НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

• 47 121
  • 762
  •   1
Отговори
# 615
Давали ли сте рецепта за сока от цвекло?

Темата с рецепти, страница 17, пост на Кам.
Ферментирал сок от червено цвекло.
Аз съм се заканила на джинджифиловия, но все не ми остава.....джинджифил. Бил страхотен, според един близък на който дадох рецептата.

# 616
Аз бях правила по тази рецепта: https://nosugar.bg/kvas-ot-cherveno-czveklo/ , но изобщо не ми хареса и го изхвърлих. Не е моето питие, явно.

# 617
  • на острова на мечтите
Аз бях правила по тази рецепта: https://nosugar.bg/kvas-ot-cherveno-czveklo/ , но изобщо не ми хареса и го изхвърлих. Не е моето питие, явно.
Точно така го правя и аз.
Напоследък започна да мърда кантара. Но организмът ми все още се съпротивлява със зъби и нокти за всяко грамче. Важното е,че тръгна процеса.
Таня, ще пробвам и сок от джинджифил. Туй поне го има целогодишно.

# 618
  • Los Angeles CA
Какъв е вкусът на този квас от червено цвекло, има ли нещо общо с камбучата? И, колко алкохолът, който е въглехидрат като количество в съдържанието ми е интересно да науча.
И още нещо, което мен лично ме дразни в рецептите, когато чета от българските страници е използването на думи като "слайс", "стартер" както в по- горната рецепта.
Извинявайте за забележката, но ми се струва, че някои хора се опитват да се правят на "голямата работа" заменяйки  ги с думи, които отдавна присъстват в  нашия език. Ако греша поправете ме, да знам, че е извън темата.

# 619
Аз не съм добър пример,че много се отклонявам.Но когато се храня по този начин винаги отслабвам.

# 620
  • на острова на мечтите
Lindor, не знам какъв вкус има камбучата. Беше някаква гъба, ако не се лъжа!? Квасът е нещо като газирана лимонада, но не сладка Grinning Свеж вкус, леко тръпчив.
Току що заложих джинджифиловата напитка. Малка доза от парчето джинджифил останало в хладилника. Да видим какво е станало.

# 621
Хм, ще ме зарибите да пробвам и аз това с цвеклото, то лесно било. Макар че аз си го представях по-скоро подобно на сока на киселото зеле... Пила съм у роднини, които имат традиция да слагат няколко глави цвекло на парчета в бидона със зелето, та тяхната зелева чорба дори и на цвят го докарваше почти същото Grinning
Колко време може да изтрае в хладилника след като е готово вече? Имам предвид преди да стане вече много кисело.

# 622
  • на острова на мечтите
Колко време може да изтрае в хладилника след като е готово вече? Имам предвид преди да стане вече много кисело.
Ами моето не престоява много в хладилника. Изпивам го доста набързо. Около седмица трае. Колкото повече престоява, по мой вкус, толкова повече ми харесва. Аз правя около три литра. Нямам голям съд, та затова.

# 623
Благодаря, аз ще пробвам с малко като се наканя да си купя цвекло, пък ако ми хареса вече ще залагам и количество. Кухнята ми е доста хладна (абе направо си е студена през повечето време), та ще иска и повече време да стане готово.
Много неща трябва да затегна аз, боледувах няколко седмици, изпих един тон лекарства и още влача кортикостероиди... не се чувствам добре така, бях поразхлабила леко храненето и преди това. ама не ми се отразява добре. А какви бузки съм закръглила от тия тъпи хапове, не е за приказка. Да ги свършвам вече и да си ставам полека-лека пак аз че ми писна.
Нещо от сорта на тая ферментирала напитка си мисля че също ще ми се отрази добре, че и много антибиотици изпих, та дано да ми хареса.

# 624
Похвалвам се _4кг.за 15 дни.Никога до сега не съм била толкова стриктна.Снощи естествено ядох нережимни неща,малко но с кеф.Започнах режима по здрвословни причини и естествено естетични такива.Бях почти 90 .Оле ,направо се срамувам от себе си.Целта ми е да видя 7 първа цифра на кантара.От както започнах кръвното ми е ниско,понякога имам слабост и лек световъртеж .Като хапна повече мазнинки се пооправям.Вървя пеш 1час на ден.Сега дори и да прегрешавам по някога пак щее по добре от преди ,като ядях много сладко и тестяно.Успех момичета

