Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 614
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
  • София
За пулс някой беше питал - в 9г.с беше 178 при мен.

Ние казахме на бъдещия батко - щастлив и впечатлен е. Похвалил се е на всички в градината. Пази ме и знае, че не мога да го вдигам. Целува ми корема и казва ''ти ще си ми любимото и ще ти давам от моите играчки''. Милият, още не осъзнава, че целува на мама сланинките, а не корем от бебе Joy

# 421
Още не сме казали на баткото, каката е много малка още за да разбере. Искаме първо да се уверим, че всичко е наред и тогава ще му кажем. Че на възрастен можеш да обясниш ако нещо не е наред и се наложи да го махам, но на дете ще ми е трудно. Сестра си я прие много добре, чакаше я с нетърпение и много и се радваше, ще видим сега как ще е.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 15:05 от bolibon

# 422
Аз казах на дъщеря ми веднага след като успяхме да направим запис на сърчицето на бебчо, но тя е на 13 и изобщо не се интересува от тези неща 😂 Има си нейните драми и проблеми 😂😂😂 Общо взето аз се чувствам понякога все едно чакам първото си дете. Иначе пък разбира положението и ми помага, но не се вълнува особено засега. Надявам се след като се появи бебчо да прояви малко повече ентусиазъм 😂

# 423
Аз казах на дъщеря ми веднага след като успяхме да направим запис на сърчицето на бебчо, но тя е на 13 и изобщо не се интересува от тези неща 😂 Има си нейните драми и проблеми 😂😂😂 Общо взето аз се чувствам понякога все едно чакам първото си дете. Иначе пък разбира положението и ми помага, но не се вълнува особено засега. Надявам се след като се появи бебчо да прояви малко повече ентусиазъм 😂
Аз на моя син му казах днес след феталната,ама и той нещо не е ентусиазиран. В смисъл нещо реакцията му беше супер,ама изражението беше ами хубаво. Моя е на 13 и половина(септември става на 14) и хормоните го блъскат яко,ко предполагам че като се появят бебоците няма да е веднага,ама до 6,7 месеца ще осъзнаят и ще имат връзка. Моят син винаги е искал братче,малко ще му е кофти ако се потвърди че е момиче,но пак ще може да я учи да рита. Футболист е!🤣

# 424
И аз в петък ще се записвам в Майчин дом, Варна.
И на мен ми казаха 3 часа да не съм яла... направо ще си отида гладна и жадна, даже и хапчето за ЩЖ няма да пия.
Вие платено ли ще сте или по ЗК с доплащане?
Аз много се чудех коя опция да избера и реших да съм платено в МД, а при моята гинеколожка при която ходех до сега да съм по ЗК за болничните, ако се налага.
Може ли да ми кажете какво повече включва повече платеното в МД. Аз ходих и предните два пъти в СитиКлиник и сега ще ходя там по ЗК. Докторката ми пуска всички изследвания по ЗК, ако нещо я съмнява пуска и допълнителни, като плащам 2лв в клиниката за вземане/унищожаване на биологичен материал. Всеки път ме гледа на ехограф без допълнително заплащане. Акушерката ме тегли, мери и от там поема докторката. Случвало ми се е акушерката да я няма, но лекарката винаги е там. Преглед без лекарката не се провежда. Вдига си винаги телефона, връща и обаждане, вярно, че не съм звъняла през ноща. Ако нещо ме съмнява винаги мога да ида на преглед извън дадените ми часове, ако тя е отпуска ме поемат другите лекарки. Също е без допълнително заплащане. Тя ми прави и замерите за късния БХС обикновенно не ми съвпадат с прегледа (не ФМ) и държи да съм сутринта там, че да ида после в Терапията. Ходя само на БХС в терапията (вземането на кръвта) и на ФМ. Не знам моята правили ФМ, никога не съм я питала, но и аз предпочитам да е при друг лекар за да погледне още някой така да се каже. На изследвания държи задължително да съм гладна сутринта, може да е на другия ден. Тя и лабораторията мисля, че след 12ч беше не взема вече проби за стандартните изследвания, че ме бяха изгонили веднъж, че е късно, не бях бременна тогава.
Не знам МД какво допълнително предлагат. Ходих първия път и като ми казаха едни космически цени уж по ЗК, а реално пак това включваха и ми призля.

