Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 550
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Честити сини и розови гащи на Елънче и Милото!!!
Моята фетална морфология, както и прена теста са ми във вторник другата седмица. Дали всичко е наред с бебето ще ми кажат веднага след като излязат
резултатите, но законно тук в Германия полът ще ми кажат на 14 +0 ден. Simple Smile

Стиснете ми по едно палче момичета...вчера пак прокървих силно и със свежа кръв. Бях веднага на лекар,  с бебето всичко е наред, махаше с ръчички и крачета милото. Пораснало е вече цели 7см. Разтопих се като го видях, но аз съм съсипана с това кървене. Много зле се чувствам и не смея изобщо да се зарадвам на тази бременност от страх.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 14:27 от Cinnamon Cookie

# 571
Моята фетална морфология, както и прена теста са ми във вторник другата седмица. Дали всичко е наред с бебето ще ми кажат веднага след като излязат
резултатите, но законно тук в Германия полът ще ми кажат на 14 +0 ден. Simple Smile

Стиснете ми по едно палче момичета...вчера пак прокървих силно и със свежа кръв. Бях веднага на лекар,  с бебето всичко е наред, махаше с ръчички и крачета милото. Пораснало е вече цели 7см. Разтопих се като го видях, но аз съм съсипана с това кървене. Много зле се чувствам и не смея изобщо да се зарадвам на тази бременност от страх.

Не се притеснявай и аз бях с кървене ,почивай си повече и ще спре. А и щом лекаря ти е казал ,че всичко е наред няма за какво да се притесняваш.

# 572

Докторите не могат ли са установят от какво се получава това кървене? Плацентата ниска ли е? Предполагам знаеш че трябва много лежане. Много е неприятно само мога да предполагам какво ти минава през главата. Стискам палци всичко да е наред и да спре това кървене и да се порадваш нормално на бременоста си☺

# 573
Милото, хематом е проблема. 1 на 4 см. точно зад плодния сак. Ретрохориален хематом е точното наименование. Сега поне вече е по малък от плодния сак, но е близо и това е притеснително.
Не бях кървяла близо 20 дни свежо е вчера направих тъпотията да пусна прахосмукачката...резултата беше след около час на лице.

# 574
  • Пловдив
Стискам палци за всички! 💜🍀

И аз чакам все нещо да ми протече, най-малкото заради второто сакче, празното, а  от 7-8 дни даже и кафявото ми спря дето си го влачих от средата на декември почти ..
Аз още си чакам симптомите 😅🤦‍♀️ Даже гърдите вече не ме болят.Малко се шашкам, ще ида на ехо другата седмица.При моя си доктор съм чааак на 01.02 за ФМ, много ми е далечно.
Вижън теста направихме и излезна, видяхме го на 4Д младежа..., аз още не мога да се осъзная, че съм бременна! 😆

# 575
Cinnamon Cookie, здравей пак Simple Smile
Незнам дали знаеш при мен също се оказа хематом. И 2 месеца и половина кървях, сега съм на светло кафяво зацапване от 1-2 седмици. Сега ме карат и прогестерона да спирам. Незнам дали е добра идея, няма значение. Много бавно се резорбира при мен хематома, не искам да те плаша... Моя беше 6х3см... След 3 седмици 4х1... И след още 3 седмици (вчера) , не можаха да го намерят. Бебчо е добре, 6см сме. Всичко ще е наред, случва се често, както ти повтарят всички най вероятно, но те разбирам прекрасно какво ти е. Аз го отдава на инжекции те в корема, докторите ми казаха от имплантацията. Но от каквото и да е, вярвай всичко ще е наред, ще мине.
Аз се зарадвах Вчера малко повече че съм бременна.
Не съм мръднала от леглото 4 месеца, тялото ме боли навсякъде. Понеделник се връщам на работа, дано да издържа ставане в 4 сутринта и прибиране в 6 вечерта.

# 576
Милото, хематом е проблема. 1 на 4 см. точно зад плодния сак. Ретрохориален хематом е точното наименование. Сега поне вече е по малък от плодния сак, но е близо и това е притеснително.
Не бях кървяла близо 20 дни свежо е вчера направих тъпотията да пусна прахосмукачката...резултата беше след около час на лице.
При хемстом доколкото знам не трябва никакво физическо натоварване. Леж,почивай си и така. Щом е почнал да се смалява вървят на добре нещата. Много пазаене и почивка

# 577
  • София
И aз бях c хемaтом. Моя в 8-мa cедмицa вече го нямaше. Зa пръв път го видяхa нa първиями преглед в 6 г.c., но го е имaло отпреди товa, зaщото aз cи имaх кaфяво зaцaпвaне още откaкто рaзбрaх, че cъм бременнa в 4-тa cедмицa. т.е. може би 4cедмици е отнело дa cе мaхне нaпълно. Нa мен не ми кaзaхa от кaкво е. Caмо ми кaзaхa дa пия дуфacтон кaто звъннaх по телефонa дa питaм. Дaже не cъм ходилa нa преглед кaто зaпочнa товa кaфяво зaцaвaне, зaщото кaзaхa, че много рaно било и нямaло нищо дa cе види и aз cи изчaкaх две cедмици.
Aз реших дa погеднa пaк зa тези болнични и взех дa cе чудя нещо. Някоя от вac беше cпоменaлa, че щялa дa взимa повече от болничния отколкото зaплaтaтa. Не cи cпомням коя дaмa го беше cпоменaлa, но помня, че пишеше, че щялa повече зa взимa, зaщото било 80% от брутнaтa зaплaтa. И cечудя кaк тaкa? Бутнaтa зaплaтa нaли е чиcтото което взимaме. Вcе cи миcля, че от болничния винaги ще взимaме по-мaлко от зaплaтaтa. Може и aз нещо грешно дa cъм прочелa де. Ще върнa нaзaд дa cе опитaм дa го нaмеря и ме извинете aко cъм cбъркaлa, но cегa cе cетих и cе зaмиcлих 🙄
Едит: Нaмерих. М.Aнгеловa го е нaпиcaлa. Дaли може дa кaжеш къде cи го прочелa товa дa погледнa и aз, зaщото aз четa други нещa, от които рaзбирaм, не нямa кaк дa е тaкa и cе чудя дaли aз нещо не cвaщaм кaк cтоят нещaтa. Уж cи миcлех, че cъм рaзбрaлa, но  cегa мaлко зaпочнaх дa cе рaзобеждaвм.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 15:34 от Mariela Savova 707772

# 578
  • Бурса
Добре дошла Frenchvanila. Станахме 4 мами чакащи трето детенце, чак не е за вярване Blush

За раждането моите девойки са родени нормално, непредизвикано в деня на термина си и двете Grinning И при двете раждания ползвах епидурална упойка и понеже не бяхме в БГ тогава да ви кажа изписват те на следващия ден. Само 24 часа да са минали, няма такова 3 дена 5 дена, и бебето не се отделя от майката.
Нямам лоши спомени, пак бих родила нормално, не е лесно, но то лесно няма Simple Smile

И да кажа днес вече съм добре, незнам омикрон ли е било, че казват че по-лесно минава, но ако за ден два е зора не е страшно.

А някоя от вас обмисля ли неинвазинев тест но след бхс-то. Нали не е късно. Че гледам почнахте да получавате резултати а моята аг каза да излезе бхс и тогава ако искам ще обсъдим варианта за генетичен тест.

# 579
И мен не искаха да ме преглеждат сума ти време, но на частно не е проблем... Иначе и тук пола може да видят по рано, но законово 15-16 седмица ще ми го кажат ... От доста мои познати знам в Англия, ако всичко е наред изписват на същия ден след 5-6 часа... Ако е секцио, на следващия ден... Не искам да го мисля от сега аз, че и родилно нямаме в града. Страх ме е да се кача на самолет и да се прибера...ама  ще мине Blush

# 580
Станахме 4 мами чакащи трето детенце, чак не е за вярване Blush

Хайде и аз в клуба на третите деца Simple Smile

Чета темата от известно време, но чак сега реших да се включа.
С термин 22.08 съм, имам две момичета - на 8 и 1. Сега нямам търпение да разбера какво е. Надявам се да се потвърди на ФМ през февруари.

# 581
  • София
За болничните - брутото е това, на което ви осигуряват. Нетното възнаграждение е чистото. Бруто - 22.5% =нето.

# 582
Мариела, аз бях писала това за болничните. Брутна заплата е заплатата с осигуровки, това което вземаме чисто е нетна заплата. При болничен, НОИ заплаща 80% от среднодневния брутен доход. Тоест зависи от работните дни в месеца, например май са по-малко. Например, ако брутната ти заплата е 2000, чисто получаваш 1550, ако месецът има 20 работни дни - 2000/20=100, 80% от 100 = 80. 80х20=1600. Тоест в болничен ще ти изплащат 1600. Това го потвърди и счетоводителката на майка ми, и аз бях много изненадана.

# 583
  • София
Мариела, аз бях писала това за болничните. Брутна заплата е заплатата с осигуровки, това което вземаме чисто е нетна заплата. При болничен, НОИ заплаща 80% от среднодневния брутен доход. Тоест зависи от работните дни в месеца, например май са по-малко. Например, ако брутната ти заплата е 2000, чисто получаваш 1550, ако месецът има 20 работни дни - 2000/20=100, 80% от 100 = 80. 80х20=1600. Тоест в болничен ще ти изплащат 1600. Това го потвърди и счетоводителката на майка ми, и аз бях много изненадана.
Aaa.....яcно....aз cъм рaзменилa бруто и нето и зaтовa не ми cтaвaше яcно. Но и четох, че cе взимaт поcледните 18 меcецa, зa дa cе изчиcли болничния. Т.е. aко ca ми вдигaли зaплaтaтa през товa време(или cъм излизaлa болничен нaпример и др. подобни, които променят нещaтa) тогaвa нямa дa cе cмятa caмо cъc cегaшнaтa ми зaплaтa, нaли тaкa. Трябвa дa cе види през тези поcледни 18 меcецa вcеки меcец кaкво е било. Нaли не бъркaм нещо.

# 584
  • София
Моят съвет е да си вземете ПИК код от НОИ. Там излизат осигуровките през годините, също може да си следите кога е входиран болничният и кога ориентировъчно ще има плащане. Цяла философия е като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт