Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 562
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Момичета ще празнувате ли бабинден. Питам защото някъде четах, че това е празник на акушерките и гинеколозите, а има и такива където празнуват всичките баби. Вие какво мислите? Мислих си как се тълкува този празник?
А относно раждането на мен метод не са ми казвали, или съм забравила какво беше, но доктора ми каза, че работи с ръце, т.е. няма много разрези и т.н., и това ме води на мисълта, че може би да е било щарк. А и да чукам на дърво много бързо се възстанових. А как разбрах за раждането. Въпреки че бях чела и ходила на курсове, не можах да разбера че раждам до последния момент 😄 Значи на предния ден ми дойде такава муза, че всичко ми се виждаше мръсно вкъщи, разхвърлено, а реално не беше много, почнах едно основно чистене, сменях чаршафи, абе голямо чистене му ударих, от време на време се изморявах, поболяваше ми корема ми се стягаше, лягах минаваше и пак ставах и продължавах. А не се сещах, че това всъщност са ми контракции, даже се притесних че от умора е сигурто и че може да ми стане нещо на бебето и оставих всичко и легнах и чаках мъжа ми да се прибере. Вечерта към 00 ч се събудих пак със страшни болки. Отидох до тоалетна мина ми и пак заспах. Все още не се усещам че имам котракции. В 2ч пак станах от болки и взех да се съмнявам вече, мина ми и пак заспах 🤣 И вече  в 3.30 контракциите бяха през 10 минути и тогава събудих мъжа ми и ми се приходи до тоалетна и хоп..изтекоха ми водите(няма как да сбъркате усеща се) И тогава болките станаха нетърпими имах кантракции през 3,4 минути. И веднага в болницата. Имах и разкритие. И така при мен беше така. Стискам палци да ни мине леко всичко. Но все пак знам, че признаците са индивидуални.

# 556
  • София
И aз гледaх някои клипчетa. И зa нормaлно рaждaне и зa cекцио, че и зa кърменето гледaх 🙈
Cлед тези видеa, които изгледaх миcля, че по кaкъвто и дa е нaчин вcе ще е ок. Миcля дa cи чaкaм caмо дa cи избере кaк дa излезне бебчето. Нито ще нacилвaм нa вacякa ценa зa нормaлно, нито зa cекцио. Aз cъм c две оперaции нa уретерa и рaзрезите им ca нa едно и cъщо мяcто и ca точно тaм, където режaт зa cекцио. Между дугото cегa възcтaновявaнето от cекцио cтaвa по-бързо при повечето жени(aко не ca cе появили уcложнения де), зaщото вече използвaт метод, при който не режaт коремните муcкули. Поне товa рaзбрaх aз от видеaтa, които изгледaх. Имa един кaнaл в YouTube, който ми cе cтрувa полезен зa бременноcт и мaйчинcтво. Тaм говорят cъc cпециaлиcти и имa вcичко. От този кaнaл нaй-много ми допaднaхa видеaтa. То е от предaвaне по тв. Пуcкaм ви линкове дa изгледaте видеaтa aко иcкaте и aко ви допaдне вижте и оcтaнaлите. Имa и зa хрaненето по време нa бременноcт и кaкво ли още не.

Еcтеcтвено рaждaне/техники зa дишaне
https://youtu.be/jasV3E-4oFE

Cекцио
https://youtu.be/2L-713SwNWA

Кърменето
https://youtu.be/yWhskmUFTYY

Кaто ги изгледaте ще видите, че нямa нищо cтрaшно и при двaтa видa рaждaне. И много cе нaдявaм дa е тaкa кaкто тук го обяcнявaт 🤞Тези от вac, които ca го преживяли вече могaт дa cподелят дaли cпоред тях ca верни нещaтa, които ги рaзкaзвaт в тези видеa 👌

# 557
  • София
Елънче, честити сини гащи. Радвам се, че всичко е наред!

Някой беше питал за признаци за раждане - при мен бяха по-чести подготвителни контракции последната седмица. Аз на втория ден от пренасянето бях на преглед, имах 1см разкритие и се тръшнах, че влизам в болницата и няма да излизам без бебе. Та, приеха ме, инат съм. Раждането ми започна с контракции през 10тина минути, ако помня добре. Няколко часа след това ми изтекоха и водите - няма нищо страшно в това. Аз лежах в патологията, усетих как нещо изтича от мен и си помислих, че съм се напишкала. Беше ме страх да стана, но съквартирантката ми в стаята така дълбоко спеше и похъркваше, че въобще не се събуди от опитите ми да я помоля да извика акушерка. Joy

# 558
Здравейте,

престраших се и аз за пиша в групата за бъдещи бебчета.