Не мога да кажа какво е различното в МД-Варна и в другите клиники...там избрах да съм заради доктора.
Първа бременност, на възраст съм с близнаци, чакани много години и ми омръзнало да имам вземане даване с темерути и киселяци....Доктора ми бе препоръчан от приятелка, нямам впечатления от предни посещения.
Като цяло близките ми които са раждали ме предупредиха при жена да не се записвам, не искаха да изпадат в подробности...
Като цяло в МД съм ходила само на образна диагностика Д-р  Янчева по причини различни от репродуктивните проблеми.

# 425
Милото,p.miteva, явно всичките са така. Аз имам племенница на 11 и лицето и беше покъртително като и казахме.. просто покер фейс и нищо не каза😂😂 пубертетска му работа, други неща ги вълнуват сега. А малката ми сестра, която е на 11, е много нещастна, защото смята, че вече няма да е на първо място в сърцето ми и няма да обичам най-много нея. Нормални неща са, надявам се като се появи малкото човече всички да са на малко по-друга вълна.😂

# 426
И аз отидох при моята по препоръка на приятелка. На нея и следеше втора бременност. С първата много трудно забременя и имаше проблеми, че реших, че щом е доволна значи става. Приятелката ми е да я наречем по-меко голям каприз. Че наистина щом е доволна значи е добра.

# 427
  • София
За всеки доктор си има и добри, и лоши мнения. Няма как всички да мислим еднакво, знаете как е Simple Smile
Важното е да се спогодите, пък и ако нещо не е ок, по ЗК може веднъж да се смени следящият.

# 428
  • Пловдив
Аз казах на синът ми,който е на 1 г и 8м и като го питам къде е бебето или сочи неговия корем,или моя,хахахха...

# 429
Милото, те с моята дъщеря са почти на една възраст. Октомври става на 14 моето дяволче. Преди година и половина като забременях и и казахме беше доста щастлива между другото, още не я бяха метнали хормоните. Понеже не общува с мен много на тази тема, даже не знам какви предпочитания има 😂 Предполагам, че би се зарадвала на момиченце, защото вече не е във възраст в която да си пази куклите 😂😂😂 Иначе танцува модерен балет и предполагам след няколко години ще и е интересно да учи сестричката си (ако имаме късмет да е момиче).

# 430
Милото, Митева, Маноела, явно тийн възрастта си е такава 😁 аз имам брат на 19,който реагира по-абсолютно същия начин, само "Честито" каза 😁😁😁 иначе викал на мама, че ще си разхождам коремчето на бала му 😂😂
Като се замисля, преди 2 години като се сгодихме реакцията му беше същата, да не кажа, че беше и сърдит 😁 тогава е казал, че вече си имам друго семейство 😁

# 431
Въпрос към мамите, които имат и други дечица: Казахте ли им вече, че ще стават каки/бати? Как го приеха? Притесняваме, че моето дете не иска бебета, свикнал е много с мен и ще е тъжен от този факт.
И моят син е много привързан към мен, от около половин година има подобрение, като вече излиза с баща си на разходка и остават двамата сами в къщи за по-дълго време. Единственият друг човек с когото остава, когато не съм си в къщи е леля му.
Казахме му за бебето и иска да е момче и тогава ще му дава да си играе с неговите играчки, ако е момиче каза аз да се занимавам с него😂

# 432
Аз да попитам днес на феталната докторката видя че имам контракция,което ме притесни. С първата бременост съм нямала толкова рано контракции. Искам да знам от момичетата които са имали дали сега или с предишна бременост. Кога най-рано може да се пие магнезии? Според доста доктори както и Сигридов трябва да е след 20 седмица,ама все пак да питам

# 433
Аз да попитам днес на феталната докторката видя че имам контракция,което ме притесни. С първата бременост съм нямала толкова рано контракции. Искам да знам от момичетата които са имали дали сега или с предишна бременост. Кога най-рано може да се пие магнезии? Според доста доктори както и Сигридов трябва да е след 20 седмица,ама все пак да питам
Пия магнезии от преди две три седмици,но не заради контракции , а заради висок пулс.Не знам точно каква е връзката.
С предната Б док видя контракции още в 6та седмица и пиех магнезии и алеракт.

# 434
Аз минах преглед, видях бебчето как мята ръчички и краченца и се разтопих ❤️ ъпгрейднахме на коремен ехограф 😁 всичко е чудесно според АГ, бебчо е дръпнал с ден и отговаря на 10+1 и ще се видим след месец за ЖК. И друга страхотна новина, кистата в десния яйчник е изчезнала, спирам Дуфастона 🎉

Общи условия

Активация на акаунт