Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 548
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Аз съм на преглед другата седмица, тогава ще е ФМ и БХС-то. За пренаталните тестове моето АГ също каза, че след резултата ще ги обсъдим, но ако държа може и преди това.
Аз искам да си направя, най-малкото за мое спокойствие. Сега съм в края на 11та седмица. За тези тестове колко време преди това трябва да се запише час?

По темата за болничните до колкото се информирах след това за самото майчинство се отразява минимално върху сумата. Така че ако човек има възможност и желание изобщо няма какво да го мисли.

Добре дошла Frenchvanila. Станахме 4 мами чакащи трето детенце, чак не е за вярване Blush

За раждането моите девойки са родени нормално, непредизвикано в деня на термина си и двете Grinning И при двете раждания ползвах епидурална упойка и понеже не бяхме в БГ тогава да ви кажа изписват те на следващия ден. Само 24 часа да са минали, няма такова 3 дена 5 дена, и бебето не се отделя от майката.
Нямам лоши спомени, пак бих родила нормално, не е лесно, но то лесно няма Simple Smile

И да кажа днес вече съм добре, незнам омикрон ли е било, че казват че по-лесно минава, но ако за ден два е зора не е страшно.

А някоя от вас обмисля ли неинвазинев тест но след бхс-то. Нали не е късно. Че гледам почнахте да получавате резултати а моята аг каза да излезе бхс и тогава ако искам ще обсъдим варианта за генетичен тест.
Зависи към кой тест си се насочила? Има доста инвазивни. На мен всичко час ми уреди АГ,понеже съм от Сливен и представител на Афродита дойде и ни взе кръв,бяхме няколко момичета. Но като говорих с АГ някъде 2 седмици преди това се оговорихме за дата,час и прочие. В деня на пробата,първо видяхме бебчето,сърдечна дейност и тогава ми взеха кръв. Ако сте от София вече незнам. Аз бях точно в 11 седмица като правих теста,даже днес ми излезе резултата,наистина голямо уледотворение си получих,че пет дена бях на тръни!

# 601
Aз току що cи нaпрaвих региcтрaция в мобилното приложение нa Евротръcт и cи извaдих ПИК от НОИ c помощтa нa точно тaзи региcтрaция. Кaто cледвaш cтъпките от е-уcлугите нa НОИ зa извaждaне нa ПИК c товa приложение, ти прaщaт доректно в приложението дa "подпишеш" 2нещa (че cи получил ПИК и дa ти го aктивирaт)
Единcтвено региcтрaциятa в приложението е мaлко муднa, зaщото те верифицирaт от вcякъде и нaкрaя звъниш и нa оперcтор дa те верифицирa и той, но пък cупер бързо cи извaдих този ПИК без дa ходя никъде.
Товa е приложението.

Едит: Зa моя cлучaй cпециaлно нямa дa е по-добре дa излизaм от рaно болничен, зaщото през поcледните 18 меcецa ca ми вдигaли 2 пъти зaплaтaтa и ще взимaм по-мaлко от cегaшнaтa ми зaплaтa. Инaче зa дaмите, които ги оcигурявaт нa пълнaтa зaплaтa и които ca взимaли поcледните 18 меcецa, колкото cегa ще им е по-изгодно дa ca болничен. Хем нямa дa рaботят, хем ще взимaт повече пaри. Тaкa излизa дa. Поздрaления зa тези дaми ❤️
Аз се опитах и нищо не направих. Изпратиха ми код, който като го въведа и ми дава,че е грешен. После видях, че е необходим електронен подпис и се отказах 😀

# 602
  • Варна
И аз да се похваля, че ми мина ЖК и регистрацията в МД Варна. Всичко е супер и финалният термин е 01.08. Направиха ми и феталната морфология и за момента всичко изглежда наред. Акушерката ми направи и картон, измери ми тази, нищо не каза, ама ми изглежда добре по размери, претегли ме и общо взето това беше. После ми взеха кръв. Следващия преглед е чак след месец, но поне видях доста по-оформено и мърдащо бебе и е супер вълнуващо.

# 603
Момичета чак сега намерих време да пиша, всичко е наред и съм много щастлива, бебока е здрав замерихме го, дори за две седмици е избързал, трябваше да съм 11+4, а съм вече 12+3г.с. по мерките. Взеха ми кръв за БХС, ще чакам и от там резултати вече.

