Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 602
  • 730
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ангелова, супер новини!

Милото, аз също казах на АГ, че имам контракции, усещам ги като Бракстън-Хикс. Каза ми, че за магнезий и е рано и да пия но шпа. Аз с първата бременност не съм пила, но сега май ще се наложи. Ще питам и аз на феталната другата седмица.

# 436
Първата бременност пих магнезий от 13-14 седмица, втората от 10 седмица + но-шпа 1 седмица.
Моя син също беше много превързан към мен. Като му казахме, че ще има братче или сестриче беше доволен, защото сестра ми имаше две и каза, че ще има с кого да си играе. Като родих беше на 4г и половина. Оставих го една седмица вкъщи с мен и бебето и на 10мин ходеше да я проверява какво прави. Само той успяваше да и даде залагалка в началото, после никой не можеше. Беше много нежен към нея. Оставяла съм ги и сами в спалнята без да се притеснявам. Много се грижеше за нея. Тя нямаше 40 дни като той се разболя от варицела и знаеше, че не трябва да ходи в спалнята при бебето, за да не се разболее и тя. Спеше с баща си в хола. Говореше ми през вратата на спалнята, но вътре не е влизал докато не му казахме, че може. Като го пуснахме пак при нея буквално 2 дни не се отдели от нея, но той и 20 дни почти не я беше виждал. Сега също я глези и си я обича и много си играят заедно ако той има желание, но нейната любов е още грубичка. Надявам се и новото бебе да посрещне така, вече е и по-голям.

# 437
Момичета, коментирате контракциите. Усещате ли ги по някакъв начин? Аз от няколко дни усещам леки боцкания, но до колкото четох, това било нормално и се дължи на нарастването на матката. Вие усещате ли такива боцкания?

# 438
И аз ежедневно съм с боцкания и нещо наподобяващо менструални болки или по скоро една тежест ниско долу. Но съм след свеж трансфер и доста извадени яйцеклетки и все си мисля,че са още от там придърпванията.
А не съм спряла от 13 декември да пия нош па 3 по 2.
Миналата седмица доктора каза,че го продължавам за сега.
Аз съм с най късният термин май тук, който е за 01.09.2022, но си ви харесах и оставам тук.

# 439
Ангелова, супер новини!

Милото, аз също казах на АГ, че имам контракции, усещам ги като Бракстън-Хикс. Каза ми, че за магнезий и е рано и да пия но шпа. Аз с първата бременност не съм пила, но сега май ще се наложи. Ще питам и аз на феталната другата седмица.
Честно да ти кажа предната ми бременост беше преди 14 години,бях 20 годишна,все още.дете и нямам спомен зс нищо. Докторката ми каза и показа на ехографа контракцията. Каза да пия нож па. Според нея може да е от пътя,но аз от няколко дни имам такива усещания така че едвали е от 120 км,които минахме. А какви са тези контракции Бракстън?

# 440
Това са подготвителни контракции, появяват се 8м, ако не ме лъже паметта. Не са болезнени и не са опасни, не са регулярни. Малко са неприятни, но се свиква. Продължава кратко време. Просто организма се подготвя за раждането.
Сега контракцията се усеща като стягане на корема и става твърд. Не би трябвало да са болезнени, но са неприятни. Днес за първи път усетих тази бременост, но се наложи да вървя малко по-бързо, като седнах за малко премина. Тъй като матката е още малка може и да не се усетят изобщо. Мен хич ме няма със вървенето бързо и тичането независимо дали съм бременна или не. Мога да вървя с часове, но с определено темпо.

# 441
  • София
Влизате ли още в старите дрехи?

# 442
Здравейте, момичета Simple Smile
Включвам се при вас с термин 28.07 Simple Smile
Но понеже ви чета от самото начало, реших да остана тук, понеже в темата за юли са назад.
Днес бях на БХС и ФМ, но ми казаха че резултатите едните ще излязат след 2 дена, а другите след 10.
Въпросът ми е, нормално време ли е или аз нещо не съм разбрала ?
Първа бременност ми е и изобщо не съм наясно с нищо ..
Надявам се да не задавам тъпи въпроси.
Иначе за пола , ми каза че почти сигурно ще е момиче Simple Smile

# 443
Доктора видя, че имам контаркции, още в 7ма седмица. Изписа ми ношпа и утрогестан. На следващия преглед след седмица всичко беше наред.
Към другия въпрос - Не, не ми стават старите дрехи, имам коремче, ползвам вече "бременни" дрехи.

Аз да попитам днес на феталната докторката видя че имам контракция,което ме притесни. С първата бременост съм нямала толкова рано контракции. Искам да знам от момичетата които са имали дали сега или с предишна бременост. Кога най-рано може да се пие магнезии? Според доста доктори както и Сигридов трябва да е след 20 седмица,ама все пак да питам

# 444
Надолу вече не 😂 вече съм на дънки и клинове за бременни. Нагоре слагам широките или еластични блузи които имам. Всичко ми стяга и дразни.

Влизате ли още в старите дрехи?

# 445
Здравейте, момичета Simple Smile
Включвам се при вас с термин 28.07 Simple Smile
Но понеже ви чета от самото начало, реших да остана тук, понеже в темата за юли са назад.
Днес бях на БХС и ФМ, но ми казаха че резултатите едните ще излязат след 2 дена, а другите след 10.
Въпросът ми е, нормално време ли е или аз нещо не съм разбрала ?
Първа бременност ми е и изобщо не съм наясно с нищо ..
Надявам се да не задавам тъпи въпроси.
Иначе за пола , ми каза че почти сигурно ще е момиче Simple Smile
За БХС ми излизаха за около 10 дни резултатите. Но ФМ е да огледат бебето на ехограф, всички органи и системи дали всичко е наред и са ми казвали веднага. Още докато оглежда доктора обяснява например черния дроб е добре, бъбреци също, гръбначния стълб е затворен, няма признаци за деформации и други подобни. Дава ми веднага лист с тези обяснения и снимки от ехографа. Не съм искала диск. Не виждам какви резултати могат да излизат по късно.
Да, стават си ми старите дрехи, но и аз съм си доста закръглена, а и покрай вируса с повръщане свалих почти 4кг за 24часа и даже са ми леко широки в момента.

# 446
На мен само еластичните ми дрехи ми стават. На корема всички дънки и панталони ми стягат. Не ми става и нито един сутиен. Ходя си без. Наложи се да си купя някои нови дрехи, клинове, рокли и широки блузи.

# 447
Аз нося предимно спортни екипи и за сега ми станат, нямам още коремче. Дънки по принцип от известно време не мога да търпя и си ходя с клинове. Иначе вкъщи съм по цял ден по пижама, много ми е хубаво 😀

# 448
  • София
Аз пенсионирах дънките и панталоните, стягат ме. Все пак си сверявам часовника с вас, да не би само на мен да ми е така.

# 449
Аз мисля, че държа рекорда по качени килограми за 3 месеца. Основно, защото не ми се гади от нищо. Само спя и ям. 😀

Общи условия

Активация на акаунт