Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 629
  • 730
  •   1
Отговори
# 405
На 24.01. от 8.10ч. Докторката и акушерката са ми заедно. Акушерката ме тегли, кръвно, мери обиколка на корема и докъде е матката и приключва. От там докторката ме гледа на ехограф. Но преди това има да се попълнят малко документи първия път като се записваш. Дават ми направленията и отивам на изследвания в лабораторията. Така беше предните два пъти едва ли сега е по различно. Ако имам изследвания ми дава час рано сутринта, ако няма може и в по-късните часове. Ако съм яла, а имам изследвания отивам на другия ден в лабораторията. Никога не ми е казвала ела в 11ч и недей яде преди това. Казва ще идеш на другия ден на изследвания. Изследванията трябва да са на гладно. За първи път чувам, че след като не съм яла 3ч и могат да ми направят изследвания, няма да са реалистични. После на бебетата им правят и като са яли ама там няма как. И за първите изследвания си точат доста кръв. Мойте после отиват направо при докторката и аз само звъня дали всичко е наред.

# 406
  • София
И аз съм като bolibon. Това е голям промеждутък. Направленията за изследванията са валидни 30 дни, по-добре да идеш рано сутринта на следващия ден.

# 407
  • София
Момичетa, дa ви питaм зa cледенето и рaждaнето нещо. Aз cе cледя в Щерев, зaщото докторите, които ми водят ЖК ca ми познaти, но миcля дa рaжaм в Токудa, зaщото знaм, че в Щерев нямa Неонaтология, a и в Токудa имa добри лекaри и бaзaтa им е cтрaхотнa. Aз първонaчaлно миcлех в Токудa дa cе cледя, зa дa може дa родя при докрторa, който ще ме cледи, но първо те cи вдигнaхa още повече цените и ще ми дойде мaлко множко и дa cледя цялaтa бременноcт тaм, a и знaм, че познaтите ми в Щерев ca добри cпециaлиcти и ще отговорят веднaгa кaто им звъннa aко имa нещо и зa мое cпокойcтвие избрaх дa cе cледя при тях. Имa ли други от вac, които нямa дa рaждaт тaм, където cе cледят? Или тaкивa, които ca рaждaли вече тaкa дa cподелят мнение? И дaли имa някоя от рaждaлите вече мaми, която е рaждaлa в Токудa дa изкaже мнение зa тaм? Aз cъм cи избрaлa дa рaждaм при д-р Киряковa и проcто миcля поcедните 45 дни дa cе премеcтя при нея и до рaждaнето дa cъм тaм.

# 408
  • София
Аз се следях в Щерев и щях до последно да раждам с тях, но АГ прекали с някои неща. Месец преди термина ММ отиде, взе ми необходимите документи и отидох на преглед в Шейново при конкретен лекар. Там и родих.
Имат чудесна неонатология и добри специалисти. Е да, не е лукс, държавна болница е, но и аз не държа да съм на хотел за три дни. За Токуда съм чувала добри мнения.

# 409
В края на 12 г с ходих,с вагинален ме гледа.

# 410
  • Варна
И аз съм като bolibon. Това е голям промеждутък. Направленията за изследванията са валидни 30 дни, по-добре да идеш рано сутринта на следващия ден.

Ами става въпрос за Майчин Дом във Варна - те така ме викат, първоначално още знам, че когато ми дадат часа 3 часа не трябва да съм яла. Не знам дали има опция изобщо в друг ден, отделно да ходя за изследвания. Това е за записването на ЖК и просто мисля, че акушерката ще ми вземе кръв (ще ме заведе при някоя сестра де). Ще видим, ще разбера в петък.

# 411

Ами става въпрос за Майчин Дом във Варна - те така ме викат, първоначално още знам, че когато ми дадат часа 3 часа не трябва да съм яла. Не знам дали има опция изобщо в друг ден, отделно да ходя за изследвания. Това е за записването на ЖК и просто мисля, че акушерката ще ми вземе кръв (ще ме заведе при някоя сестра де). Ще видим, ще разбера в петък.

И аз съм в петък в Майчин дом Варна Simple Smile

# 412
Аз лично съм предубедена към Майчин дом - Варна, но това е от преди 10г, може и повече. Предполагам, че от тогава нещата доста са се променили.

