НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

• 47 664
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Ами остава да се наблюдаваш каква храна колко те засища. При мен дори яйцата различно засищат в зависимост от това как са приготвени. Бъркани мога и 5 да омета, хем с масло че може и някакво сирене да имат. Варени 3 са ми лимитът и не мога повече, ако са твърдо сварени вероятно третото ще ми приседне вече.
На омлет същото количество яйца там с другото ми е по-засищащ на мен, странно е ама съм си го установила и си го знам вече.
С времето ще си налучкаш комбинациите дето работят добре за теб. Обърни си внимание изварата винаги ли ти води до глад, може и да ти вдига инсулина повечко, при доста хора става така.

# 151
  • на острова на мечтите
Хем не ги долюбвам много, хем не ме засищат яйцата. Откак се помня е така. Напоследък открих омлета и така ми са вкусни и не изпитвам две минути след яденето глад. Всеки различно реагира на определен вид храна
Тази вечер спретнах пица. Едвам изядохме половината с ММ,сигурно защото  имаше и "broccolo romano" ( по деликатно на вкус от обикновеното броколи) със сланина и маслинова паста.
За мекичките, имам всички продукти освен крема сирене. Ще купя утре и после ще разказвам. Ако ги направя съответно.

# 152
  • София
Веднага да дадеш рецептата за броколите със сланинка.

# 153
  • тук и там
Прегреших аз ,не изкарах една седмица...От днес пак отначало. Купих си бадемово и кокосово брашно,без тях при мен няма да се получат нещата-поне в началото.Купих и един буркан кокосово масло, те ми дадоха и още един безплатен от магазина.Усеща се силно вкуса на кокос, нямам си идея какво да правя с него.Какво приготвяте с това кокосово масло?
И да попитам къде ги съхранявате-кокосовото масло и гхи. Сложих ги в хладилника, но са в много твърдо състояние. Чакате да се отпуснат малко и тогава ги ползвате, или вадите на "трохи" масло от буркана. В магазина не са в хладилник, но и не са отворени де..

За днес сьомга със салата маруля ще ям за вечеря, за обяд -нещо малко,но мазно мисля да хапна..

# 154
ММ ползва кокосово масло за всичко, включително готвене. Има аромат на кокос в началото, но не усещам вкусът. Включително за свинско със зеле сме го ползвали - страхотно стана. Аз си бях правила едни кето палачинки с кокосово масло за намазняване на тигана - цялата кухня замириса на кокоски, но разочарованието ми беше огромно като открих, че нищо от това не е останало в крайния продукт. Ние го държим в хладилник и чегъртаме на трохи, но сме начинаещи, та ще следя.

# 155
Кокосовото масло държа отвън. При температура над 25°С става течно и след като спадне температурата става отново твърдо, но е малко зърнесто/не е кремообразно като в началото. Нищо му няма и спокойно си го яжте.
Използвам за омлети, палачинки и навсякъде където температурата е висока, защото не прегаря, не пуши.
Миризмата ми харесва.
Освен това го ползвам при най-лека болка в гърлото, лъжичка в устата да се стопи и преглъщам по малко. Гърлото мина за един ден.
Мажа си лицето (суха кожа) , ръцете и навсякъде при най-малка драскотина. Силно антибактериално е. При миришеща пот под мишниците лятото (миризмата е от бактериите).
Жабуркам си устата с него.
Мажа си и косата и ако не ми е жал/имам станало "зърнесто" мажа и обувки.
Обожавам го в кафето, но се яко омазних преди време с бронирано кафе И закуска и избягвам сега.
А и ухо "лекувам" с кокосово. И петна по ръце/лице/глава.
...
За гхи
Ми бабите ми го правеха за да съхраняват маслото на времето,когато нямаха хладилници. Е, те не го знаеха като гхи.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 11:05 от tania6

# 156
Kassia Kaisieva, аз в началото въртях нон стоп печива по НВВМ рецепти. С течение на времето отпаднаха. Не казвам, че е правилно, а просто, че така ми беше по-лесно да мина през промяната.

Таня, кокосовоно масло запушва порите. Бадемовото за кожа е по-добро. Blush

На мен все още проблем ми е емоционалното хранене, обаче този път го ударих в другата посока - глад. А на кантара нито грам в минус.
Скрит текст:
Всички вкъщи втора седмица сме болни,, децата с температура, направо вече сили не останаха от будуване и притеснения.

# 157
  • В полите на Пирин планина
Кокосовото масло практически не гранясва. Може да стои на стайна температура.

# 158
Има кокосово масло без мирис. В кафето мирисът на кокос не ми пречи, но в други неща ме дразни, затова си купувам и от двата вида. Държи бурканите в шкафа и пак трудно си откъртвам.

# 159
В карниворните среди, които са доста рестриктивни, най приемат именно кокосовото масло сред всички растителни.

Лелееее, направих масленките на Веси. В момента се пекат, но миришат у-ни-кал-но! Flushed Сложих им свинска мас, че патешка нямам. Добавих още кимион и изостанали кашкавали и чедъри. Ще пробвам крайния резултат.

Но тази рецепта на Веси ми припомни факта, че имам и трите й книги. Особено в книгата със закуските има страшно много печива, като някои рецепти дори не са ресурсоемки. Та препоръчвам в този ред на мисли.

