Термин Август 2022 (Тема 3)

• 28 832
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
Ами за ме БХС е абсолютно задължителен, дори обмислям и амниоцентеза. Има няколко фактора при мен.
Първо съм инвитро и то трето. При първите 2 опита изобщо нямаше имплантация.
Второ върнахме 4 ембриончета, от които 2 небалансирани (с генетични проблеми). Хванали са се 2 и не се знае, кои точно две.
И трето, но може би не на последно място съм на 37. Над 35 години бременностите се следят по по-стриктен начин.

А аз да питам, при първата ми бременност не съм правила БХС дето викате, че доктора ми ме беше убедила, че това е по скоро статистически данни и не е на 100 % и ако резултатът е висок например ще се шашкаш, притесниш  и само затова си мислиш. Пък и тове се е правило евентуално при висок риск, те пращат на други изследвания, които са били опасни за бебенцето в утробата, и ако и то излезе с висок риск да прекратиш бременността 😔 Което на база статистика незнам колко е редно. 😑 Та като чета май всички ще правите тези изследвания и ми стана интересно дали аз се бъркам нещо или това, което споменах горе да е ставало въпрос за друг тест? 🤷‍♀️ За ФМ съм съгласна, доколкото знам тогава могат да бъдат хванати навреме поправими неща.
Над 35г бременностите не се следят кой знае колко по различно от тези под 35г. Изследванията са си едни и същи, само има един допълнителен ехограф, това по ЗК. Водят те рискова бременност заради възрастта и това е.
Също така не е задължително риска заради възрастта да е по-висок.

# 136
  • Пловдив
Аз понеже хабер си нямам, като ще правя пренатест, пак ли трябва и БХС?
Вчера бях при докторката в Хирургиите, пусна ми сърцето 🥰, записах го на телефона, че ММ не беше с мен ... бе много готино 🥰 Всичко наред за сега, отлепянето си стои и трябва да се наблюдава, празното сакче е атрофирало каза док 🤔 Доволна съм.Утре съм се наканила да пусна кръвните дето репродуктивния ги иска.Урината там ли ще я давам или ще си я нося от нас?Смятам да ходя рано рано.Не е задължително първа урина да е, нали?С тоя прогестан ще имам разни парченца из вътре, трябва ли да им казвам какво е това? 😄 Еми, на 35 съм и не съм давала до сега 🤷‍♀️
Трябва да направя гладуване 12часа, за да ми са реални резултатите, щото и щитовидните ще пускам.Дано успея да го свърша това.Че всеки ден отлагам, а в понеделник съм при доктора.

# 137
Елънче, мен АГ ме записа за ЖК средата на февруари, даде ми листче какво направление да си взема от личната, на което пише, че тогава ще ми пуска ПКК и урина. Пише да си нося първа урина в стерилно бурканче. Иначе септември пусках ПКК и урина профилактично, покрито от допълнителното здравно, тогава не искаха да нося урина, само да не съм яла и да не съм пила кафе.

# 138
  • София
Аз пусках вече изследванията на ЖК, дадох урина в лабораторията, не съм си носила от вкъщи.

# 139
Скрит текст:
Аз понеже хабер си нямам, като ще правя пренатест, пак ли трябва и БХС?
Вчера бях при докторката в Хирургиите, пусна ми сърцето 🥰, записах го на телефона, че ММ не беше с мен ... бе много готино 🥰 Всичко наред за сега, отлепянето си стои и трябва да се наблюдава, празното сакче е атрофирало каза док 🤔 Доволна съм.Утре съм се наканила да пусна кръвните дето репродуктивния ги иска.Урината там ли ще я давам или ще си я нося от нас?Смятам да ходя рано рано.Не е задължително първа урина да е, нали?С тоя прогестан ще имам разни парченца из вътре, трябва ли да им казвам какво е това? 😄 Еми, на 35 съм и не съм давала до сега 🤷♀
Трябва да направя гладуване 12часа, за да ми са реални резултатите, щото и щитовидните ще пускам.Дано успея да го свърша това.Че всеки ден отлагам, а в понеделник съм при доктора.
[/spoiler]
Много се радвам, че стр си чули сърчицето🤗
Аз също ходих за изледвания днес. Първа урина трябва да бъде задължително и е по-удобно да си я носиш от вкъщи, защото ще трябва да се стискаш иначе докато отидеш до лабораторията и докато ти дойде реда. Стерилен контейнер за урина ти трябва от аптеката и като пишкаш трябва в контейнера да попадне средна струя, т.е първо изпишкваш малко в тоалетната и след това в контейнера. Аз също слагам утрогестан и видях, че попаднаха парченца, въпреки че само сутрин ми е вагинално предполагах, че ще се е махнал до тогава, но не е проблем. Имай предвид, че урината до 2ч трябва да се изследва, така че не се моткай😂
Редакция: Съвета ми е ако лабораторията не е с разделени потоци(т.е да има възможност да си вземеш номерче за бременни), кажи на опашката, че си бременна и ги помоли да минеш.  Доста си е времето, в което гладуваш и може да ти стане лошо.