# 413
Аз днес бях на рания скрининг. Останах много доволна от докт Мануелян. Според нея и нейните измервания всичко е наред с бебето,но все пак ще чакаме теста. Бях в притеснение че доста рано ми записаха часа в 11 седм и 1 ден,но по ехографски изчисления ми дава 12 седм. Попитах за пола,но каза че е мн рано и не се наема да казва,но все пак има съмнение за момиче💗,но не е категорична. Записах си час за 16 седмица за морфология,която пак се водела ранна по мое желание. Сега си чакам Вижъна,че тая седмица ще ми се стори месец!

# 414
И аз в петък ще се записвам в Майчин дом, Варна.
И на мен ми казаха 3 часа да не съм яла... направо ще си отида гладна и жадна, даже и хапчето за ЩЖ няма да пия.
Вие платено ли ще сте или по ЗК с доплащане?
Аз много се чудех коя опция да избера и реших да съм платено в МД, а при моята гинеколожка при която ходех до сега да съм по ЗК за болничните, ако се налага.

# 415
Със скгурност се повтарям с въпросите, но аз съм с най-късния термин явно и въпросите ми идват със закъснение (нищо не помня от предната бременност).
Та към въпроса - колко беше пулса на бебоците ви в 7-8 седмица? Днес минах аз, най-накрая, всичко си е наред. Пулс ми каза 120, по спомен от вашите коментари мисля, че е ок, но пак да си успокоя душичката 🤭

# 416
И на мен ми казаха 3 часа да не съм яла... направо ще си отида гладна и жадна, даже и хапчето за ЩЖ няма да пия.
Аз много се чудех коя опция да избера и реших да съм платено в МД, а при моята гинеколожка при която ходех до сега да съм по ЗК за болничните, ако се налага.
Може ли да ми кажете какво повече включва повече платеното в МД. Аз ходих и предните два пъти в СитиКлиник и сега ще ходя там по ЗК. Докторката ми пуска всички изследвания по ЗК, ако нещо я съмнява пуска и допълнителни, като плащам 2лв в клиниката за вземане/унищожаване на биологичен материал. Всеки път ме гледа на ехограф без допълнително заплащане. Акушерката ме тегли, мери и от там поема докторката. Случвало ми се е акушерката да я няма, но лекарката винаги е там. Преглед без лекарката не се провежда. Вдига си винаги телефона, връща и обаждане, вярно, че не съм звъняла през ноща. Ако нещо ме съмнява винаги мога да ида на преглед извън дадените ми часове, ако тя е отпуска ме поемат другите лекарки. Също е без допълнително заплащане. Тя ми прави и замерите за късния БХС обикновенно не ми съвпадат с прегледа (не ФМ) и държи да съм сутринта там, че да ида после в Терапията. Ходя само на БХС в терапията (вземането на кръвта) и на ФМ. Не знам моята правили ФМ, никога не съм я питала, но и аз предпочитам да е при друг лекар за да погледне още някой така да се каже. На изследвания държи задължително да съм гладна сутринта, може да е на другия ден. Тя и лабораторията мисля, че след 12ч беше не взема вече проби за стандартните изследвания, че ме бяха изгонили веднъж, че е късно, не бях бременна тогава.
Не знам МД какво допълнително предлагат. Ходих първия път и като ми казаха едни космически цени уж по ЗК, а реално пак това включваха и ми призля.

# 417
Въпрос към мамите, които имат и други дечица: Казахте ли им вече, че ще стават каки/бати? Как го приеха? Притесняваме, че моето дете не иска бебета, свикнал е много с мен и ще е тъжен от този факт.

# 418
Моята кака знае и е много щастлива и каза,че ще помага😊😊

# 419
  • Варна

Аз ще го пия хапчето за ЩЖ, че съм чак в 14 ч, а пък аз го пия сутрин към 6-7ч. Не мисля, че ще изследват TSH, но и аз съм по-различен случай - нямам щитовидна жлеза, така че не мога да си позволя да не го пия.

Аз мисля да съм по ЗК с доплащането. Знам, че реално, ако правих БХС и ФМ и т.н. излиза горе-долу като изцяло платения пакет, но реших, че щом мога да си взема направление, не пречи. Та така Simple Smile

При кой лекар сте вие, момичета?

Общи условия

Активация на акаунт