# 604
Здравейте момичета! Чета темата отдавна, но не съм се включвала. Имам нужда от съвет и се реших да попитам тук.
Има ли някой, който е от Варна и провежда ЖК в Майчин дом? По-конкретно при Д-р Бейлерян.
В 12 седмица съм, изключително недоволна съм от сегашната ми гинеколожка, но е дълго за разказване. Днес ме насочи ха към Майчин дом, та имам доста въпроси и ще съм признателен ако сред вас има някой, който да ми съдейства.

# 605
Здравейте,

При мен прегледа също мина добре в Майчин Дом. Дадох кръв. Бебето ми е много активно. Мърдаше постоянно. Направиха ми картон. Сега съм по-спокойна, защото го видях. 😍

# 606
Здравейте,

При мен прегледа също мина добре в Майчин Дом. Дадох кръв. Бебето ми е много активно. Мърдаше постоянно. Направиха ми картон. Сега съм по-спокойна, защото го видях. 😍
А при кой лекар водите ЖК?

# 607
  • София

Аз се опитах и нищо не направих. Изпратиха ми код, който като го въведа и ми дава,че е грешен. После видях, че е необходим електронен подпис и се отказах 😀
[/quote]
Първо трябвa дa cи изтеглиш приложението Евротръcт нa телефонa и дa минеш вcички cтъпки от региcтрaциятa и нaкрaя ти cе появявa бутон дa cе cвържеш c техен човек, който те верифицирa и поcле ти aктивирa мобилния електронен подпиc. Товa е caмо зa приложението и нямa общо c НОИ.
Поcле отивaш в caйтa нa НОИ
ето тук и кaто нaтиcнеш товa cиничкото изречение оттaм cлевaш cтъпките, които ти cе появявaт и кaто ти нaпише, че ca ти изпрaтили в приложението документ зa подпиc, отивaш в приложението и подпиcвaш и cлед товa cе връщaш дa нaтиcнеш, че cи подпиcaлa и ти прaщaт втори документ, c който те ще aктивирaт ПИК-a и товa е. Прaви cе cупер бързо вaденето нa ПИК-a. По бaвно cтaвa региcтрaциятa в приложението, c която cи вaдиш този електронен подпиc. Но aз cе cпрaвих зa около половин чac и то cе зaбaвих, зaщото вcе ми дaвaше грешкa и не иcкaше дa ми cкaнирa лицето, но нaкрaя cтaнa. Инaче и по-бързо cтaвa.

# 608
Здравейте,

А при кой лекар водите ЖК?

При д-р Казаков.

# 609
Момичета знам че има много време,но все пак се замислих. Моето зайче,синът ми е роден септември ама в Чехия а там климата е доста по различен от тук и си беше студено. Сега бебето ще е лятно и се чудя какво като дрехи ще ми е необходимо?  Не че ще тръгна да купувам,ама то ще си е жега и ми е чудно просто,какво ще е необходимо. Доста от вас имат дечица,ако има такива с летни слънца да споделят или въобще някакъв списък някоя от вас ако има да го качи за да си го запазя за вбъдеще. Благодаря и хубав ден!

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 11:45 от Милото

# 610
  • София
Да ти кажа, аз също си го мислих тия дни. Моят е роден октомври и си беше хладно вече, та не знам с лятно бебе.
Предполагам, че ще заложа повече на бодита с къс ръкав.

# 611
И аз се чудех същото онзи ден. Синът ми е роден края на април, докато започнат жегите беше поотраснал. Дъщеря ми е началото на ноември, тя си е типично зимно бебе. Това ще е началото на август. По всяка вероятност ще е с бодита с къс ръкав, чак за потник едва ли.

# 612
О и моето е зимно бебе и съм си го гледала с едно потниче дълъг ръкав и панталонче 😄 Или гащеризони. За вътре говоря си поддържахме температура около 22, 23  мн рядко да е 24 и тогава беше мн топло. Та за лятото незнам няма да е по памперси само сиг. но мноого тънки дишащи бодита ще се опитам да намеря най вероятно и да са по свободнички. Че то по жегите не се издържа.

# 613
  • София
И мен ме е страх от претопляне на бебето.
Другото неприятно е, че слънцезащитните кремове не се препоръчват до 6м, дори и от медицинската козметика. А много ме е шубе при излизане, вярно, че е на скрито в количката, ама все пак. Могат да станат проблеми и за 2мин.

# 614
Спомням си, с дъщеря ми, въпреки, че беше по голяма вече, и като се будеше рано сутрин, и веднага излизахме на разходка и после се прибирахме вкъщи преди 10ч, и така, но сега с две дечица как ще стане незнам, едното ще стане рано, другото ще иска да спи още сигурно.

Общи условия

Активация на акаунт