Моят термин  по калкулатор  е 30*08*2022 год.
В момента съм в началото на 8 седмица.
Видяхме пулс.
Това ще ми е трето раждане-  имам 2 момчета на 9  и на 5 години.
Също така ми става много лошо, постоянно ми се гади, но без да повръщам.

Бъдете здрави всички и ви пожелавам много усмивки Simple Smile

# 559
Да се похваля звъннаха ми за Вижън тетса.Всичко е наред няма отклонения и чакаме момиченце💗Дай Боже всичко да върви наред до края на бременоста с всички ни и да родим здрави бебчета 😇

# 560
  • София
Гледaм cегa, че cте зaпочнaли дa пишете термините в първия поcт. Aз бях нaпиcлa моя, но явно cте го прпуcнaли. Може ли дa ме добaвите и мен c термин 22.08.2022г. Блaгодaря!❣️

Чеcтито зa добрите резултaти и 💗 Милото! ❤️

# 561
  • София
Честито, Милото! Heart

# 562
Аз като раждах първия път преди почти 7г бях със спинална упойка и слушах как доктора обяснява на стажанта, че сега трябва да избутат коремните мускули за да си отворят път до матката. И диването толкова не искаше да се ражда, че има един момент, в който единия лекар натиска леко корема отгоре, а другия го прехваща и вади, наложи се и двамата доктори да натиснат, защото малкия не искаше да се мръдне надолу, той така и не слезе надолу.

# 563
Frenchvanilа, добре дошла!

Клипчетата на Елена Василева много полезни ми се струват!
Гледах ги наскоро за първи път и ми вдъхнаха много спокойствие с това, че процесът е обяснен и вече не ми изглежда толкова страшно.
Всичките ми познати с деца са раждали със секцио по медицински причини, нямам информация от кухнята как се случват нещата с естественото такова.

# 564
Моето първо раждане мина много добре. Бях преносима с една седмица и си ме вкараха в болница с идеята на следващият ден сутринта да ми предизвикат раждане, но към 22:30 докато си лежа и гледам телевизия усетих как нещо в мен се пълни с вода, та изтекоха ми водите. Отидох казах на дежурната тя дойде след няколко минути да ме премести в предродилна и тогава вече си имах кантракции, силни и на често. Доста си боляха, но щом по едно време си пях и се майтапехме с екипа значи не е било чак толкова, сама (с бебе между краката) отидох до родина зала 3 напъна и излезе 4 килограмово бебе. Обаче от там нататък почнаха мъките, шиене половин час, след това не можех да седна 1 месец, а за капак хванах болнична инфекция трябваше да пия антибиотик и съответно да спра да кърмя. Мойте трудности и мъки реално започнаха след като родих. Сега след като знам какво ме чака може би ще ме е страх малко повече, но като цяло ми е по скоро любопитно как ще е втория път.

# 565
  • София
Относно тези инфекции, аз съм с много смесено мнение.
Моят син се роди след 5 дневно преносване, бях със зелени води. При кръвните му изследвания излезнаха ниски тромбоцити и гранично CRP (3 при граница в Шейново 3) и първите си четири дни беше на антибиотик. В Щерев например, приемат CRP 7 и биха го изписали тогава. По онова време в родилното бяхме много жени и голям процент от нас останахме с децата по няколко дни заради антибиотик. Хайде, разбирам да е моето заради зелените води, но не на всички им бяха такива. Та дали не минавахме тогава по някоя пътека по ЗК, за да ни държат още..не знам. Но е практика в държавните болници.

