Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 618
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
  • София
За количките - с баткото бях с един танк 3в1. Вярно, возеше и служеше вярно, ноо беше много тежка. Сега съм решила категорично да взема комбинирана количка и още по-категорично да не купувам скъпа такава. Бутала съм Stokke и CAM, за малко бях с Mutsy от приятелка и нито една не ми беше удобна за нашите пътища. Моя близка буташе комбинирано Чиполино за 300лв и беше супер удобно. Вероятно ще купя такова или поне на този принцип. На лятно бебе не му е необходимо големия зимен кош, има и портбебета, които се предлагат като застудее.

# 361
Моята е на Чиполино. Отгледа двете деца, но третото няма да може, защото е амортизиран летния кош. Мисля да я ползвам с коша за новородено около 4-5м и после да купувам друга. Моята е за момче, обаче и момичето отгледа и хич не ми пукаше, че е момчешка.

# 362
Моделите на Peg perego обмислям, тези които са 3в1. А те имат и модели за близнаци. Слагам линк към магазина на вносителя:

https://primapapa.com/bg/futura/168-book-51-futura-modular-sl.html

https://primapapa.com/bg/kolichki-za-bliznaci/83-1887-book-for-t … /209-desen-indigo

# 363
Мале много сте писали 😄
Елънче и Милото, стискам палци да излязат по-скоро резултатите и всичко да е наред. Елънче и честито за синичкото🤗💙
Неса, аз харесвам много името Владислава и вчера сериозно се замислих над това, нали ние ще сме с момиче, а аз преди това се бях настроила за момче.
Нашата спалня е широка обаче все пак ще трябва да махнем бюрото, за да сложим кошара.
За количка изобщо не съм мислила, мисля си още е рано.

# 364
Тези "зимните" кошове са точно кошовете за новородено и първите 6 месеца без значение от сезона трябва да се вози в пълно легнало положение. Повечето летни колички нямат пълно легнало положение. А в столчетата за кола не е препоръчително да стои повече от 2,3 часа.

# 365
  • София
Летните да, комбинираните имат пълно легнало положение. Единствено бих купила допълнително матраче за първите месеци.

# 366
Има и друго с т.нар "зимен кош". Това всъщност е кош за новородено, няма опасност бебето да се "изсипе" при слизане и качване на тротоари. И без колани, бебето е защитено. Докато в "лятната" количка ще трябва да се слагат коланите. Вярно малко се ползва, но за мен е необходимост Simple Smile

Май само в България се наричат зимна и лятна количка. По английските сайтове, например, такова понятие нямаше сякаш Grinning

# 367
  • София
Май да. Темата за  количките е безкрайна. Аз например намирам за безумно количка от порядъка на 1500-2000лв. На сина ми взехме s max nio май се водеше, за около 700-800лв със зимен, летен кош и столче за кола.

# 368
Моята беше за 600 и нещо преди почти 7г, с кош за новородено и летен кош, кошница за кола взехме от сестра ми. Сега ще видим, има много време дотогава.

# 369
Здравейте! И аз най-накрая ще се престраша да се запиша. Чаках да чуя сърчицето ,за да съм сигурна. На 29 год съм от Пловдив,първа бременност в 8+2 г.с. Надявам се всички карат хубава бременност 😊. Желая да попитам за някакъв лек за болки в стомаха ,защото след консултация с гастро и АГ ,само препоръчват ксанацид и гавискон ,а аз умиииирам от болки. Храня се на малки порции и често.

# 370
  • Асеновград
Мале колко много сте писали само за един ден.. 😂😂така сега и аз ще се изкажа по всички теми😂😂.
Първо благодаря на famma_vanila за подробния отговор и на другите които писаха, а тези всичките лекари които изброихте от Бургас в Дева Мария ли израждат? Ще им намеря телефони като дойде юни, юли да съм подготвена!

По въпроса с обзавеждането, ние трябва първо да направим ремонт на детската стая защото само нея не ремонтирахме преди 3г като правихме основен ремонт, но това лято май ще и дойде времето, та ще е забавно.😂😁 Смятам да сложим в детската дървена кошара, скрин за дрешките, и евентуално ще вземем гардероб 2-3крилен макс за да имаме повече място за чаршафи, одеала, връхни дрешки и т.н. , той ще се ползва дълго време така или иначе, както и смятам да сложим едно единично легло (приста по-скоро) за да може като идва майка ми да има къде да спи, както и когато местим бебето в неговата стая ще се налага понякога някой от нас да спи там предполагам. В началото мисля да е в нашата спалня, в негова си кошарка, ще вземем от сгъваемите всички казват че са много удобни, за през ноща да спи в нея, поне за сега така съм го измислила, нямам място къде да сложа некст ту ми, така че отпада като вариант. За дрешките и вс останало със сигурност не съм от тези които ще изчакат да се роди бебето и тогава да купят всичко, не знам как някой има търпение за такова нещо, искам всичко да е купено и подготвено до тогава, естествено дрешки се купуват постоянно и в движение, а и няма да купя само един размер.

