Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 202
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • SF

Но при всички положения съвместимостта на лунен знак при двамата партньори е от ключово значение, ако се търси дългосрочност. По Слънце-Луна несъмнено има много силно привличане, но там ако Луните са в конфликт или не си контактуват по никакъв начин, в един момент виждаш, че не върви наникъде – различни потребности, различен фокус на световъзприемане, трудна синхронизация. Или са необходими постоянни компромиси, но те също не могат да бъдат едностранни. Накрая страда човекът с компромисите, за него остават повечето негативи.

Въпросът, който се зададе, беше различен. Никой не спори дали за дълготрайни отношения, хората трябва да са от различни поколения или да се събират според общи потребтности. Многото тригони и секстили в картите, знаеш как се "отплащат".
Хайде пък да съберем две скорпионски Луни, съвпади (нека да са само знакови) с Венера. И по един Плутон в скорион тури там... Сигурно е много кармично и енергията е позната и приятна, но ако може на мене не! Simple Smile
А и сега ще започнат да валят примери за дълготрайни отношения между Луна в овен и Луна във везни, Луна в рак и Луна в козирог.
Иначе ми е ясно, че новосформирана двойка, която се консултира с астролог, много иска да чуе: "с този Плутон (Уран) и с тези Венери (Луни, Слънца), сте си точно един за друг..."

# 286
Луна във водолей с Луна в скорпион в  квадрат с орбис от 2 градуса - и вече 15 години хармонична връзка и истинска любов! И на никой от двамата не му се налага да прави компромиси с каквото и да било. Извадено от контекста на двата хороскопа твърдението за луните е просто клише.

# 287
Иначе ми е ясно, че новосформирана двойка, която се консултира с астролог, много иска да чуе: "с този Плутон (Уран) и с тези Венери (Луни, Слънца), сте си точно един за друг..."

Те така се правят повечето синастрии по платени консултации. Никаква разлика с това, което ние си говорим през свободното време във форума. И даже се правят синастрии с потенциални кандидат партньори без никакви данни за часа на раждане. Просто да се вземат едни пари и така...
На мен хората ми се чудят защо отказвам синастрични анализи. Ами защото не се работи по този начин, само с преглеждане на синастричните аспекти в двата хороскопа. Иначе се минава в режим общи приказки, знаеш.

На първо място се прави анализ на двата хороскопа поотделно, каква е тяхната програма за брак и отношения. И само след такъв анализ може да се направи качествена синастрия. Твърде много работа, на практика троен анализ, с който малцина астролози биха се ангажирали.

И, да, наистина в синастричната астрология има много клишета, които могат в някой случай да сработят като динена кора. Голяма отговорност е да се месиш, макар и като страничен анализатор, в чужди отношения. И още повече, ако от твоята намеса зависи какво мнение ще изгради консултираният във връзка с избора, който му предстои да направи.  Не знам как популярните комерс астролози изговарят куп общи приказки на поточна линия и после спят спокойно...

# 288
  • SF
Ама те клиентите сами се натискат за това, че даже и пари дават.
Предполагам и твоята лична поща е пълна с желаещи само да погледнеш и да им кажеш... Simple Smile Ако обясниш всичко, което написа току-що, няма да си разбрана правилно.

# 289
Не, мен почти не ме търсят за синастрии. Имам съвсем друга категория питащи.
Но този начин на работа, т.е. да се прави анализ на отношения само чрез сравняване на синастричните аспекти, често и без никакъв час на раждане на партньора (да не говорим за проверка на часа), вече отдавна се е затвърдил в съзнанието на хората, тъй като това е масов продукт, който се предлага от повечето консултиращи астролози.
Нормално е да не бъда правилно разбрана, щом такъв начин на работа вече се е превърнал в своеобразен еталон и мнозинството го следва. На мен пък ми харесва да съм едно от малкото изключения в цялата страна.

В този си вид синастрията е непълна и често подвеждаща. Познавам реални случаи на клиенти, които са били подведени от астролог след такава консултация, особено когато има избор между два варианта, между двама партньори. А не дай си боже да има между няколко. При някои агресивно рекламиращи се астролози има и такава услуга – да се прави синастрия с по няколко различни, без часове на раждане, като за всяка следваща бройка се доплаща определена сума. Смехория. Жалко, че повечето клиенти не разбират на какъв професионализъм се натрисат, обикновено биват подведени от натрапчиви сладникави реклами в социалните мрежи и подкастове със зарибяващи видеа и общовалидни прогнози. Няма лошо, пак ще повторя – за всеки астролог има определена категория клиенти.