Днес приготвям храна за през седмицата, но този път ще е доста лесно. Половинката, нали е фитнес батка, си пожела пилешки гърди. Мариновах ги с малко зехтин и гарам масала и минаха във фраера. Гледах една рецепта в ютюб как да не стават на подметка и май са се получили. Не знам, пилешко филе не мога да ям, гадно ми е. Друго си е да е нещо с кокал и да е шаренко. Та половинката освен пилешки гърди, е яде зеленчуци с киноа. Обрах каквито зеленчуци има по камерата (карфиол, броколи, тиквички, лук, зелен фасул), сварих малко киноа и ще е доволен.

Аз от своя страна имам да ям сигурно 2 кила свински врат в гювеч Animal Pig Пък нека ми е зле. Има и пилешки крилца, които стават убийствени във фраера. Довечера ще ходим и за яйца, че са ми предпочитан обяд.

Иначе да споделя една зимна салата, която забърках вчера и стана доста успешна. Не е нещо уникално, но когато си като мен и ядеш по едно и също нещо цяла седмица, си е събитие Joy В била на промоция е скирът, та взех една кофичка. Нарязах на ситно буркан и половина кисели краставички, сложих чесън, копър и зехтин и си стана чудна зимна Снежанка. Та боцнах и аз (и съм с половин кило нагоре, но съм и в цикъл, де).

Не знам, толкова изкушаващи рецепти има, че в последно време не разбирам как хората не успяват с нашия режим. Това разбира се не е укор към никого в тази тема, просто в момента съм на изключително рестриктивно хранене (карнивор - само животински продукти, като млечни избягвам като цяло) и ми се вижда изключително разнообразно всичко Simple Smile Мисля към края на март да си пусна изследвания, този път няма да правя натоварване, но ще пусна захар, инсулин и гликиран хемоглобин да ги видя как са. Ако са се оправили, си минавам на кето/много нисковъглехидратно. Останалото е ясно - холестероли, черен дроб, пикочна киселина, урея, креатинин, витамини и тн.

# 160
и няма ли да споделиш с другарчетата за филето и фрайъра или ще ги оставиш да си го ядат на подметка Crossing Arms
и аз не обичам бяло месо, ама тренера ме е сложил на 1200 калории и поне един месец ще го слушам, защото със свободна програма не става при мен
на плота в кухнята държа кокосовото масло, само лятото е в хладилника

# 161
Grinning Споделям веднага
https://www.youtube.com/watch?v=D56EFU0xf0g&ab_channel=JoeDuff-TheDietChef
Това е оригиналната рецепта. Така, де, неговата си. Аз се "вдъхнових" от нея и станаха добре - сега разрязох едната гърда, сочна е. Значи за разлика от този човек, аз не начуках месото, щото в карнивор средите това си е богохулство. След като покиснаха в гарам масала и зехтин, ги вкарах в предварително загрят на 200 градуса фраер и пекох по 7 минути на страна. 14 мин може и да звучат като подметка, ама не е:
Скрит текст:

# 162
Аз си ям бяло пилешко ...от време на време.
Правя го или по рецептата на Dez с базилик или с гъби и сметана (и много куркума).
Като казах куркума се сетих, че и доктор Берг има рецепта за "златно мляко ". Преди като го споменавах не се сетих , че и при него съм го виждала,а и не се осмелих отново на френски да пускам видео.
Верче, всеки си знае лицето. Кокосовото е/беше хит по някое време сред франсетата.
Мен ме спаси от нещо като мокра екзема по физиономията. Явно е било на бактериална основа и съм го "забърсала" при козметичката. Беше нещо страшно и бадемово и подобни не помагаха.
Но всеки преценява за кожата си. Разширени пори и пъпки нямам, кожата ми е много суха.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 12:34 от tania6

# 163
stonefaced, права си че има много неща които може да яде човек на НВ-ВМ хранене, ако не е на някакъв много краен вариант.
Обаче повечето хора са с нагласата как са ощетени и лишени и сами се навиват как ще са нещастни и недохранени. Това си е личен избор, аз предпочитам да се наслаждавам на многото неща дето мога да ги ям на воля, вместо да страдам по тези дето не са за мен.

Благодаря за клипчето, обичам пилешко филе цял живот, на мен си ми е вкусно дори и само сварено да е. Но пък друго си е запечено, ще пробвам и аз във фраера. На снимката изглежда много апетитно.
Понякога за вечеря не съм огладняла за някакво много стабилно ядене ако съм обядвала още по-късно от нормалното. И ям салата с някакъв протеин добавен, но не нормална порция месо ами там колкото да има нещо. Такова изпечено филе много добре ще стои върху някакви зелении, освен че става бързо. Зехтинче, шепа маслинки и какво повече му трябва на човек?

# 164
  • тук и там
Пробвах 'тапенада',облачен хляб,или опалянка-май за едно и също нещо става въпрос, само имената са им различни(4 яйца, 100 гр крема сирене, бакпулвер)-хич не стана като хляб. Първо-стана много рядка сместа ,като смес за палачинки или омлет по-скоро.Спазвах всичко точно, чак с кухненска везна мерих-тцъ...Не мога да си изчегъркам формите за къп кейк, в тях сложих сместа-щото беше много течна,и и определено за тава не ставаше тази смес .Наядох се де, ама не си струваше бъркането, да не говорим че имаше вкус на...омлет.Та с други думи-първото ми "кето" печиво, беше един провал.Confused. Ще гледам рядко да прибягвам до приготвянето на печива, и без това -май не ми се получават по начина по който очаквах..

Общи условия

Активация на акаунт