Термин Август 2022 (Тема 3)

• 28 784
  • 730
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, съжалявам! Бързо възстановяване и скоро пак две чертички! 🍀💜🤗

Отивате си на рутинен преглед и установяват това ли?Постоянно съм на тръни.. 😑

Аз си отидох на рутитен преглед.
Но междувременно и прокървих.
Според док, съвсем скоро е спряло да се развива, защото е  пораснало и си отговаря на седмиците. Вече имам леко защапване, което значи, че тялото само ще се изчисти, но да си призная искам по най-бързия начин да се приключи и не искам да ме боли. 😞

# 76
  • Пловдив
Спароу, 💜 !

# 77
M_lady, по ЗК се записах сега в 14-ти ДКЦ при д-р Балинов, а иначе се следя и на частно при д-р Йончев от Шейново. БХС се прави в деня или до 2 дни след ФМ. За попълване на документите за БХС ти е необходим документ от АГ, който е направил замерите на бебчето. Ранна фетална и БХС се правят между 11-13+6 седмици. Надявам се да съм била полезна 🤗
Благодаря ти.
Странно, защото не ми казаха нищо за замери при АГ. А и аз още нямам избран лекар за ЖК. Може би в Надежда замери и БХС го прави един лекар. Знам ли? Ще разпитам днес съм на инжекция там. И също интересно никой нищо не ми каза за ФМ два дни преди това. Имам само час за БХС. Дадоха ми едно картонче, на което са отбелязани по седмици.

# 78
Хм, и на мен от лабораторията ( във Варна)  ми казаха, че трябва да мина първо през измерване на нухална  транслуценция (шийна гънка) и т.н и тогава с данните от ехографа да отида при тях в рамките на 2 -3 дни ( знам, че е два дни не знам защо ми казаха максимум 3дни)

Аз няколко дни се чувствах зле. Подута имах болки някакви ( пия 3х1 но шпа  от както прокървих на 2-ри ). Лошо ми бе... тази сутрин се събудих в кондиция и пак влизам във филм добре ли са децата...знам, че трябва да съм спокойна и е важно за тях, но като ми е зле, защо ми е зле, като  изчезнат симптомите, защо ми е добре... в петък съм на преглед и трябва някак си да се успокоя...днес съм 10+6 дни...

# 79
Задължително преди БХС има замери на плода. Отбелязва се и дали има и  нухална  транслуценция, но и други неща мерят. Не е задължително да е ФМ. А такъв е срока, защото размерите се променят и вече не са актуални. Най-добре ако е възможно след замерите да се отиде веднага за вземане на кръв. Първия път ходих веднага след замерите, беше следобяд.

# 80
  • Асеновград
Много съжелявам за загубата и на двете момичета! Стискам ви плаци всичко да мине възможно най-леко и да видите пак двете чертички в най-скоро време. ❤🙏🏼

Аз не знам вече какво да си мисля, налегнали са ме едни черни мисли че и с мен така ще стане, много ми е притеснено, тази вечер пак леко ме боля корема, и се въртях и не съм спала цяла нощ, дано всичко да е само от стомаха и червата и на точицата ми да и няма нищо! Имам час на 24.01. За БХС но толкова бавно ми минават дните, чудя се дали да не ида на преглед днес...

# 81
M_lady, съжалявам че ще го кажа, но според мен е направено така, за да ти вземат повече пари. В скрининга, който са ти писали 12-13с 100% влиза и замерване на носна кост, нухална транслуцеация, мерене на бедра и функциониращи органи. То на база на това се оценя риска от синдромите. Имаш писана там ранна фетална 16-18, което е безсмислено. Комбинира се второто изследване вече със замерване на нухална гънка, пак мерене на бедра, гледане на органи, но и ехокардиография, тя е много важна и това се прави в 20-22с. Вече ако е имало съмнителни резултати от БХС, може лекаря да препоръча пренатален тест или пак БХС в 16-20с. Ако си платила пакет или възнамеряваш да плащаш такъв и тези изследвания ти влизат, то си ги направи така както са написали, но ако ще ги плащаш отделно според мен това в 16-20 е ненужно.