# 290
  • SF
Точно вчера обяснявах на момиче от форума, че синастрия без да знае час на раждане, е безполезна.

# 291
Здравейте. Искам да попитам нещо относно Юпитеровото завръщане, тъй като скоро ме очаква. Та ефекта от него колко време продължава? Тоест предполагам, че не се усеща за един ден. Ами повече време, но колко? И усеща ли се преди самото му настъпване. Благодаря предварително!

# 292
Луна във водолей с Луна в скорпион в  квадрат с орбис от 2 градуса - и вече 15 години хармонична връзка и истинска любов! И на никой от двамата не му се налага да прави компромиси с каквото и да било. Извадено от контекста на двата хороскопа твърдението за луните е просто клише.

И аз потвърждавам за хора със квадратни луни 30 години заедно, живеят си добре, домошари и не са се разделяли за повече от 4,5 дни.
Може би си има други предпоставки за това не зная, не съм веща.
Специално за луните съм гледала карти на двойки тъй като имам отношения в които и нашите луни са квадратни и се разбираме и усещаме по-добре от друга връзка в която луните и на двама ни бяха скорпионски в съвпад. Имахме различни потребности и като, чели бяхме от различни планети.

# 293
Сотис, ти откъде знаеш кой как подхожда ?! Да не си им светила ? И ти си астролог. И ти се рекламираш. С какво твоя субективен интерес е по-правилен, по-различен, с предимство през този на друг астролог ?  Сигурно има всякакви астролози. Както е и във всички други професии. Някои имат талант, други са добри, други  не чак толкова. На думи почти всички са силни, някои дори подвеждащи, манипулативни, за да успеят да продадат услугата, която предлагат. Някои обещават и чудеса за по-наивните, но практиката е тази, която доказва възможностите.
Според мен е по-добре да се повиши астрологичната култура на тези, които се интересуват от такава услуга. Така хората ще могат да направят информиран избор. Какво могат да очакват от астрологията и от астрологичната консултация.
Всичко извадено от индивидуалният контекст може да се окаже клише, въпреки че поне на първо четене изглежда кармично, обещаващо един вид.

# 294
Знам какъв е масовият подход при повечето комерсиални астролози. Той си личи от писанията им, както и от рекламите, които пускат. Поточната линия и липсата на задълбоченост си личат отдалеч и могат да бъдат разпознати от опитен астролог. От някой незапознат с материята – не могат.

Освен това има отзиви от клиенти и познати, ходили на консултация. На някои колеги чест им прави да отказват синастрии без час на раждане. Но повечето са на принципа "да се вземат едни пари".

# 295
Здравейте. Искам да попитам нещо относно Юпитеровото завръщане, тъй като скоро ме очаква. Та ефекта от него колко време продължава? Тоест предполагам, че не се усеща за един ден. Ами повече време, но колко? И усеща ли се преди самото му настъпване. Благодаря предварително!
Ако възвръщането е в знака Риби или Стрелец, то има по-голяма сила и значение отколкото в останалите 10 знака, защото Юпитер  е управител на Стрелец и Риби. Влиянието на едно такова възвръщане в тези два знака може да започне с до 3 месеца предварително, но трябва да се види цялата карта на явлението.
Много добре е например, ако и АС или МС в картата са в знаците на Юпитер - Стрелец, Риби или Рак, където Юпитер е в екзалтация  /проявява максимално положителните си качества/.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 16:51 от Титания

# 296
  • София
Мен една строложка ме попита от какъв зор сме заедно 20г вече, защото гледайки синастрията ни, няма досег между Луни, Венери, и изобщо как рака сме заедно.
Четейки по горе бе разбрах за Плутоните/Ураните, ако са в съвпад във един знак(различни домове) това има ли някакво тълкуване в синастрията?

# 297
Плутон и Уран са поколенчески планети. При хора родени в близък период от време, няма как да не са в съвпад. Индикация, е че споделяте общото, което е характерно за поколението на Плутон и Уран в някакъв знак.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 06:27 от starinthenightsky

# 298
  • SF
Е, нали само точно това говорим, trikitil. Транзит на тежка планета през знак продължава години. На практика всичките ти съученици имат твоите положения на тежки планети.

# 299
Мен една строложка ме попита от какъв зор сме заедно 20г вече, защото гледайки синастрията ни, няма досег между Луни, Венери, и изобщо как рака сме заедно.

Вероятно има други фактори, които не е забелязала.
Погледнато през призмата на астрологията, все нещо трябва да има в картите, което да ви свързва.
Жалко, че дотам се простират възможностите на комерсиалната астрология.

Общи условия

Активация на акаунт