Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 618
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
Титания, ще напишеш ли повече за тези въздействия в сайта си ?

# 526
Ау, не се бях замислила над този транзит. Не стига, че имам възврат на СЛВ, ами и наталният ми Марс е там, т.е. лунен възел върху лунен възел, Марс върху Марса. Всичко това в 9 дом, опозиция Сатурн, квадрат Юпитер и тригон с Асц. В момента изживявам сериозни здравословни проблеми (Сатурн ми транзитира и той през шести дом), представям си по темата с 9 дом какво ще ме тресне края на месеца. Ама сега съм се стегнала да преживея и апокалипсис, така че да заповяда, да минава всичко наведнъж.

# 527
"И Уран и Марс са в депресия в този знак, т.е ще проявяват своите негативни качества, когато са аспектирани чрез квадратури и опозиция."

И почвам да се моля, бате Grinning

# 528
Mystic, и ти като мен с възврат на Северния лунен възел Simple Smile
Дано да преминем през  периода без много сътресения.

# 529
Някои съм ги споменала при прогнозата за 2022г  /част втора/ и в статията за Лунните възли в Телец/Скорпион.
Момичета , няма страшно, щом като събитията ще се случват откъм Северния лунен възел. Трудно е излизането от статуквото и коловоза, в който всеки от нас е в момента.

# 530
Може ли линк?

# 531
# 532
  • София

Следя ги и ги чета, но понякога статиите са ми ужасно тежки. Даже съм се чудела дали да не им пиша,но може статите да са насочени само към професионалисти и за това си трая.

Титания нещо не разбрах от анализа ти, хем ще се сменят системите, хем ЕС разпад, както СИВ се е разпаднал, хем Брикс възход, това не ми изглежда на смяна система. Трансформация на влияние да, но не и смяна на система.
Възникват ми въпроси, кое точно те кара да смяташ, че ЕС и Брикс са намесени.

# 533
Статиите в страницата не са от категорията "поп астрология" и не са ориентирани към аудитория, която търси прогнози по зодии и асценденти. Да, таргетът е друг и идеята е да се отсяват хора, които се интересуват от психологическа астрология и алабализми. Страницата е специализирана само за антична и наблюдателна астрология, както и за мунданни прогнози на локално ниво, т.е. за живота на държавата и народа, а не за отделния човек според планетните транзити и лунации. Наистина по-трудно се смила като информация, тъй като това е сериозна и научно обоснована астрология, без манипулативни психологически клишета и похвати. За хора, които се интересуват на по-лаишко ниво, има безброй страници на астропсихолози и ученици на модерната руска школа. Те са ориентирани повече към общи прогнози по транзити и лунации, които да послужат за отделния човек, макар и да не носят индивидуален оттенък.

# 534
  • в 1001-та нощ
trikitil, и аз срещам затруднения, защото поднасяната информация е от напреднали за напреднали, но поне съдържанието е аргументирано и немеркантилно. На мен ми липсва базово познание, а и опит. Те не предлагат курс от А-Б с нагграждане, каквото за нас би било подходящо, но аз в момента нямам и време да се гмурвам дълбоко в ново познание. Чета и каквото мога си взимам Simple Smile

# 535
Античната астрология е много сложна, освен това в основата й стои съвсем различна система от философски понятия. Затова е нормално хората да срещат затруднения. Наред с това у нас липсват и възможности за качествено и систематизирано обучение по това направление, липсва и литература на български език.Затова не е така достъпна за изучаване и усвояване на ниво практик.

Иначе, ако един астролог търси бърза и лесна популяризация, ще има в пъти повече успех, ако направи страничка за психологически ориентирана астрология, писане на новолунни желания и сладки приказки за транзити и аспекти. За такъв тип страници и услуги аудиторията е многобройна. И лесно може да бъде подведена, поради нейната неосведоменост. А аз най-много мразя с това да се манипулират хората.

Немалко хора срещат вътрешна съпротива при сблъсък с тази материя. Особено когато преди това са били "захранвани" с популярна и психологическа астрология. И аз също не правя изключение. Преди години като четях в един бг форум какво пишат за традиционната астрология напреднали астролози от това направление, си казвах "що за тъпотия е? и архаизъм!".

# 536
Голяма част от хората, които те четат едва ли са тесни специалисти. Тези, които не са запознати с астрология, а искат да се научат, ги интересува спецификата на това, което знаеш, стига на по-разбираем език да я поднесеш. Повече неща поднесени в общи щрихи в една публикация, я утежнява смислово. Затова публикацията може да се определи като бутикова. Или адресирана към хора, които се впечатляват от големи текстове и специфична терминология. По-скоро е презентационна за астролога, отколкото информативна, защото само загатва за възможностите на нещо.

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 00:04 от starinthenightsky

# 537
аз съм в аматьорската група, но много ми харесват статиите, когато са антична астрология, няма термини и неразбираеми неща, в картинки си представям текста Simple Smile
това с Джьотиш не го схващам и разбирам, ама то там и не разбирам защо не се заместят индийските термини, няма да пострада много крайното инфо

# 538
Според Станислава напрежението ще е около 21- ви и в края на юли/ нач. на август. Не още от сега.🙃 🤗

# 539
Според Станислава напрежението ще е около 21- ви и в края на юли/ нач. на август. Не още от сега.🙃 🤗

Лично аз го усещам още отсега (да не кажа от няколко седмици). Забелязала съм, че прогнозите може да се отклоняват с няколко седмици или дори месец. Ако тепърва ще расте, не ми се мисли.

Общи условия

Активация на акаунт