Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 598
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, сега получих имейл от счетоводство за полагаемия годишен отпуск за 2022. В него пише "Напомняме, че неползваният платен годишен отпуск се губи при условията на две годишна давност." по тази логика е добре да изчистим годишния отпуск за 2022 преди да ползваме болничен, мисля, няма защо да го губим.
Ако си в майчински не се губи. Но наистина е по добре да се ползва първо отпуската, че не се знае какво ще решат след 2г. Аз имам да ползвам общо 70дни платен отпуск. Такъв, който съм натрупала през майчинския и този за 2022г.

# 466
И аз до колкото знам не се губи.Ето и една статия ,в която го потвърждават .
Мен започнаха да ме сърбят гърдите По - точно само едната.Дрехите и на мен ми стягат - почти нямам дънки , които да мога да закопчея.

# 467
  • София
И аз знам, че не се губи.

Някой беше питал за мазане - моят съвет е да отидете в някоя аптека/дрогерия и най-малко да тествате ароматите. С баткото кожата ми се чувстваше добре от Кокона майка, но миризмата не ми понасяше.
Иначе за хидратация - Мустела, Биодерма имат добри серии.

# 468
За отпуската подкрепям, че не се губи. Работила съм в счетоводство и на нашите майки си им давахме натрупаните отпуски. Ако някой реши нещо друго е незаконно.

Аз вчера си взех доплер от едно момиче втора употреба. Какъв кошмар, след сигурно 20-30 Мин ръчкане нищо не хванах освен моя пулс. Цяла нощ не съм спала от притеснение. Днес сутринта след инжекцията не успях да се примиря, че не са наред нещата и пак пробвах. Слава Богу оцелих бебето и хванах пулса и беше точно колкото и на предния преглед, но не се чува още много добре. Ритмично е, но тихичко все още. (Пробвах на моето сърце и там се чува доста силно). Но бебето не го харесва. И снощи и днес след доплера корема ми се стегна и ми стана дискомфортно за известно време. Приключих с доплера аз. Поне се успокоих засега, но не мога да си го причинявам повече.

# 469
За отпуската подкрепям, че не се губи. Работила съм в счетоводство и на нашите майки си им давахме натрупаните отпуски. Ако някой реши нещо друго е незаконно.

Аз вчера си взех доплер от едно момиче втора употреба. Какъв кошмар, след сигурно 20-30 Мин ръчкане нищо не хванах освен моя пулс. Цяла нощ не съм спала от притеснение. Днес сутринта след инжекцията не успях да се примиря, че не са наред нещата и пак пробвах. Слава Богу оцелих бебето и хванах пулса и беше точно колкото и на предния преглед, но не се чува още много добре. Ритмично е, но тихичко все още. (Пробвах на моето сърце и там се чува доста силно). Но бебето не го харесва. И снощи и днес след доплера корема ми се стегна и ми стана дискомфортно за известно време. Приключих с доплера аз. Поне се успокоих засега, но не мога да си го причинявам повече.
Точно това стягане и дискомфорт се получава от контракция.

# 470
Да, и аз мисля, че е това, затова няма да го тормозя повече, че така ще се притеснявам още повече. Ще си чакам търпеливо прегледите и ще се усмихвам с вярата, че всичко е наред😊

Точно това стягане и дискомфорт се получава от контракция.

# 471
Аз снощи сънувах, че съм си купила портативен ехограф и постоянно си гледах бебето, обаче в съня ми го откривах много трудно трябваше много да натискам и буквално си вдлъбвах корема. Като се събудих бях просто в шок какви неща сънувам. Доплер не бих си взела точно поради причината, че ако не мога да уцеля къде е точно и ще откача от притеснение.
Да ви разкажа какво ми се случи онази вечер, много се притесних. С ММ гледахме някакъв много тъп филм и аз заспах на дивана, но се събудих от адска болка ниско в корема. Станах и просто си помислих, че сега ще отида до тоалетна и ще видя всичко в кръв, наистина много ме болеше. Изпих 2 но шпа и след 5 мин някъде, като започна едно болезнено движение в червата ми и някакви газове, казвам ви бях най-щастливата, че не е от матката и си легнах спокойна.( първо изпих един еспумизан де)😂 сега се смея, обаче тогава изобщо не ми беше смешно. Случвало ми се е и преди да ме боли от газове, но това беше наистина зверско, явно някаква колика съм получила.

# 472
  • Асеновград
Може да се пие еспумизан нали?

Иначе аз се мажа засега с един крем на Bioderma Atoderm в много голяма опаковка е и искам малко него да поизхабя първо, много силно хидратира, ама хич нямам навика да се мажа всеки ден, много съм непостоянна в това мазане. И за по-нататък съм си харесала лосиона на Биобаза и душ гела за бременни, много били хубави.

# 473
Здравейте, и аз се мажа с мустела и корема и краката ме сърбят целите. А си мажа само бедрата и дупето за всеки случей. Жесток сърбеж имам и колкото повече се чеша по краката, толкова повече ме сърби чак пъпки ми излезнаха по краката от чесане. Не знам нормално ли е...

# 474
  • София
Ох, на мен хранопровода май ми се е разранил. От снощи последната част от повръщането ми е примесена с кръв.

# 475
Здравейте, и аз се мажа с мустела и корема и краката ме сърбят целите. А си мажа само бедрата и дупето за всеки случей. Жесток сърбеж имам и колкото повече се чеша по краката, толкова повече ме сърби чак пъпки ми излезнаха по краката от чесане. Не знам нормално ли е...
Аз съм същата,но при мен кожата е адски суха,заради малкия прием на вода.Днес отново съм със зверско повръщане и адско главоболие едвам издържам. Мога ли да пия един парацетамол,май имам макса който е ? Или да се мъча,то не се издържа.Нестиха че повръщам ами и галвоболието в повече ми идват😥
Исках а попитам също АГ ми даде направление за ендокринолог,съответно емдокринолога може да ми даде по здравна каса да изследвам ТСХ,а ф4 дали може? Ще ходя др седмица че тия дни ми е мн зле и искам да знам кои хормони може да ми пусне по касата,ако пак не може да ходя пак да си ги плащам направо!

# 476
Момичета, мажете и гърдите. Аз по тях имам стрии от пубертета, въпреки че изобщо не са големи 😁🙄 те най ме сърбят и са видимо наедрели, но сърбежът не е постоянен, а рязък. за сега се мажа с маслата, които имам, кокосово, невен и бадем, добре ми понасят и мисля, че хидратират. Не виждам да се е променила кожата ми (да е станала по-суха/мазна). Като ги поизхабя ще се насоча за нещо против стрии вероятно. Иначе аз обожавам да се мажа, вечерен ритуал ми е от години 😁

# 477
Аз съм същата,но при мен кожата е адски суха,заради малкия прием на вода.Днес отново съм със зверско повръщане и адско главоболие едвам издържам. Мога ли да пия един парацетамол,май имам макса който е ? Или да се мъча,то не се издържа.Нестиха че повръщам ами и галвоболието в повече ми идват😥
Исках а попитам също АГ ми даде направление за ендокринолог,съответно емдокринолога може да ми даде по здравна каса да изследвам ТСХ,а ф4 дали може? Ще ходя др седмица че тия дни ми е мн зле и искам да знам кои хормони може да ми пусне по касата,ако пак не може да ходя пак да си ги плащам направо!
Аз съм с хиперфункция на щитовидната жлеза, направленията за изследване на TSH и FT4 ми ги дава личният лекар и се поемат от здравната каса.

# 478
Аз съм с хиперфункция на щитовидната жлеза, направленията за изследване на TSH и FT4 ми ги дава личният лекар и се поемат от здравната каса.
А ендокринолога няма ли как да ми ги издаде? Питам да знам дали да се разкарвам или направо да ходя в ланораторията!

# 479
Момичета, да ви попитам, вие имате ли подут стомах и газове? Аз съм така от както разбрах, че съм бременна и се зачудих дали пък е нормално. Случайно одеве се зачетох за листериоза и взех, че се притесних, понеже още в първите седмици на бременността ми си похапвах малко сирене Бри..

Общи условия

Активация на акаунт