Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 115
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
Можете ли да ми кажете кой транзит/планета ми мъти водата, защото в последната половин година (и повече) ми е адски трудно, само трудности.....

Сатурн минаващ през 12-ти дом според мен е една доста тежка позиция.

Има ли някакви сътресения във финансов план? Уран минава през 2-ри дом, а и прави опозиция с Плутон.

Ами така е за нея. Тя иска да знае какво ще излезе от цялата работа, защото всъщност все още не са се разбрали че са във връзка. Т.е. има срещи от дъжд на вятър, но тя вместо да попита него, ме пита мен цитирам: "Какво е писано на тези взаимотношения"...

Виж синастрията. Попадат ли планети в домовете на връзките? Има ли аспекти на Сатурн, планети по асцендентите и т.н. ? От карта на първата среща не можеш да разбереш всичко.

# 436
Здравейте,
Има ли начин да се проследят няколко карти на различни поколения и да се предположи причината за повтарящите се разводи?
И дали в картата на дете се вижда евентуално развод на родителите?
Благодаря!

# 437
  • SF
Да, има.
И в картата на дете се виджа какво е било семейството, отношенията между родителите.

# 438
Да, има.
И в картата на дете се виджа какво е било семейството, отношенията между родителите.

Здравейте Esmee,

Има ли начин да кача картата/картите на бабата(без час на раждане)-майката-дъщерята и детето(с точни часове на раждане) и да споделите мнение, ако се вижда?

Благодаря.

# 439
Без час на раждане, т.е. само по космограма, не може да се определят и оценят сигнификаторите на брака, както и други фактори, довели до повтарящи се разводи по родова линия. Това вече не е работа за астролог, а е друг тип диагностика.

Както е казала Esmee, по наталната карта на детето (с час на раждане) може да се оцени ситуацията в семейството и какви са отношенията с родителите.

Във ведическата (индийска) астрология има специална дробна карта Д12, по която се оценява родовата карма и се извличат повече детайли за родителите и семейството. Разбира се, с точен час на раждане. Тези карти са чувствителни към интервали от по няколко минути и бързо се променят, съответно и тяхната интерпретация. Тази дробна карта обаче показва частта от родовата карма, която се предава на конкретното дете в семейството. Защото всяко дете в едно семейство може да е носител на различни родови кармични програми, т.е. по различен начин е свързано с енергийната матрица на Рода (семейния егрегор).

# 440
Без час на раждане, т.е. само по космограма, не може да се определят и оценят сигнификаторите на брака, както и други фактори, довели до повтарящи се разводи по родова линия. Това вече не е работа за астролог, а е друг тип диагностика.

Както е казала Esmee, по наталната карта на детето (с час на раждане) може да се оцени ситуацията в семейството и какви са отношенията с родителите.

Във ведическата (индийска) астрология има специална дробна карта Д12, по която се оценява родовата карма и се извличат повече детайли за родителите и семейството. Разбира се, с точен час на раждане. Тези карти са чувствителни към интервали от по няколко минути и бързо се променят, съответно и тяхната интерпретация. Тази дробна карта обаче показва частта от родовата карма, която се предава на конкретното дете в семейството. Защото всяко дете в едно семейство може да е носител на различни родови кармични програми, т.е. по различен начин е свързано с енергийната матрица на Рода (семейния егрегор).

Здравейте, Sotis,
Първо искам да благодаря, че се включи в темата ми. Следя те с интерес и мога само да дам положителни коментари за теб и адмирации.

Разбира се, че никой няма как да каже с точност какво ще се случи, но поне някаква представа да се придобие, за да може да се помогне в конкретния случай. Знам, че вече е късно, защото брак е сключен и то на много неподходяща (лично аз така смятам) дата на подпис 31.07.2021 в 11:02ч в гр. София. Освен това, с моите минимални познания (не казвам знания, защото нямам такива, а само познания) и наблюдения (тъй като имам много близък контакт с всички тези хора) виждам, че всичко върви по линията на материализъм, т.е. без любов.
Чела съм и малко по индийска астрология и знам, че там са много важни и минутите. Бабата няма как да си разбере часът на раждаже, но всички следващи карти са с много точни часове.
Знам, че и бащата е от много голямо значение за всичко, но той е с разлика от около 10мин +/-, но все пак се вижда и там тао-квадратурите и трудните брачни аспекти.
Ще си позволя да кача всички карти (надявам се да мога всички в един коментар), за да придобиете представа. Вече, който се чувства разположен, може да даде коментар.
Това е и практика и натрупване на информация, който се занимава с такъв тип прогнози, може да си запази картите и данните (не слагам имена, все пак това е напълно разбираемо).
При бабата - транзитите са в деня на раздялата.
При майката- транзитите са в деня на раздялата.
При дъщерята - транзитите са в деня на подписа на брака.
При бащата - транзитите са в деня на подписа на брака. Като часът на раждане е +/-10 мин.
При детето- наталната карта с много точен час.

# 441
Това са няколко карти за анализ. Не знам кой би Ви извършил такъв голям обем работа в някой публичен форум.
Дори да се анализира в дълбочина само една натална карта е доста работа.

Иначе общи приказки може да се изговорят, по планети и аспекти – така се случва в повечето форуми и групи, в интерес на истината.

По картата на детето, която е с точен час на раждане, може да се види какви ще са отношенията с родителите и между родителите. Но това е бебе и не виждам никакъв смисъл да се правят прогнози за развод в семейството, ако това е идеята. А за поредица от разводи в рода трудно може да се види, картата на детето на първо място отразява какво се случва в родителския дом.