# 82
Аз също не можах да спа снощи. Налегнали са ме много лоши мисли и притеснения. Само сънувам лоши неща,че нещо няма да е наред с БХС. Мисля за пренталния тест изместиха ми датата на 17. Постияно мисля да не спре развитие и си търся симптоми. Незнам много баено минава времето,а как ми се иска да се зарадвам и да си отпусна душичката!

# 83
Аз също не можах да спа снощи. Налегнали са ме много лоши мисли и притеснения. Само сънувам лоши неща,че нещо няма да е наред с БХС. Мисля за пренталния тест изместиха ми датата на 17. Постияно мисля да не спре развитие и си търся симптоми. Незнам много баено минава времето,а как ми се иска да се зарадвам и да си отпусна душичката!
Мен също нонстоп ме гонят лоши мисли, сънувам, моля се всеки път като вляза в тоалетната да не видя нещо. Нямам никакви симптоми вече и този период според мен ще е най-труден. Нормално намаляват и изчезват симптомине (ние ест се притесняваме), а и още не го усещаме и това е ужасно. За 2-3 дни след прегледа съм спокойна и после се започва наново.

# 84
Момичета,прематалният тест кога е най-добре да се направи?
Аз на първия преглед бях такава паника,плаках чак и направоо изключих да питам
На следващия преглед ще съм в 11-та седмица
Дали да пиша на доктора?

# 85
Мен също нонстоп ме гонят лоши мисли, сънувам, моля се всеки път като вляза в тоалетната да не видя нещо. Нямам никакви симптоми вече и този период според мен ще е най-труден. Нормално намаляват и изчезват симптомине (ние ест се притесняваме), а и още не го усещаме и това е ужасно. За 2-3 дни след прегледа съм спокойна и после се започва наново.

Абсолютно все едно визираш мен. Мина преглед два,три дни съм спокойна и после се почват пак размисли и страсти.Да мине пренталния тест и си купувам домашен доплер,то така не се издържа. 😥 да го мисля всеки ден!

# 86
Момичета, наясно съм, че и вие си знаете, но тези черни мисли и постоянни притеснения не ви помагат. Разбира се, че всичко се молим за здрави бебчета, но истината е, че вглъбяването в мисли освен да ви разстройват, друго няма да направят. Колкото и гадно да звучи, има неща, които не зависят от нас. Правим най-доброто и се надяваме на щастлив финал. Аз бих предложила да опитате да се разсейвате с приятни занимания, книги, рисуване и филми. Не може 9 месеца да живеем в страх, както знаете, стресът вреди както на вас, така и на бебчо. Flowers Four Leaf Clover
Например аз снощи казах на ММ, че още сме в рисков период, не че имам каквито и да е явни симптоми за притеснение, даже не знам защо го казах. Той толкова се притесни и сдуха, че цяла вечер почти не си проронихме дума. Ядосах се и на себе си, и на него. Виждаме се вечер след работа за 4,5 часа, вместо да се радваме на времето заедно се вглъбяваме в притеснения. Вече няма да го причинявам нито на себе си, нито на него.

# 87
  • Пловдив
Аз също много се въртя вечер.,не мога да си намеря място,хахах...Ставам по няколко пъти до тоалетна..И аз съм с някакви мисли,даже затова не съм казала на никой,освен на нашите...Може би,защото съм с малко дете,вдигам го,но иначе гледам постоянно да лежа..Особено сега като е лошо времето и не излизаме и само лежа...ММ готви,всичко той прави...
Но наистина трябва да сме по-позитивни,защото си вредим,а и на половинките също..Затова сме тук да се подкрепяме Simple Smile

# 88
М.Angelovaи аз така правя.Сдухвам моя и на мен вземе , че ми мине следмалко  ,обаче него кой да го успокои след като самата аз съм го стреснала...
И си много права  ,че си вредим с черните мисли.От психиката идват много неща и може и корем и глава и всичко човек да го заболи като е черноглед.

# 89
Абсолютно съгласна съм ,че трябва да сме по позитивно настроени! С предната ми неуспешна бременност само си втълпявах,че нещо не е наред и така и стана. Затова съм решила този път само позитивно ,колкото и да ме е страх!

Общи условия

Активация на акаунт