Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 516
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Момичета моя обрив сякаш отшумя от половината част на краката все още ме сърби но по-малко от колената до дупето и сякаш се качва на горе от корема до гърдите, страшен сърбеж и пъпки червени. Чух се с АГ каза, да не се притеснявам да се мажа с фенистил и салицилов спирт 1%.Ако не отшуми ще ми даде направление за алерголог. Но от там идва другото ми притеснение аз докато запазя час най - рано 2 седмици ще ме бавят, и си мисля да не взимам направление ми направо на платен преглед да ида в понеделник...На фенистила пише бременни да не го използват, а тя ми каза, че нямало проблем да се мажа, ох побърквам се, дано с бебечето всичко е наред..
Постоянно чета може и на нервна почва да е, може и от някаква храна, аз си ям всичко  и според мен се храня доста добре, млечни продукти, много плодове, месо, риба(не прекалявам), яйца също, картофи, салати,супи,всичко си приготвям вкъщи... не ям шоколади, ядки, чипове, защото не изпитвам и нужда.. Моля ако някой има подобен проблем да пише Sad

# 616
  • София
А ти някаква промяна в диетата имаш ли? Какви медикаменти приемаш?

# 617
Момичета моя обрив сякаш отшумя от половината част на краката все още ме сърби но по-малко от колената до дупето и сякаш се качва на горе от корема до гърдите, страшен сърбеж и пъпки червени. Чух се с АГ каза, да не се притеснявам да се мажа с фенистил и салицилов спирт 1%.Ако не отшуми ще ми даде направление за алерголог. Но от там идва другото ми притеснение аз докато запазя час най - рано 2 седмици ще ме бавят, и си мисля да не взимам направление ми направо на платен преглед да ида в понеделник...На фенистила пише бременни да не го използват, а тя ми каза, че нямало проблем да се мажа, ох побърквам се, дано с бебечето всичко е наред..
Постоянно чета може и на нервна почва да е, може и от някаква храна, аз си ям всичко  и според мен се храня доста добре, млечни продукти, много плодове, месо, риба(не прекалявам), яйца също, картофи, салати,супи,всичко си приготвям вкъщи... не ям шоколади, ядки, чипове, защото не изпитвам и нужда.. Моля ако някой има подобен проблем да пише Sad
При мен пък изби някакво петно(предполагам екзема или лишей) на врата. Сърби ме и има като люспички. И аз не знам с какво да го третирам, Аг нищо не каза. Трябва по скоро с дерматолог да се консултираме.

# 618
Аз правя много красиви обриви по цялото тяло от нищото, който минават само с противоалергини, но те не могат да се пият по време на бременност. Да чукна на дърво последните 5г откакто сама си правя сапуните не съм правила и обрив.
Смени си козметиката, в това число и сапуна, ако намериш домашен най-добре. Аз на късмет открих, че ми действат добре. Мини малко на диета без алергени, без яйца, млечни, шоколад, ядки, полуготови храни. От месото може пилешко и заешко. ЛЛ и на мен и за децата при обрив препоръчва след като се изкъпя да се облея с чай лайка, обаче лайка на билка не от пакетче, наистина помага, а ако не помогне не може да навреди. И много течности. Ако кожата ти е много суха може и от това да е. Моята докторка ми беше казала, че мога да пия или се намажа с финистил, но еднократно и то инцидентно. Обикновенно нищо противоалергино не препоръчват, освен в краен случай ако алергията е опасна за живота на майката или твърде обострена.

# 619
Bool, aз лично не бих търсила съвет от други, а по- скоро настоявай за час, а ако не ти дават още за другата седмица щом трябва отиди на частно да те прегледат. Мисля ти беше пуснала една снимка, на мен лично не ми се стори " приятен" този обрив. Не рискувай и не си самоназначавай кремове или каквото и да е било друго.
Аз имам от около 9години уртикария - в началото сърбеше ужасно и започна точно от краката, но обрив не ми се е появявал.

# 620
Bool, aз лично не бих търсила съвет от други, а по- скоро настоявай за час, а ако не ти дават още за другата седмица щом трябва отиди на частно да те прегледат. Мисля ти беше пуснала една снимка, на мен лично не ми се стори " приятен" този обрив. Не рискувай и не си самоназначавай кремове или каквото и да е било друго.
Аз имам от около 9години уртикария - в началото сърбеше ужасно и започна точно от краката, но обрив не ми се е появявал.
Точно проблем с уртикария, която ме мъчи много време реших с домашните сапуни, но аз правех и обрив. С месеци съм била на противоалергини, после разбрах, че са били една от причините за образуване на камъни в жлъчката и проблемите ми с нея.

# 621
  • София
И аз напоследък съм се надъхала да си правя сама сапуните, засега само събирам информация. Bolibon, драсни някой път, като имаш повече време как точно ги правиш Simple Smile

# 622
И аз напоследък съм се надъхала да си правя сама сапуните, засега само събирам информация. Bolibon, драсни някой път, като имаш повече време как точно ги правиш Simple Smile
Във фейсбук има една група Рецепти за сапуни и козметика. Има много полезна информация, има и рецепти, ако имаш въпроси ти помагат. Можеш да я разгледаш.