# 566
  • София
Мен ме нямаше малко, но малката беше болна.
Моя термин финално е 28.08. Късна овулация по цикъл 02.08 беше. Днес бях на доктор всичко е наред водя се 8ма седмица.
За количките с каката бяхме със Stokke, хич не ми допадна мн тежка, много място заема и предните гуми забиваха мн често. Лятна количка взех на Cosatto и сега съм харесала техните модели 3+1. Много са ми шарени и ми допадат.
За морето края на юни ще идем, имаме вила на Созопол и ще поседим седмица, две. След това няма да смея.
Аз пазя всичко от каката освен две три неща, които трябва да купим отново.
За раждането.. Нея я родих нормално един ден след термин, станах и ми изтекоха водите, приеха ме в 10:00 и родих в 21:19, на 4 см ми спря разкритието, включиха ми окситоцин и си поисках упойка, много ме болеше. След раждането имах само 3 шева - външни и на другия ден си бях супер, поддръпваше ме малко отдолу като седнех, но нищо страшно Simple Smile надявам се пак да е нормално Simple Smile

С доктора се разбрахме след един месец да изляза болничен, аз съм на ръководна позиция и ще се наложи да обуча някой.

# 567
Мен ме задържаха и с двете деца, но заради жълтеница. С баткото седях 3 дни допълнително, защото нощната докторка забравила да му назначи изследвания и като излязоха вече не изписваха. С малката седях само един ден допълнително. С баткото изпаднах буквално в криза как толкова малко бебе ще ми го вземат и ще го оставя само под лампата, ревах, абе пълен ужас.  С малката даже аз им казах, че е започнала да пожълтява. Като докторката дойде да ми каже внимателно какво следва като и излязоха изследванията и казах, че знам и само да ми каже къде да я заведа. Занесох я, по точно закарах я, и не ги чаках и да я подготвят даже, приех го напълно спокойно и като възможност да се наспа и почина. На 3ч ходиш да го храниш, но иначе си е почивка. Т.е. беше ми дошъл акъла в главата, че не е толкова страшно и трагично положението. Сега пак съм се подготвила за същото. Лекарката тогава ми каза, че с моята кръвна група шанса детето да няма жълтеница е никакъв, освен ако не е с абсолютно същата кръвна група като мен.

# 568
Скрит текст:
Ние ще казваме официално средата на февруари, когато се запиша на ЖК. Живот и здраве, ще бъда в 14та седмица, втори триместър. Иначе БХС и ФМ ще мина началото на февруари,но явно не бързаме да казваме 😁
Момичета, знам, че има много време, но аз започнах да гледам видеа за секцио. С много висок диоптър съм (-6.50) и където и да съм чела, шансовете да ми разрешат естествено раждане са минимални. Ако се стигне до там, секциото ще ми е първа операция в живота и осъзнавам, че имам доста голям страх от мисълта скалпел да ме разреже. Разбира се, щастливият финал е най-важен, но аз винаги съм била много активна, дори късогледството не го отчитам като здравословен проблем, нося лещи и не ми прави впечатление. За това от сега се подготвям психически.
Аз също бях секцио първата бременност, заради висок диоптър, ходих на преглед и ми казаха,че мога да родя нормално, но мен си ме хвана страх да не стане по-зле. Сега ме е страх от секциото, че вече знам какво е. 😁 Иначе имам позната, която също е с висок диоптър, тя си роди нормално.

С какъв диоптър сте ти и приятелката ти? Майка ми е с -4 и има две естествени раждания, но са преди 29 и 19 години, тогава и секциото си е било много по-страшно. Имам позната раждала естествено с - 3,каза че до -4 разрешавали. Аз с АГ още не съм обсъдила, на последния преглед при офталмолог повдигнах въпроса, тъй като планирахме бебче. Каза ми, че зависи от дебелината на ретината и трябва да ми направи специален преглед, но не беше особено ентусиазирана. "С диптър почти -7 си е много рисково ествственото раждане"  бяха точните думи.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 13:31 от M.Angelovaaa

# 569
  • София
Bolibon, коя кръвна група си?

Общи условия

Активация на акаунт