Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 585
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Ако щете ми вярвайте, ама аз не знам какво са киселини, но според ММ имам точно това.
Аз нали повръщам още и то доста, след това ми е кисело в устата. Отделно, имам тежест в областта на гърдите и доста често през деня се опитвам да се оригна, но не мога. Това симптоми на киселини ли са или ми е разстроен корема и хранопровода от повръщането?
Мойте киселини бяха същите през втората бременност. Сега усещането за газове и тежест беше малко по-различно. От снощи съм на пробиотик и днес нямам проблеми. За киселини докторката ми беше дала бионеонацид, тогава ми помагаше. Вчера и него си взех, но не ми помогна.

# 541
Някой се притесняваше за секцио, не се притеснявай наистина,  болката преди да родя, контракциите бяха много по страшни от самата операция 😄 И аз бях със спинална, много бързо мина, след раждането заспах докато ме оправят и после се събудих в стаята. Бебето ми го дадоха веднага щом ме качиха в стаята, мъжа ми беше до мен де, той го държеше, пък и аз също. На същия ден ме раздвижиха. Болка има вярно е на втория ден, но аз си исках обезболяващи и добре мина, повече разходки и много бързо се възстанових. А една позната роди заедно с мен нормално, имаше шевове отдолу и не можеше да седи и я болеше и нея много. Така че, късмет, и при едното и при другото е до организъм и много зависи и от доктора според мен.
Аз имам един въпрос, днес бях на преглед всичко е наред с бебчо и доктора ми обясни, че следващият път ми предстои ФМ, много важен преглед те попринцип са били общо 3 броя за цяла бременност, аз знаех че са 2 или се бъркам нещо. А при първата ФМ гледат ли се синдроми също, или това за синдромите вече се води БХС.

# 542
Аз също раждах първият път нормално, без упойка. Бях на 32 - раждането мина нормално и сравнително бързо, наложи се вече почти на самият финал да ми сложат система, защото контракциите ми бяха по- кратки тоест да ги удължат малко. Но след зашиването на другият ден, а и известно време след това си ме болеше доста, а аз уж търпя на по- силна болка.
Сега честно казано ме е страх от какъвто и да е вид раждане.

# 543
Първото ми раждане не беше в България. В чужбина е почти невъзможно да плануваш секцио. Бях планувана зс нормално раждане след 9 часа мъки и най-накрая стигнахме до разкритие,за съжаление започнах да изпадам в безсъзнание и тоновте на бебето да намалят. Тогава вече се решиха спешно секцио и до някъде се радвам защото разкритието при мен беше с триста зора,системи и сина ми се роди голям 4350кг,55см предполагам щяха да ме шият. Най-гадно беше раздвижването при мен,даже сега пак ме е страх. Много труднонсв раздвижих,бях в родилна депресия и за нешастие нямах кърма достаъчно. Получих възпаление на зърната,рани,кръв,не можах да се стимулирам и АГ коеото ми беше там не ми изписа нищо поне да спрем и малкото кърма и получих възпаление на млечните жлези,кисти които си нося и до днес. Иска ми се да се пробвам нормално,ама ....Сега силно се надявам да не е така,но имам някакъв страх от раздвижването и кърменето.😥Ще се опитам да го препдолея и дано успея.

# 544
Добро утро,
Тези дами които вече минаха записването в МД-Варна .
Изследваха ли ви ТСХ?

# 545
  • Пловдив
За раждането..Родих сексио,2020..Сега пак ще е така..Мен от нормалното повече ме беше страх..Сега пак ме е страх де..На секциото единствено раздвижването ми беше много гадно,имах чувството,че ще умра..Имах и главоболие от спиналната упокойка..Добре,че чак на 3 ден ми донесоха синът ми..Даже сега май ме е страх повече..Това ще е 2 секцио..А и не съм се разделяла със синът ми никога и ми е много мъчно.И аз съм с диоптър и можех да родя нормално,но казах на лекарката да пише секцио..Но то сигурно пак щеше да е секцио..

# 546
И мен ме беше страх второто секцио. Бях много спокойна докато не влязохме в операционна. Цялата се разтреперих. Сложиха ми апарат за кръвно и другите работи. Аз треперя. Анестезиоложката пита дали ми е студено или ме е страх. Казвам и, че не знам, страх ме е. При, което тя ми се смее, сигурна ли си, кръвното ти е 118/60, пулс 65, не може да те е страх с тези показатели или ти е студено или е някаква реакция. Сега пак ме е страх и то още от сега. После от раздвижването не ме е страх. За главоболието знам, че трябва да изпия много вода, на често по-малко. Двете ми секцио бяха сутринта, доктора каза, че поне 2л трябва да изпия до вечерта за да се изчистя от упойката.

# 547
  • Пловдив
На мен секциото трябваше да ми е за другия ден,но като ме сложиха на тонове,падаха ,а и беше с увита пъпна връв..И всичко стана супер бързо..Нито контракции усетих,нито разкритие..Не очаквах и да ми дадат да избирам упокойката..И бяха супер забавни.Даже се радвам,че така стана,а не че още една вечер трябваше да прекарам там..Щях да умра от притеснение..За водата сега ще знам и ще пия повече..

# 548
  • София
Аз съм раждала нормално с епидурална упойка. Да, боли, гадно е, неприятно е, ама минава. Аз имах дълго и тежко раждане - първите ми болезнени контракции започнаха около 10ч сутринта, родих в 3ч през нощта. Имам епизиотомия, външни и вътрешни шевове. Те може би бяха най-лекото нещо, но не ми се иска да плаша момичетата с първо.
Мен също ме е шубе, ама нали трябва да излиза това бебе все някак Simple Smile. Пак бих родила нормално. Сега поне съм подготвена, със сина ми много се надъхвах, че имам висок праг на болка. Голяма грешка.

# 549
Завиждам ви, че повечето вече сте раждали и сте подготвени. Аз на работа съм гледала хиляди раждания, но някак, като ще е на теб е различно. Никакъв опит нямам, а им съм на 24 години, не знам как ще се оправям. Мама трябва да се стяга в кръста. 😅

# 550
Благодаря за отговорите,момичета и бързо оздравяване на тези с неразположения!
За киселините - и според мен по - точно може да се определят като изгаряща болка в гърлото и надолу.Ако все пак са киселини гледай да избягваш сладко ,мазно и да не лягаш скоро след хранене.
Виждам , че говорите за начина на раждане , а може ли да споделите кога и какво усетихте преди самото раждане.Сънища  , гадене , стомашни проблеми или друго ,което ви е направило впечатление.Също искам да попитам момичетата със секцио по кой метод е - на щарк или пфаненщил(ако го пиша правилно).

# 551
  • Пловдив
Милото, чакай новини 🥳💜 Теста е готов
Нашето вече е 100% момче и няма проблеми с хромозомите 😇

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 10:09 от Елънче

# 552
Милото, чакай новини 🥳💜 Теста е готов
Нашето вече е 100% момче и няма проблеми с хромозомите 😇
Честито💙Незнам много ми е притеснено,напрегнато.На мен идваха да ми вземат кръв от провинцията. В смисъл нз дали по еднакво време са изпращали кръвта. Към колко ти звъннаха? Съмняваме да ми звъннат днес,но ми се иска и не ми се иска. Стоя на тръни!

# 553
  • Пловдив
9:53 ми звъннаха 😄
Ще се обадят, въпрос на минути или часове е.Едва ли пращат една по една пробите.

# 554
9:53 ми звъннаха 😄
Ще се обадят, въпрос на минути или часове е.Едва ли пращат една по една пробите.
И аз така мисля,ще чакам 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт