвим и обвинен в неплащане на трудов доход и осигуровки.

# 236
Здравейте към кого мога да се обърна за точен час на раждане,грао отпада там не е записан.

# 237
Здравейте към кого мога да се обърна за точен час на раждане,грао отпада там не е записан.

В регистрите на болницата, където сте раждана, можете ли да проверите?
Или и там не се пази информацията?

# 238

В регистрите на болницата, където сте раждана, можете ли да проверите?
Или и там не се пази информацията?

Не вярвам родена съм в къщи а майка ми отдавна е покойна.
Поради все лоши периоди в живота имам нужда,опитаха се да ми уж наместят часа но това което ми казаха според него не се случи.Явно не е точния.

# 239
В България почти няма астролози, които да могат да направят качествена и прецизна ректификация в няколкочасов интервал. А без ориентировъчен интервал е още по-сложно. Само за един такъв колега се сещам, но услугата не е евтина. Друг вариант просто няма. Ако имате поне някакъв ориентир по спомени на майка Ви /ако Ви го е казала приживе/, това ще бъде улеснение за астролога.

Общи условия

Активация на акаунт