Знам че е много рано за всичко ама..
И количка съм избрала вече, в интерес на истината още преди да забременея гледах темите за количка и съм се спряла на Cybex Balios S Lux, и кошчето за кола също ще е на сайбекс. По това което виждам и чета са едни от най добрите и стабилни колички на пазара, дори в световен мащаб бих казала. Също много ми харесва и Priam модела, но е доста скъпичък, не че балиоса не е, но има на добри цени запазени втора употреба. Ние сме в къща така че няма да я мъкна по асансьори и стълби, ще си седи на 1-вия етаж, а в колата мъжа ми ще я разнася и сгъва/разгъва, аз и без това нямам книжка, няма къде да ходя сама с бебето, затова тежестта не ме притеснява.
И според мен “зимния кош” си е задължителен, а и като стане зима бебето ще е на 3-4 месеца и пак ще ви трябва този кош да пази повече от студа и самото бебе, пак трябва да е в легнало положение.

# 371
Има само една малка особеност за коша за новородено, не знам защо му викате зимен кош. Синът ми беше на 4м и половина като ми стана малък и се наложи да го извадя от него, дъщеря ми я извадих по същата причина на 5м, а коша ми не е малък. Всяко дете си расте със собствени темпове. Големия на 6м носеше р-р 86, който е за 1г, беше пухкав и дълъг и по малките ги изпълваше и не му ставаха. Не се презапасявайте с дрехи, може те да си купите по всяко време, който размер ви трябва, защото така рискувате да се озовете с много дрехи, който изобщо не сте обличали, а са малки.

# 372
Ние с краката заложихме на Bexa Ultra най-хубавата ми покупка, супер удобна и маневрена препоръчвам я.

# 373
  • София
Ние не cме прaвили почти никaкво проучвaне зa колички, но кумовете ни прaвихa доcтa голямо и избрaхa точно Cybex Balios S Lux. Видяхме я у тях нa живо. Много удобнa изглеждa нa пръв поглед. Имa възможноcт зa взимaне и нa кош зa колa зa до 6 меcецa, който cтaвa и зa количкaтa c едни aдaптери. Т.е. кaкто cи е в кошчето в колaтa кaто водим бебето нa педиaтър нaпример нямa дa е нужно дa го меcтим или дa мъкнем кошa нa ръкa, a нaпрaво кошa cе зaкaчa нa количкaтa. Единcтвенaтa оcобеноcт е, че в тези кошове зa колa, бебето не може повече от 2-3 чaca дa cтои. И бaгaжникa е приличен. Cегa чaкaме кaто зaпочнaт дa я ползвaт дa кaжaт мнение и aко ca доволни и ние ще cи вземем тaкaвa. A и реaлно ще имaме възможноcт и ние мaлко дa я побутaме и видим в употребa докaто cтaнa в 8ми меcец някъде. По рaно нямa cмиcъл и без товa дa cе взимa количкa, дaже крaя нa 8мия меcец мaй нaй-добре cпоред мен. Тук могaт минaлите вече през товa мaми дa дaдaт cъвет когa е нaй-добре дa cе взимaт тези нещa кaто кошaрa, количкa и т.н. Може би в по-рaнните меcеци дa обикaляме по мaгaзините, зa дa не ни тежaт коремите. Пък дa купувaме нa мaлко по-къcен етaп.

# 374
Ние сме решили да направим големите покупки (кошче, количка, столче за кола, дрешки от първа необходимост, чаршафчета) през април/май. Не за друго, ами после с голям корем и като стане горещо хич няма да ми е до обикаляне..а съм такъв човек, че искам всичко да си го видя, премисля и проуча 😃.

Шишета, стерилизатор и помпа за кърма не мога да преценя дали са неща, които ще ми трябват от ден 1. За тях мисля да не бързам, лесно могат да се купят.

Общи условия

Активация на акаунт