Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 161
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Шанта, виж това дали ще ти е полезно, намерих го в записките ми от един астролог, тук не е популярен.

"Точка на живота (нарича се още колело на живота). Тази точка започва от 0 градуса Овен в момента на раждането и се движи по посоката на зодиакалните знаци със скорост 1 знак за 7 години. По този начин тя изминава целия зодиак за 84 години. Някои свързват тази точка с периода на възвръщане на Уран (84.0153 години) и оттам е дошло и другото й наименование: ураническа прогресия. По тази причина основно значение имат аспектите на точката на живота с Уран. Аналогично може да се построят нептуниански (165 години), плутониански (250 години) и други дирекции."

# 256
Не е това....при тези немски Wink техники,  все започват от асцендента да се броят тези седем години или по домове. Това за което говоря е по знаци, започва от овена, независимо в кой дом се пада в дадената карта. Има връзка основно към това, по какъв начин ще се изкарват парите. Гледа се къде е управителят, какви аспекти прави, всичко. Тоест при всички хора след около 21 години ще се активира рак съотв. луна и т.н. мен ме интересуват някои подробности, например ако е знак, в който има планети, кога точно ще се активират те и как. Сигурна съм че съм го чела някъде....

Другата немска техника е споменатата възрастова точка – AP,  Alterspunkt. И тя се използва в тамошната астропсихологическа школа.

Ето тук има на немски, но може с гугъл да си го преведете: https://www.astro.com/astrowiki/de/Alterspunkt

Само че при АР движението е на всеки шест години. Седемгодишните цикли са на Дьоберайнер. Познавам и двата метода.

Нейно подобие в руската школа и Точка Гама, цитат за нея е пуснат в предходния пост, вероятно от страницата на астролога Николай Радев, той работи с нея. Руската школа съм я изоставила още преди 20 години, тъй че вече нямам спомен за Точка Гама, на колко години се движеше.

И трите метода не се използват само във финансов аспект, няма такова нещо. От изброените няма такъв символичен метод, който да се използва само за финансов анализ. Тези методи за символично придвижване се използват за прогнозиране по целия хороскоп. Освен ако през последните години не са измислили нещо ново. Следя нововъведенията, но може и нещо да съм пропуснала... Друг вариант е астрологът да Ви е предоставил непълна информация или да Ви е объркал, макар и непредумишлено.

# 257
Здравейте, в този солар дали се вижда раздяла с мъж?

# 258
Соларът не е самостоятелен метод за прогнозиране, използва се в комбинация с още няколко метода.

# 259
Здравейте, благодаря за информацията. Предполагах, че може да са необходими прогресии и дирекции и поради тази причина преди няколко дена в тази група ги пуснах. Като не получих обратна връзка предположих, че и солар е необходим и за това публикувах и него.
Соларът не е самостоятелен метод за прогнозиране, използва се в комбинация с още няколко метода.

# 260
Не съм обърнала внимание.
Тази секция на форума е за астрологични дискусии от по-общ характер, трудно ще се ангажира някой да Ви прави прогноза.

# 261
Съгласна съм с Вас. Предположих, че някой може да сподели негово мнение или предположение на база опит. Разбира се никога не може да е категорично на 100% .
Не съм обърнала внимание.
Тази секция на форума е за астрологични дискусии от по-общ характер, трудно ще се ангажира някой да Ви прави прогноза.

# 262
  • в 1001-та нощ
Отговорът на този въпрос не е с хвърляне на едн око на няколко карти. Необходим е анализ, отделяне на време, данните, ректификация. Не е така просто, както изглежда. Затова и няма отговори.

# 263
Alex134Evt, въпросите, които задаваш са по- скоро за астрологична консултация , а тук е тема за дискусии в сферата на астрологията. Имало е случаи, в които са се " разглеждали" карти на потребители, но това е било в рамките на дискусия и по- скоро,  по изключение.
Аз в последните седмици съм много заета и едва успявам да поглеждам форума, дори не бях видяла,че имаш въпроси.

# 264
Шанта, виж това дали ще ти е полезно, намерих го в записките ми от един астролог, тук не е популярен.

"Точка на живота (нарича се още колело на живота). Тази точка започва от 0 градуса Овен в момента на раждането и се движи по посоката на зодиакалните знаци със скорост 1 знак за 7 години. По този начин тя изминава целия зодиак за 84 години. Някои свързват тази точка с периода на възвръщане на Уран (84.0153 години) и оттам е дошло и другото й наименование: ураническа прогресия. По тази причина основно значение имат аспектите на точката на живота с Уран. Аналогично може да се построят нептуниански (165 години), плутониански (250 години) и други дирекции."

Summer sun, много благодаря, сигурно е това Heart Друго си е да имам конктретно име, ураническа прогресия!

# 265
Сега се сетих, срещала съм го преди години при руснаците с името "астропохоронная прогрессия" (малко злокобно звучи, но така са го кръстили). Базирана е на 84-годишния цикъл на Уран, до който не всеки човек доживява.

Вероятно го има някъде и в немскоезичната школа, там не съм го срещала.

# 266
  • София
Малко банален въпрос но четейки някой фейсбук астролози ме човърка (някой дават че от 9 май е ретрограден).Кога май месец Меркурий става ретрограден. Гледайки ефемеридите това трябва да е от 12.05,стационарен става на 10 и 11 май. Стационарния Меркурий ретрограден ли е?

# 267
  • в 1001-та нощ
На 10-ти става ретрограден. Преди това е стационарен - т.е. видимо спира и не се движи. Реално се движи, но така изглежда от нашата перпектива:

# 268
Скрит текст:
Малко банален въпрос но четейки някой фейсбук астролози ме човърка (някой дават че от 9 май е ретрограден).Кога май месец Меркурий става ретрограден. Гледайки ефемеридите това трябва да е от 12.05,стационарен става на 10 и 11 май.
Стационарния Меркурий ретрограден ли е?
има два вида стационарност. Едната е стационарност преди планетата да тръгне отново напред, а другата е когато планетата е " спряла", и обръща движението си в ретроградност.
Когато се анализират стационарните планети в натала е важно да се отчете какво е било движението на планетата и какво ще бъде след като мине през стационарното си положение.
В някои автоматични калкулатори до планетата стои указание с буквено обозначение.

Да попитам тези, които посещават руски астрологични сайтове дали са забелязали промени.
Натъкнах се вече на няколко адреса, в които има промени.
Или излиза предупреждение, че са рискови и достъпът е нарушен, или съдържанието е силно променено.

# 269
Сега пробвах да вляза в един джйотиш. Изписа ми Access denied
Цитат
Error 1020 Access Denied is caused when a firewall rule has been violated on a site protected by Cloudflare. It can be triggered if a site visitor tries to directly access an endpoint that is protected

Втори руски - няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт