Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 642
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Първите дни кърмата не винаги е достатъчно и е хубаво да имате едно шише и една кутия АМ за по сигурно. За помпата аз си я взимам още в болницата, защото стимулира доста кърмата, а и понякога помага за доизцеждане. Моето дете така и не пожела да бъде кърмено и се цедих в продължение на няколко месеца. Шишета, помпа и подплънки за кърма ми бяха жизнено необходими 😀

# 376
  • Варна
Да ви споделя за пренаталния тест във Варна в Св.Марина - днес излязоха резултатите, точно седмица след пускането (за 3 дни стигна до Америка и за 3 дни го направиха). Слава Богу всичко е наред и влизам в розовия отбор. Супер много се радвам и много ми олекна за всичко. И мноого се радвам, че открих теста, който излезе 320 лв общо, а тестваше нещата от теста на Vision за 1500 лв. Определено съм доволна и ако някой от Варна се чуди, споделям опит.

# 377
  • София
Пък и тогава преди Великден Хиполенд и Комсед пускат черен петък покрай Великден - обикновено е 25% намалението.
Между другото, с баткото ходи на бебешко изложение, простете ми хормоналния мозък, но забравих как точно се казваше. Преди години го правеха в Интер експо центъра (за софиянки) - имаше представители на повечето марки, много модели и служителките бяха супер мили. И, разбира се, имаше доста намаления. Сега не знам в Ковид как е, но, ако го има, пак бих отишла.

Аз от баткото имам повечето неща - легло, завивки, пелени, кърпи, стерилизатор, помпа за кърма, запазени дрехи (и неутрални също). Ще трябва най-вече да взема нов матрак, мек повивалник, шишета, количка, някои дрешки, козметика . Дреболии има много за купуване. Аз също не бих чакала последния момент. С него купихме големите неща в 8м, а дреболиите започнахме от 5-6м натам.

# 378
Кошара, чаршафи, завивки, малко дрехи, повивалник взехме преди да родя, но накрая. Само кошарата я взехме януари месец, защото беше от интернет и ММ се притесни да съм я поръчвала по рано, че ако не дойдела навреме какво сме щели да правим. Количката я взехме след като ме изписаха от болницата. В гарсониера нямаше къде да прескачам и количка, а и няма как да ми трябва от деня на изписването.
Шишета (поне 1), залагалка и помпа за кърма още преди раждането задължително. Помпата за кърма и двата пъти ми трябваше още в родилния. Първата ми беше ръчна на Авент, сестра ми много си я харесваше, аз не се спогодих с нея. Втория път си взех електрическа на Авент, още си работи. Подплънки за кърма същи, че аз протичах много яко и първия път сестра ми ходи да ми купува по спешност, че ММ така и не разбра какво искам, втория път си носех.

# 379
Да ви споделя за пренаталния тест във Варна в Св.Марина - днес излязоха резултатите, точно седмица след пускането (за 3 дни стигна до Америка и за 3 дни го направиха). Слава Богу всичко е наред и влизам в розовия отбор. Супер много се радвам и много ми олекна за всичко. И мноого се радвам, че открих теста, който излезе 320 лв общо, а тестваше нещата от теста на Vision за 1500 лв. Определено съм доволна и ако някой от Варна се чуди, споделям опит.
Кои синдроми точно включва?. Вижъна е 1150 лв,другия пакет е 1800 лв. Аз не съжалявам че съм се набутала да дам 1150лв стига да знам че бебето ми е добре!Не чи имаме много пари. Да вярно е обикновени работници сме,мъжа ми е готвач,а аз сервитьорка ама бих се лишила от малко неща за да ми  е малко по  спокойно! Честито за пола ☺

# 380
  • Варна
Кои синдроми точно включва?. Вижъна е 1150 лв,другия пакет е 1800 лв. Аз не съжалявам че съм се набутала да дам 1150лв стига да знам че бебето ми е добре!Не чи имаме много пари. Да вярно е обикновени работници сме,мъжа ми е готвач,а аз сервитьорка ама бих се лишила от малко неща за да ми  е малко по  спокойно! Честито за пола ☺

Не съм казала, че едното е набутване или не, а просто, че е хубаво, че има и други опции. Аз също бих дала много пари, ако имам притеснение или искам да съм спокойна Simple Smile Освен това няма никакво значение в случая кой какво работи или не и от какво се лишава. Изобщо не беше това целта на споделянето ми - а просто за тест, за който няма никаква информация в интернет, освен във форумите.
Иначе говорех за Vision + теста - 1580 лв. според техния сайт.

# 381

Не съм казала, че едното е набутване или не, а просто, че е хубаво, че има и други опции. Аз също бих дала многото пари, ако имам притеснение или искам да съм спокойна Simple Smile Освен това няма никакво значение в случая кой какво работи или не и от какво се лишава. Изобщо не беше това целта на споделянето ми.
Иначе говорех за Vision + теста - 1580 лв. според техния сайт.
Аз не съм визирала,че сте казали или намекнали това което съм написала. Просто изразявам моето виждане. Парите нямат значение колкото и да ги нямаме някои от нас. Иначе за сумата която споделяте че е излязал при вас теста ми е интересно колко синдрома включва?Хубаво ще е да се знае и повече момичета да разберат за теста,защото разликата в цената огромна и не всеки може да си позволи да прави Вижън,Пренатест или подобни.

# 382
  • София
Ооо да, подплънки за кърма задължително.
Аз имам горчив опит с кърменето.
Имах коластра още от 7м и кърмата ми слезе още в болницата. Ама като казвам кърма, имам предвид много кърма. Тоз инатлив хубавец обаче не засука - то не бяха пози, силиконови зърна, консултанти по кърмене - не и не. Може би и зърната не ми бяха оформени, може би и аз не бях достатъчно упорита, не знам. В крайна сметка се цедях до 6м и беше екслузивно на кърма. Цедях по литър и половина на 3ч. Беше страшно. В крайна сметка поради силен стрес ми спря за 2-3дни, но съм горда, че и с толкова се справих предвид неудобството да се цедиш. Но ако някоя майка го предпочете, мога да съм полезна със съвети за поддържане и стимулиране на кърмата за в бъдеще.
Надявам се номер две да не е толкова инатливо и да се спогодим. Малко ми е като фикс идея.
Пък и с ММ имаме бас от вчера, ако успея да кърмя до годинката на детето, ще ми плати операция. Искам си ги същите отпреди да забременея Joy

# 383
Момичета, не бързайте с колички и кошари. Април и май месец има промоции обикновено. А около 1 юни със сигурност ще има големи намаления. Набележете си нещата и следете. 😊

# 384
Неизвестна16 баткото категорично отказа да засуче. Имах много кърма, но поради ред причини рязко намаля. 2м се мъчихме на комбинирано хранене и накрая се отказах. Малката засука още докато я сложих, като вампирче и докато не си изпроси да и пусне не пусна. Голям инат. Бях с плоски зърна. С баткото ми казаха да си взема силиконови зърна, според мен това ми беше една от грешките. С малката бях благодарна на всеки месец, в който беше на кърма и си виках поне до 6м, поне до 9м, поне до 1г и така до 1г и половина. Малко зор, но малко по-малко я отбих. Голям зор беше захранването и обаче и се наложи принудително да и спирам кърменията.
И аз мисля в понеделник да ходя на тест Св. Марина във Варна, но се чудя за колко да си запиша час, че сутринта в 8.10ч съм на лекар, тя ще ме прати на изследвания и кога ще приключа там и ще успея да се кача до Терапията. С кола съм, но не съм мн добър шофьор, най-вече с паркирането имам проблем, и само като си помисля как се паркира около Сити клиник и се отказвам от идеята за кола. ММ после ще ме закара да занесем кръвта, но сутринта трябва да заведе децата на градина и има малко работа. Но има и таксита.

# 385
Изложението е Бебемания. Обикновено се провеждаше 2 пъти годишно пролет и есен. За съжаление с ковид е доста трудно. Миналата година успяха да го проведат само през пролетта, но имаше много малко фирми. Големите фирми бяха с празни щандове. За съжаление, от както въведоха зелените сертификати мисля че се отказаха да го провеждат. Не само посетителите трябва да имат сертификати, а и всички организатори и всички работещи по щандовете в залата. Реално това е почти невъзможно или за много малко хора.

Пък и тогава преди Великден Хиполенд и Комсед пускат черен петък покрай Великден - обикновено е 25% намалението.
Между другото, с баткото ходи на бебешко изложение, простете ми хормоналния мозък, но забравих как точно се казваше. Преди години го правеха в Интер експо центъра (за софиянки) - имаше представители на повечето марки, много модели и служителките бяха супер мили. И, разбира се, имаше доста намаления. Сега не знам в Ковид как е, но, ако го има, пак бих отишла.

Аз от баткото имам повечето неща - легло, завивки, пелени, кърпи, стерилизатор, помпа за кърма, запазени дрехи (и неутрални също). Ще трябва най-вече да взема нов матрак, мек повивалник, шишета, количка, някои дрешки, козметика . Дреболии има много за купуване. Аз също не бих чакала последния момент. С него купихме големите неща в 8м, а дреболиите започнахме от 5-6м натам.

# 386
  • София
Даа, точно Бебемания. Жалко, че не се провежда, според мен е много полезно.

# 387
Боже, то май освен, че съм бременна и откачих. Започвам да рева безпричинно и не мога да се успокоя. Преди не ми се е случвало, сигурно наистина не съм добре... Вашите хормони на мястото ли са си? Почвам да се плаша над глупостите ми 😂

# 388
Спокойно, не е само при теб. И аз съм станала изключително чувствителна. Особено сега заради търсенията ми в Гугъл, навсякъде ми излизат във фейсбук клипчета с токущо родени бебета, като ги видя и започвам да плача като луда. И общо взето от най-малкото се разстройвам и ядосвам също.

Боже, то май освен, че съм бременна и откачих. Започвам да рева безпричинно и не мога да се успокоя. Преди не ми се е случвало, сигурно наистина не съм добре... Вашите хормони на мястото ли са си? Почвам да се плаша над глупостите ми 😂

# 389
ММ се смее, че аз като съм бременна съм по стабилна психически отколкото като не съм. Питах го с колко бременни си е имал работа. Той се смее, че само с мен, но като си бил слушал колегите. Не съм му била крещяла без причина, според мен никога не крещя без причина, не ми се били променяли настроенията през 5 Мин. Била съм по сговорчива и т.н. Иначе и аз мога да се разплача за глупост, което ми е напълно нетипично. А за останалото твърдя, че е виновен той, защото като съм бременна и почва рязко да става по внимателен, че не се знае накъде ще ме избие. На мен лично предните две бременности ми хареса да съм бременна, карам ги леко, сега ще видим. Тази започна по-леко и от другите, че да видим накъде ще избие.

Общи условия

Активация на акаунт