# 140
Написах, че обмислям за амниоцентеза. Тя и без това е между 16гс и 19гс. Аз съм в 10гс в момента. Ще видя първо резултата от БХС.
Доверявам се напълно на моя репродуктивен доктор, той предложи да върнем и небалансираните, защото шанса да са се хванали е много малък, а колкото повече се върнат, толкова по-голям е шанса да се хванат другите 2.

M_lady има доста дами които сме инвитро тук.Как сте се решили на аминоцентеза,а не първо на прентален тест. На мен ми е втори трансфер. При първия също нямах имплантация,но сега имам макар че ми върнаха само един ембрион,нямах повече. И най -вече да попитам защо са ти върнали два генетично нездрави ембриони? В смисъл имате ПИД на ембрионите на  4 те,но въпреки това сте ги върнали двата с хромозомни аномалии? Не разбирам! Аз също съм на 34 и предполагам риска ще е среден или висок при БХС затова се насочих към Вижън тест.
Орехче честито за пола,💙моят АГ не е изказал предположение все още а вървим с теб заедно,но каквото и да е няма да го върна😊

# 141
Здравейте отново и от мен, днес съм 7+1 и сутринта бях на втори ултразвук, т.к. ме бяха налегнали притеснения след като симптомите ми взеха рязко един по един да изчезват. Всичко изглежда наред, човечето е точно 1см и видях как му бие сърчицето Simple Smile
Не мога да смогна всичко да изчета, бях се записала към средата на предишната тема и отне време да намеря до къде сте стигнали Simple Smile надявам се всички да сте добре!
Кога според вас е редно да се каже на работодател? Предполагам след първа ФМ, когато нещата са малко по-"сигурни"? Аз имам намерение от рано да изляза в болничен, та трябва да оставя време да ми намерят заместник и да го обуча, което ще отнеме поне 4-6 седмици, та съм се размислила от сега.

# 142
DSV28, ако искаш веднага след първа ФМ да излизаш в болничен, трябва да му кажеш сега, тя е 11-13+6 г.с. Ако ще е след нея, около 16-та седмица ще можеш да излезеш в болничен, за да дадеш на работодателя нужното време да назначи заместник. Правилно или редно няма, има момичета, които вече са в болничен. прецени до кога ти се работи, сметни 4, 5 седмици и действай 😊
Аз лично мисля да кажа средата, края на февруари, но аз за болничен не бързам. И да взема някакъв първо ще изчистя годишния отпуск и предполагам няма да е по-рано от май.

# 143
Написах, че обмислям за амниоцентеза. Тя и без това е между 16гс и 19гс. Аз съм в 10гс в момента. Ще видя първо резултата от БХС.
Доверявам се напълно на моя репродуктивен доктор, той предложи да върнем и небалансираните, защото шанса да са се хванали е много малък, а колкото повече се върнат, толкова по-голям е шанса да се хванат другите 2.

