НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

• 47 094
  • 762
  •   1
Отговори
# 60
  • тук и там
Пия кафето си сутрин с една лъжичка ксилитол. Ако трябва да го пия без подсладител, няма да мога да го пия въобще. Пък денят ми да тръгне без кафе- няма как да стане, не мога да го спра и това е. Пробвала съм с кокосово масло,сметана и какво ли не-не сложа ли подсладител,ми горчи много,чак ми се гади.
Надявам се тази лъжичка да не ми проваля режима..

# 61
Намаляй с милимунда от лъжичкъа, слагай малсо и сметана и разбивай с Нутри булета.
Щом ММ дето пиеше с по 3 пакета сега не може да накуси със захар кафе, значи висчко може:)
Оня ден нямаше и си направи 3 в 1, вика ще повърна от тая гадост и го хвърли.
Не се фирсирай, действай бавно и само не се отказвай! Мисли лятото ква топ мацка ще си на морето:)

# 62
Ох, как съм се отплеснала за малко да изпусна Жаки.
Прекрасна си Жаки.
За петната по лицето и ръце помага кокосовото масло, ако кожата ти го понася.

# 63
  • Пловдив
Аз отдавна свикнах без захар...но със сметана или мляко, кокосово също...чисто не мога.

# 64
Аз дълги години си подслаждах кафето много, ама наистина много. Дълго кафе пиех, горчеше ми страшно иначе.
Оказа се че късото еспресо почти няма горчив вкус, за разлика от дългото. Много по-мек вкус има.
Намалявах и аз постепенно преди това, де. Докато не скъсих кафето, все горчеше.

# 65
Доста интересно наблюдение, Натка. При мен е обратното, колкото по-късо е кафето, толкова по-наситен е вкусът и горчивата жилка. Аз харесвам само чисто, дълго кафе без захар, мляко, масло, да си му усетя вкуса. Ако ми е 2-3то кафе за деня, може да добавя малко сметана или мляко.

Аз мисля да направя 7-10дни експеримент с карнивор, като поизям зеленчука след няколко дена. Имам хубави меса, ще взема яйца, ,чедър, сметана и 10% маслено кисело мляко. Не ми се ядат зеленчуци напоследък.

# 66
Под късо еспресо разбирам 30-40мл, а не 80-100 както повечето хора го разбират. Няма как това нещо да горчи повече от дългото. Вкусът е наситен наистина, но не горчивината.

# 67
Жако, изпуснах те, ама им вервам. Simple Smile

# 68
Е, Мари, ти колко си ме гледАла🤭😅
Нищо ново, не съм кат лятото, малко по- сочна🤭😅😅😅

# 69
Идвам си отново при вас, момичета! Спазвам стриктно пък да видим.

# 70
  • Варна
Аз много не съм за тази тема, но по подходяща не намирам....
Имам въпрос за пъдпъдъчите яйца, ако някой е наясно.
На много места пишат да се консумират сурови, при обработка се намалявали сериозно ценните им качества.
Е, не мога да ям сурови яйца, колкото и да са полезни...
Не мога да намеря хранителна стойност на сварени пъдпъдъчите яйца да направя съпоставка със суровите.

Вие употрябявате ли такива яйца, и как...?
Смених кокошите изцяло с пъдпъдъчи яйца, не само защото са по полезни, ами и по-лесно и по-бързо стават.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 15:38 от VassiLea

# 71
Под късо еспресо разбирам 30-40мл, а не 80-100 както повечето хора го разбират. Няма как това нещо да горчи повече от дългото. Вкусът е наситен наистина, но не горчивината.

Един шот еспресо си е толкова- 30-40мл, т.е и аз това имам предвид. Не виждам как по-разредено кафе би горчало повече, освен че се пие по-дълго, но явно е въпрос на вкус.

# 72
Аз мисля да направя 7-10дни експеримент с карнивор

Давай! Ще видиш колко е яко! Хем е бързо, хем е мързеливо, засищащо и вкусно.

Идвам да се похваля, че току що си премерих обиколката на бедрото. Да кажа, че миналата година по това време беше 62 см. Сега е 54. Чак не повярвах на метърчето и мерих втори път. Значи от есента насам съм свалила 3 см. Това е адски много, тъй като това ми е най-проблемната част на мен и там свалям изключително трудно. Имах малко по-голям успех през лятото, когато правих редовно масажи и мазах с антицелулитни кремове (знам, че така не се сваля целулит, но аз имам проблем с отока от вътрешната част на краката и загряващият крем раздвижва задържаното), но после лятото мина, а аз съм пословичен мързел.

Талията не е мърдала, но там вече малко има какво да чистя. В момента е 67.

Килограмите са повечко, уви. Но за жалост чакам цикъл и сигурно задържам води, макар че по дрехи и пръстени не усещам.

# 73
Повече вода да мине през него не е по-разредено кафе. Екстрахира се още малко кофеин и още горчивина излиза с него, а в първите 30-40мл са излезли маслата на кафето, от тях няма какво повече.
Такова късо кафе ако просто му се долее малко гореща вода и се разреди, има различен вкус от дългото направено дълго.
Кой както му харесва, разбира се. Опитах се да помогна защото и аз бях същата и не можех да пия неподсладено кафе. Но трябва да пробва човек, иначе почти всички си мислят че късото е по-силно и горчиво.

# 74
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Да дам 5те стотинки и аз Joy

Кафето още от далечната ми тийн възраст го открих, че ми е по-вкусно без добавки. Захарта му разваля и вкус и аромат, та това не ми е било драма. Просто ароматът и вкусът му са по-приятни за мен като е чисто Blush
Предполагам, че съветът с постепенно намаляне на подсладител е най-адекватен за хората, на които им горчи и не си представят дори чисто кафенце. Обичам също така дълги кафета, защото се насраждавам на вкуса по-дълго. Blush

Общи условия

Активация на акаунт