НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

• 47 624
  • 762
  •   1
Отговори
# 75
Привет,дами!Примъквам се и аз ,имам доста да уча за режима явно
Започнах ,изкарах един ден и на следващия бях два кг плюс.Ужасно ме демотивира това ,не съм се тъпкала.Сутрин не ям никога,пия кафе варено без захар или мляко,на обед ядох 3 яйца варени ,маслини(обезсолени) и извара,за вечеря бутче и зелена салата с риба тон и 1 яйце.Къде съм сбъркала?

# 76
Привет,дами!Примъквам се и аз ,имам доста да уча за режима явно
Започнах ,изкарах един ден и на следващия бях два кг плюс.Ужасно ме демотивира това...
Къде съм сбъркала?

Според мен- тегленето на следващия ден и очакването на моментални резултати.

Моята половина си е поставил цел -10кг до лятото. Сега му е втора седмица и е -2 кг. Претегляме го само един ден в седмицата, за да не губи мотивация ако има колебания в грамажите.

# 77
Бобчи, че то може луна да било някакв, овулация, цикъл 100 неща, затова казах да не се теглите в началото. Аз също качих и оревах тука орталъка, след месец два ще се нормализират нещата.
Миже да си като мен- ако смеся риба, яйца или месо има задължително плюс. Знам си и избягвам. Ям само едното съ зеленчуци.
От яйца със сирена няма проблеми.

# 78
Запис в темата, за да ви следя и черпя вдъхновение.

# 79
Бобчи, добре ти е менюто, кантара е за шамари. Прибери го за 1 месец.
Добре дошли на новите попълнения.

# 80
  • тук и там
И аз съм +2 кг,ама аз ям много. Нищо. Да изкарам тази седмицаа без Вх, другата вече ще коригирам количества.

# 81
Да,прибрах го кантара .Извадих метъра ,два дни след този съм минус 1 см ханш.Аз качих около 2.5 кг зимата ,главно от малкото движение ,дори и по празниците не съм се отпускала с храната .Не пия алкохол сега,много чай без мед и захар,много вода .Алкохолеца е проблем,нали?
За дни в които ми се яде нещо от тесто си взех хуск ,започнах упражнения вкъщи -главно клекове,напади,малко планк.

# 82
храната ти е супер, започни и лицеви опори
за нещо от тесто - гофрети с кокосово или бадемово брашно
и да... по-добре без алкохолец

# 83
Аз също се стремя да ми е разделно храненето, че иначе задържам, че даже и качвам. Също забелязвам, чене ми се отразява добре зеленчуците да са термично обработени. Ако изям една салата от зеле е ок, но ако е манджа прясно зеле веднага имам +. Това при положение , че става дума за еднакъв грамаж, и при положение, че освен подправките никаква разлика няма в макросите.

# 84
Днес съм си вкъщи и използвах времето между служебните задачи, за да планирам някои хранения вкъщи, с които и да поразчистя фризера/шкафовете. Пускам намисленото от мен, защото има нови момичета и все на някоя може да й е полезно
- зелеви сарми: оказа се, че в шкафа имам буркан зелеви листа (във фризера и лозови, но тях по-натам), а в камерата имам карфиол и доста парчета кайма. Това ще направя още днес
- гювечета: любима рецепта за "чистене" на хладилника - яйце, домати, лук, сирене, люта чушка
- крем супа - имам миксове от Лидл, имам и сметана в шкафа. Бум!
- плешка в гювеч - имам няколко парчета в камерата, ще ги сложа в гювеча заедно с картофи за половинката
- спаначена супа: имам 3 консерви с гъби. Ще взема един пакет замразен спанак от Лидл и ще направя спаначена супа с гъби, лук и малко морков
- запеканки : нещо като гювечето, но в друга форма. Не ядем много млечни и като вземем, все остават. Та ще направя някаква смес от млечни с яйца и кисело мляко и ще залея някакви зеленчуци.
- крекери: това го обсъждахме, че не е най-полезното нещо на света, но имам семена и ме дразнят с присъствието си и трябва да ги разкарам. Ще направя крекери с тях, хуск, яйце и риган.

Нещо като дисклеймър: ястията са нисковъглехидратни, а аз съм карнивор. Това все още е така. Просто и половинката мина на по-здравословно меню и не искам да му убивам ентусиазма с моето еднообразие. Защото аз съм като кучетата - мога постоянно да ям едно и също и да не ми омръзва, но той не може.

# 85
На семената им намерих лесно решение  - храним катериците и птиците по парковете! Satisfied

# 86
По въпроса за хапване покрай детето,хич не съм се подлъгвала.Пет останали солетки,малко кус кус,малко детска кухня -не.Хвърлям ,колкото и да не обичам да хвърлям храна .
Обичам мазно ,четох че Жаки мазала ГХИ върху яйца,ще пробвам и аз .Каква сметана ползвате за кафе?Нес кафето може ли да се вмести в режима?
Стоун,благодаря за идеите !
Почвам да готвя по две отделни-за мен мазни,за мъжът ми не мазно и ще ви следя за бързи и прости рецепти.

# 87
Готви еднакво, а ти си добави я сланинка, я масълце. Какво толкова ще се натоварваш за едното ядене.
На мен много ми допаднаха солените масленки на nosugar и си изразходвах семената. Сега трябва пак да купувам за да има и за птички.
Аз ще правя кисело зеле. За пръв път този сезон, но такова страхотно свинско (остатъци и с кокали, дори опашчици видях в плика) на много изгодна цена намерих и ще е срамота да не се възползвам. Другото е ясно: варено, на пача (топла и студена).

# 88
Бобчи, животинската сметана от лидъл ползвам аз за кафето. Нес кафе пия само на фрапе, откакто съм на режима, съм го намалила до 5- 6 пъти месечно, защото прясното мляко не е много ок.
Но само за сутрешното, защото пия много кафе.
За готвене ползвам патешка мас на Маджаров. Свинска мас. Масло. И по изключение помаче.
Че скъпо идва с такова от гроздови семки

# 89
Вкусни са ми такива печива със семена, но ми е много тежко от тях и спрях да правя. Още имам един такъв хляб и един кето щолен във фризера. Масленките на Весела Савова май бяха с кокосово брашно в оригинал. Ще ги пробвам някой ден. Обикновено слагам по една лъжица слъчногледово и тиквено семе в супи и салати за хрупкавост.

Общи условия

Активация на акаунт