# 623
Благодаря на всички за отговорите. Къпя се единствено с А-дерма душ гел, който е за деца и възрастни.Той ми успокоява много кожата и ми влияе добре. Друга козметика за тяло не използвам вече, няколко пъти бях казала, че се мазах с мустела(може би няма да повторя). Пия много вода и кожата на тялото ми е доста хидратира а, никога не съм имала проблем с кожата на тялото. Казвам на тялото, защото на лицето ми е по-суха и податлива на обриви, за нея ползвам козметика на синклер, но и нея спрях, от както съм бременна като цяло, само понякога си слагам дневен крем за хидратация на лумене.Това е като цяло, дори не смея да се боядисам за да не си товаря тялото с излишни химии. Единственото което е, че все още ходя на маникюр 1 път в месеца г.д.
Пиех дуфастон  и фемибион 1 до вчера, ако правилно съм си сметнала трябваше да го пия до края на 12 седмица,по моите изчисления вчера ми беше последния ден. От днес дори не пия никакви витамини и никакви хапчета на 31 съм на преглед чак И АГ , каза че тогава ще ми изпише какво да пия.

Аз също си правя сапуни (глицеринови), но ми става много тежко и лошо от аромата и спрях, може би няма да правя вече, последно правих за Коледа, защото една моя позната искаше за подаръци, едвам издържах докато и правех с канела мед и мляко...

Някой ако продава домашна маз с невен за мазане бих си купила с удоволствие Simple Smile

# 624
https://recepti.gotvach.bg/r-96909-%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B … D0%B1%D0%B5%D0%BD
Ето тази рецепта открих аз за мас с невен. Мисля да я направя, но ще заменя свинската мас с кокосово масло, едно че миризмата ще ми е по-приятна, второ че знам, че свинската мас е доста силна и не понася на всяка кожа. Може и какаово масло да добавя. Така ще си забъркам 100% био мазило 😊 и да не помага за стрии, ще подхранва и няма да навреди (въпреки че невена и какаовото масло са против белези много препоръчвани, би трябвало да имат и ефект за стрии).

# 625
Благодаря на всички за отговорите. Къпя се единствено с А-дерма душ гел, който е за деца и възрастни.Той ми успокоява много кожата и ми влияе добре. Друга козметика за тяло не използвам вече, няколко пъти бях казала, че се мазах с мустела(може би няма да повторя). Пия много вода и кожата на тялото ми е доста хидратира а, никога не съм имала проблем с кожата на тялото. Казвам на тялото, защото на лицето ми е по-суха и податлива на обриви, за нея ползвам козметика на синклер, но и нея спрях, от както съм бременна като цяло, само понякога си слагам дневен крем за хидратация на лумене.Това е като цяло, дори не смея да се боядисам за да не си товаря тялото с излишни химии. Единственото което е, че все още ходя на маникюр 1 път в месеца г.д.
Пиех дуфастон  и фемибион 1 до вчера, ако правилно съм си сметнала трябваше да го пия до края на 12 седмица,по моите изчисления вчера ми беше последния ден. От днес дори не пия никакви витамини и никакви хапчета на 31 съм на преглед чак И АГ , каза че тогава ще ми изпише какво да пия.

Аз също си правя сапуни (глицеринови), но ми става много тежко и лошо от аромата и спрях, може би няма да правя вече, последно правих за Коледа, защото една моя позната искаше за подаръци, едвам издържах докато и правех с канела мед и мляко...

Някой ако продава домашна маз с невен за мазане бих си купила с удоволствие Simple Smile
Какво разбираш под глицеринови? Ако са тези, който си купуваш готова база, разтопяваш я, добавяш каквото си решила и готово лично на мен ми влияят много зле. За първи и последен път като правих това дори не бях бременна и ми стана лошо от миризмата на базата докато я разтопя. И така ми изсушиха кожата, че чак започна да се лющи. Сега си правя от различни масла и сода каустик. Всъщност запасите ми свършиха и трябва тези дни да си направя. Последния път правих със свинска мас, освен другите масла и страшно ми хареса сапуна. Също и кърма, че имах доста прибрана. Използвам основно масло от лавандула, че ми влияе много добре и аромата не е натрапчив.

# 626
Момичета получих писмо, в 20та седмица искат да ми слагат ваксина за Магарешка кашлица. Какво мислите по въпроса? Как стои този въпрос в България?

# 627
Момичета получих писмо, в 20та седмица искат да ми слагат ваксина за Магарешка кашлица. Какво мислите по въпроса? Как стои този въпрос в България?
Не са ми слагали никаква ваксина.

# 628
Стико препоръчва ваксината единично след 28ма гестационна седмица. Проучвания показват, че имунитета се предава чрез майката към новороденото в първите седмици преди самото дете да може да бъде ваксинирано. Не е обаче задължително. Тук в немско обаче на мен ми я искаха още преди започването на ин витро процедурата. Беше едино от условията за старт, честно казано не съм се замислялала изобщо и си сложих всички задължителни ваксини.
Но лекар трябва да ти обясни ползите и рисковете от евентуална ваксина по време на бременност и сама да решиш кое за теб е проемлив вариант.
Така да те поставят пред свършен факт не е редно.

# 629
  • Асеновград
До сега всичко си беше наред при мен, но сега като отидох до WC имах розово зацапване, и се притесних... в понеделник трябва да съм на бхс, мислех че всичко е наред, а сега това от къде се появи...

Общи условия

Активация на акаунт