Последна редакция: чт, 16 юни 2022, 16:06 от Sotis

# 442
  • София
Близка приятелка има насрочена операция за утре.Сменя втора тазобедрена става.Как мислите,дали е подходящ деня за такава интервенция?Луна във Водолей,намаляваща,не е без курс.

# 443
Здравейте,
Има ли начин да се проследят няколко карти на различни поколения и да се предположи причината за повтарящите се разводи?
Благодаря!

Поглегнах картата на детето. Има разни елементи, които навеждат на мисълта, че отношенията с бащата ще са по-дистанционни. Дали физически или емоционално, или и двете - трудно да се каже. Което подсказва че раздяла/развод между родителите е възможна. Иначе може да да цъкате опцията за анонимност на картите, за да не се налага да триете после имената.

# 444
Трифон Николов върна ли се от Америка или още е там?

# 445
По едно време се беше върнал, но може да е заминал пак.
Повечето правят онлайн консултации, така че няма значение къде пребивава, потърсете го.

# 446
Това са няколко карти за анализ. Не знам кой би Ви извършил такъв голям обем работа в някой публичен форум.
Дори да се анализира в дълбочина само една натална карта е доста работа.

Иначе общи приказки може да се изговорят, по планети и аспекти – така се случва в повечето форуми и групи, в интерес на истината.

По картата на детето, която е с точен час на раждане, може да се види какви ще са отношенията с родителите и между родителите. Но това е бебе и не виждам никакъв смисъл да се правят прогнози за развод в семейството, ако това е идеята. А за поредица от разводи в рода трудно може да се види, картата на детето на първо място отразява какво се случва в родителския дом.

Здравей, Sotis,

Абсолютно съм съгласна с твоето мнение, че това са много карти.
Сложих ги, ако някой иска да се учи, нали и за това е и форума и да се обменя информация. Знам, че това е бебе, но тя картата е начертана горе на небето. Идеята не е за развода, а за кармата и модела в семейството. Това е причината за публикацията ми. Знам как звучи да се гледа картата на новородено. Знам и че не се прави, защото пърите 7 са под опеката на майката.
Благодаря ти много за коментара Flowers Hibiscus

Здравейте,
Благодаря!

Поглегнах картата на детето. Има разни елементи, които навеждат на мисълта, че отношенията с бащата ще са по-дистанционни. Дали физически или емоционално, или и двете - трудно да се каже. Което подсказва че раздяла/развод между родителите е възможна. Иначе може да да цъкате опцията за анонимност на картите, за да не се налага да триете после имената.

Здравей, Maidmer,
Да, аз също ги видях тези елементи и дано да не сме прави, но бащата е много отдаден към детето и прави и невъзможното за да се докаже като такъв, пред целия род, защото самият той не е отгледан от своя баща, както той е искал-доста дистанцирани взаимоотношения + много отстъствие на бащата, заради работа свързана с пътуване.
За опцията анонимност, ще имам нужда от помощ, ако можете да ми кажете къде се намира точно в astro.com-а.
Благодаря и на Вас за коментара. Flowers Tulip

# 447

Знам как звучи да се гледа картата на новородено. Знам и че не се прави, защото пърите 7 са под опеката на майката.

В интерес на истината няма единно мнение кога може да се прави детски хороскоп.
Това за първите седем години и силната енергийна връзка с майката съм го чувала и аз.
Някои астролози избягват да правят хороскоп на дете, ненавършило поне една годинка. Други, по-известни и комерсиални, правят.

Ако оставим всички хипотези за енергийни влияния настрана, съм на мнение, че като стане на 2-3 годинки детето и вече има наблюдения как му се изгражда характерът, може да се направи натален анализ по избрани теми. В повечето случаи, в такава крехка все още възраст, се правят психологически профили, обръща се внимание на отношенията с родителите и в семейството, на социализацията и интеграцията на детето във външна среда, сред връстници. Аз лично не виждам смисъл, както нерядко се прави от някои колеги, да давам предсказания за малко бебе относно бъдещия му брак, семейство и потомство. Всичко с времето си. Детски хороскоп не се анализира по същата схема като за възрастен, зрял индивид.

Това детенце, между другото, е с гранична карта Д12 /по индийска астрология/, само 19 секунди по-късно всичко се променя. Колкото и да е точен часът, не вярвам със секундомер да са го записвали. Но и двата варианта на карта ако се разгледат, няма указания за чак толкова негативни семейни модели. Ако часът на раждане не е малко по-късен, в тази карта има добри указания за семейно благоденствие. Няма показатели за деструктивни кармични модели. Тази дробна карта показва как всяко дете в семейството се свързва с кармата на рода и неговото минало.

# 448
Момичета, аз точно за часовете на раждане идвам да попитам.
Според вас, точният час на раждане се приема този, в който бебето е извадено или е проплакало?

# 449
Раждането е процес и по този въпрос има доста спорове – кой е точният момент.
Обикновено не би следвало да има съществена времева разлика между двата момента.
И в крайна сметка, по-нататък в живота, при 2-3 минути отклонение може да се установи кой е работещият час.
Макар че знаете, че ректификациите са доста условни и винаги има субективен момент – при всеки астролог се получава разминаване.

Има и такъв момент. Щом бебето е проплакало, значи животът започва. Ако бъде извадено и не проплаче, знаете какво може да означава. Така че може би моментът с проплакването, все пак това е поемане на първата му глътка въздух след излизане от майчината утроба. Разбира се, това е само може лично мнение, на нераждал човек. Но сме го коментирали с приятелки и колежки, които са раждали.

Общи условия

Активация на акаунт