M_lady има доста дами които сме инвитро тук.Как сте се решили на аминоцентеза,а не първо на прентален тест. На мен ми е втори трансфер. При първия също нямах имплантация,но сега имам макар че ми върнаха само един ембрион,нямах повече. И най -вече да попитам защо са ти върнали два генетично нездрави ембриони? В смисъл имате ПИД на ембрионите на  4 те,но въпреки това сте ги върнали двата с хромозомни аномалии? Не разбирам! Аз също съм на 34 и предполагам риска ще е среден или висок при БХС затова се насочих към Вижън тест.
Орехче честито за пола,💙моят АГ не е изказал предположение все още а вървим с теб заедно,но каквото и да е няма да го върна😊
Разбира се това си е ваше решение какво и кога да правите. Хубаво е че вярвате на доктора си,но да се връщат ембриони с фрагменти над определена норма в много клиники  не се допуска. Аз съм в Адела бивша пацинетка на Калчев. Стимулация и един трансфер имам при него неуспешен. Остана ми едно ембрионче и за да не го местя след като доктора напусна клиниката се преместих при колежката му Македонова. Докторката категорично ми отказа да правя нова стимулация и да ме тъпчи с хормони,каза правим трансфер с един ембрион. За една успешна бременост е нужен читав  един ембрион и добре подготвена матка. Надявам се при всички нас да е успешна бременоста със здрави бебоци😊

# 144
Към момичетата, които вече знаят пола на бебето, какво ви се яде най- много сладко, солено, кисело? 😁 Интересно ми е. А какво сънувате ако сънувате вобще? 😄 Интересно ми е, тъй като съм чела, че има връзка някаква, да видим дали при вас е така.

# 145
Благодаря, момичета, честито и на тези от вас , които са видяли и чули сърчице!
И аз обмислях да има нещо като gender reveal , или по - скоро изненада към приятеля ми , но изненаданата останах аз и си казах всичко набързо 😀
Manoelaчакаме добри новини по - късно!
Аз също се чудя кога да кажа на работодателя.При неуспешната Б споделих на прекия ми ръководител доста рано, защото се наложи да отсъствам , после аборт.....и като цяло реагира доста добре , та си мисля след БХС да кажа за да са подготвени.
Galq_94 Сънувах 4 пъти момче - че го раждам или нещо друго и един два пъти малко по - еротични сънища 😀 За яденето...яде ми се всичко , може би малко повече солено.

# 146
Аз за пол както казах преди няколко дни, нищо не предполагам, но преди положителния тест сънувах две чертички, та може пак да ми даде знак бебчо 😁😁
За хапването, нямам променени предпочитания, винаги съм предпочитала солено, и сега е така 😁
За сънищата, там е манджа с грозде, положителни тестове, бебешки ръчички, как съобщавам новината, как съм на преглед и.. еротични сънища 😇😇😁

# 147
Имам момче и момиче и ме съм имала разлика в това, което ми се яде. Но то и нищо не ми се е дояждало. Обаче и двата пъти имах вътрешно усещане какво ще е бебето и познах.
На работодателя си още не съм казала. Ще кажа след прегледа на 24.01. Предните пъти казах още в 6-7 седмица. Но сега след като научих бяха празници, после си бях вкъщи а малката. Сега ходих 2 дни на работа и пак съм си вкъщи с малката поне до края на тази седмица. Така, че ще изчакам прегледа на 24.01.
За излизането болничен. Първия път излязох около 7м, защото и ММ и шефа ми бяха започнали да мрънкат докога ще ходя в този студ и зима на работа, по спирките, а и след това имам 2км пеша. Втория път беше лято и си мислех да изкарам почти цялата бременност на работа обаче около 4-5м вдигнах кръвно. ММ, шефа и лекарката казаха, че е по добре да си остана вкъщи, шефа само намекна. И инцидентно за 1 ден си събрах нещата, по точно за 2ч, и си останах вкъщи. Сега не знам как ще е.

# 148
  • София
На мен само солени неща ми се ядат - колкото по-тестено, толкова по-добре.
Сладко не съм яла от миналата година.

# 149
На мен само солени неща ми се ядат - колкото по-тестено, толкова по-добре.
Сладко не съм яла от миналата година.
И аз съм така, а аз почти не ям тестено. А сега карам на него и плодове. Готвено не ми се яде. Готвя за другите и хапвам по малко и аз. Обаче аз бях така в началото и предните две бременности, само с разликата, че тогава не можех и да ям сладко, ставаше ми блудкаво на корема. Сега мога да ям сладко без проблем. Всъщност снощи вечерях едно мини ролце ама то по мойте разбирания трудно може да се нарече сладко.

Общи условия

Активация на акаунт