# 625
Здравейте, момичета!
Искам да попитам - има ли такива сред вас, при които този режим на хранене влияе негативно върху месечния цикъл? И какво би могло да е решението?
През последните 3-4 години на няколко пъти опитвах да се храня с повече протеини и полезни мазнини, за сметка на въглехидратите, и всеки път резултатът беше лош в дългосрочен план. Не съм спазвала строго НВ-ВМХ - хапвах и по малко плодове + ядки, т.е. не съм влизала чак в кетоза. За жалост, обаче, всеки път, когато почна да се храня нисковъглехидратно, цикълът ми - едно на ръка, че става много по-къс (започва да ми идва на 23-24 дни, вместо обичайните 26-28), и второ - не е особено обилен (веднъж даже се случи да има само леко зацапване за 2 дена, вместо нормален цикъл). Естествено в онзи момент се уплаших, спрях всякакви диети и зарязах спорта временно.
Не мисля, че приемам твърде малко калории, когато съм на режим. Съдя за това по факта, че ако не включа и спорт, не отслабвам дори с грам, макар храненето ми е да е много близко до НВ-ВМХ и да имам доста килца за сваляне.
С ИР и Хашимото съм, ако има значение. Цикълът ми цял живот е бил редовен и, бих казала, нормален.
Чудя се вече как да се храня, за да съм - на първо място - здрава...

# 626
Не съм имала промени.Моя колежка в начало на менопауза ми каза,че с този режим й се върнала менструацията .Знам,че яйцеклетките обичат мазно и от такова хранене,се подобрява качеството им.

# 627
Здравейте, момичета!
Искам да попитам - има ли такива сред вас, при които този режим на хранене влияе негативно върху месечния цикъл? И какво би могло да е решението?
През последните 3-4 години на няколко пъти опитвах да се храня с повече протеини и полезни мазнини, за сметка на въглехидратите, и всеки път резултатът беше лош в дългосрочен план. Не съм спазвала строго НВ-ВМХ - хапвах и по малко плодове + ядки, т.е. не съм влизала чак в кетоза. За жалост, обаче, всеки път, когато почна да се храня нисковъглехидратно, цикълът ми - едно на ръка, че става много по-къс (започва да ми идва на 23-24 дни, вместо обичайните 26-28), и второ - не е особено обилен (веднъж даже се случи да има само леко зацапване за 2 дена, вместо нормален цикъл). Естествено в онзи момент се уплаших, спрях всякакви диети и зарязах спорта временно.
Не мисля, че приемам твърде малко калории, когато съм на режим. Съдя за това по факта, че ако не включа и спорт, не отслабвам дори с грам, макар храненето ми е да е много близко до НВ-ВМХ и да имам доста килца за сваляне.
С ИР и Хашимото съм, ако има значение. Цикълът ми цял живот е бил редовен и, бих казала, нормален.
Чудя се вече как да се храня, за да съм - на първо място - здрава...
Аз имах също подобно питане за МЦ, но аз вземам противозачатъчни и въпреки тях ми идва на втората седмица от започването на режим, а съм на половината опаковка. При мен също настъпват хормонални промени, но не знам за добро или лошо.

# 628
Благодаря ви за мненията!

Не съм имала промени.Моя колежка в начало на менопауза ми каза,че с този режим й се върнала менструацията .Знам,че яйцеклетките обичат мазно и от такова хранене,се подобрява качеството им.
Да, и аз знам, че този режим се препоръчва, като подпомагащ репродукцията, затова ми е странно защо при мен винаги, ама абсолютно винаги се стига до такава развръзка.
Миналата пролет свалях по едно кило на седмица - това не мисля, че е чак толкова ударно отслабване, предвид че аз имам към 40 излишни - еми, както писах, на петия месец цикъл почти нямаше, а ако бях продължила в същия дух, съм убедена, че щеше напълно да спре.

Аз имах също подобно питане за МЦ, но аз вземам противозачатъчни и въпреки тях ми идва на втората седмица от започването на режим, а съм на половината опаковка. При мен също настъпват хормонални промени, но не знам за добро или лошо.
Ясно... Да, при теб би могло да има връзка с противозачатъчните. Но аз не вземам такива, нито пък има нещо друго, с което бих могла да свържа оплакванията си, освен с режима. А комбинацията НВ-ВМХ + спорт направо ми разказва играта, за мое голямо съжаление.

# 629
  • В полите на Пирин планина
Откакто съм на този режим цикълът не го усещам - нямам ПМС, подуване и болежки. Идва, минава, спира и така. Имам някои отклонения (подранява или закъснява), но ги свързвам с възръстта си - на 47 години съм, скоро ще стана на 48. Simple Smile Аз мисля, че режимът помага за регулиране на хормоните, а не ги разбърква.
Може би не е лошо да конкретизирате с какво се храните - опишете подробно, за да коментираме. Не ми се вярва от този режим да ви спре цикъла. Знам, че има жени, на които временно им се скъсява. Но после нещата се регулират.

Общи условия

Активация на акаунт