Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 581
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, да ви попитам, вие имате ли подут стомах и газове? Аз съм така от както разбрах, че съм бременна и се зачудих дали пък е нормално. Случайно одеве се зачетох за листериоза и взех, че се притесних, понеже още в първите седмици на бременността ми си похапвах малко сирене Бри..
И аз съм така. Особенно след вируса с повръщането. Днес си взех пробиотик, друг път ми помага, да видим сега. И хапчетата за киселини си взех.

# 481
Момичета, да ви попитам, вие имате ли подут стомах и газове? Аз съм така от както разбрах, че съм бременна и се зачудих дали пък е нормално. Случайно одеве се зачетох за листериоза и взех, че се притесних, понеже още в първите седмици на бременността ми си похапвах малко сирене Бри..
Това беше първия симптом, който получих. Даже тази вечер почти не можах да ям, защото съм страшно подута и направо ми опира в ребрата. Не знам за вас, но моя корем за 1 нощ е гръмнал, просто не мога да повярвам как може да порастне толкова бързо. От вчера до днес и всичко ме сърби, чак нервите ме хващат😂

# 482
Много е неприятно.. и газове постоянно ме мъчат, май ще си взимам и аз еспумизан, въпреки, че преди, като съм пила не ми е помагаше особено.

# 483
  • София
Срам ме е да се покажа. Аз вечер съм като в 6м с баткото. През деня също е подут, но вечер е страшно.

# 484
И при мен вечер е най-страшно. Ако да речем изляза през деня и съм сложила дънки, които ми стават (макар и вече да са ми по-тесни), хапна малко, без значение какво, корема ми към шест часа вече ще гръмне, не мога да търпя нито дънки, нито нищо. Най-зле е, като си легна вечер, а по-лошото е, че дори и сутринта отново се събуждам подута..

# 485
Здравейте, и аз се мажа с мустела и корема и краката ме сърбят целите. А си мажа само бедрата и дупето за всеки случей. Жесток сърбеж имам и колкото повече се чеша по краката, толкова повече ме сърби чак пъпки ми излезнаха по краката от чесане. Не знам нормално ли е...
Аз съм същата,но при мен кожата е адски суха,заради малкия прием на вода.Днес отново съм със зверско повръщане и адско главоболие едвам издържам. Мога ли да пия един парацетамол,май имам макса който е ? Или да се мъча,то не се издържа.Нестиха че повръщам ами и галвоболието в повече ми идват😥
Исках а попитам също АГ ми даде направление за ендокринолог,съответно емдокринолога може да ми даде по здравна каса да изследвам ТСХ,а ф4 дали може? Ще ходя др седмица че тия дни ми е мн зле и искам да знам кои хормони може да ми пусне по касата,ако пак не може да ходя пак да си ги плащам направо!

Можеш да пиеш парацетамол. И да, много хубаво, че ти е дала за ендокринолог направление. Можеш да го изследваш и без направление мисля, че е 18 лв. ТСХ знам, че е хубаво да е под 2.Аз също съм на преглед, но чак на 31 ПРИ АГ и ще я попитам за направление или просто да си пусна някой хормони за изследване освен нормалните кръв, урина и т. Н.

По темата с подуването, така бях до към  11 сед. И киселини и всичко това всяка вечер.От както влезнах в 12 сед, съм по-добре сякаш, спя по-спокойно, нямам киселини, стомаха ми не е така подут,а съвсем малко, което е нормалното след наяждане и вечер.
При мен проблема е, че кръвното ми много пада 80 на 60 и така ушите ми пищят и много зле се чувствам. (аз съм с по-ниско по принцип 100 на 80) Пия много течности, много кисело мляко започнах да пия, правя си айряни, хем е полезно, хем освежава. Всеки ден нещо ново и все се питам нормално ли е това, но изглежда всичко си е от бременността. Като изключим емоционалната ми раздразнителност и изблици и съмнения и.....
 Аз също имам странни сънища и моите са все с мъжа ми, че ми изневерява нещо, че ме лъже и тук от 2 3 сутрин се събуждам много много тъжна, обвземат ме тези странни мисли, и се чудя дали да не ида на психолог?

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 21:21 от Bool

# 486
Здравейте, и аз се мажа с мустела и корема и краката ме сърбят целите. А си мажа само бедрата и дупето за всеки случей. Жесток сърбеж имам и колкото повече се чеша по краката, толкова повече ме сърби чак пъпки ми излезнаха по краката от чесане. Не знам нормално ли е...
Аз съм същата,но при мен кожата е адски суха,заради малкия прием на вода.Днес отново съм със зверско повръщане и адско главоболие едвам издържам. Мога ли да пия един парацетамол,май имам макса който е ? Или да се мъча,то не се издържа.Нестиха че повръщам ами и галвоболието в повече ми идват😥
Исках а попитам също АГ ми даде направление за ендокринолог,съответно емдокринолога може да ми даде по здравна каса да изследвам ТСХ,а ф4 дали може? Ще ходя др седмица че тия дни ми е мн зле и искам да знам кои хормони може да ми пусне по касата,ако пак не може да ходя пак да си ги плащам направо!

Можеш да пиеш парацетамол. И да, много хубаво, че ти е дала за ендокринолог направление. Можеш да го изследваш и без направление мисля, че е 18 лв. ТСХ знам, че е хубаво да е под 2.Аз също съм на преглед, но чак на 31 ПРИ АГ и ще я попитам за направление или просто да си пусна някой хормони за изследване освен нормалните кръв, урина и т. Н.

По темата с подуването, така бях до към  11 сед. И киселини и всичко това всяка вечер.От както влезнах в 12 сед, съм по-добре сякаш, спя по-спокойно, нямам киселини, стомаха ми не е така подут,а съвсем малко, което е нормалното след наяждане и вечер.
При мен проблема е, че кръвното ми много пада 80 на 60 и така ушите ми пищят и много зле се чувствам. (аз съм с по-ниско по принцип 100 на 80) Пия много течности, много кисело мляко започнах да пия, правя си айряни, хем е полезно, хем освежава. Всеки ден нещо ново и все се питам нормално ли е това, но изглежда всичко си е от бременността. Като изключим емоционалната ми раздразнителност и изблици и съмнения и.....
 Аз също имам странни сънища и моите са все с мъжа ми, че ми изневерява нещо, че ме лъже и тук от 2 3 сутрин се събуждам много много тъжна, обвземат ме тези странни мисли, и се чудя дали да не ида на психолог?
Аз ги изследвам постоянно няма да ми е за първи път.С тия инвитро процедури ни следят доста изкъсо от към хормони. Въпроса е че аз си ги плащам постоянно,дали има вариант ендокринолог да ми ги пусне по каса? Ама ще си ги платя.

# 487
  • Варна
Обръчам се с въпрос към момичетата, които ще се следят в Майчин Дом Варна. Аз също съм  си запазила час за записване за ЖК там. Часът ми е в 12.20. От рецепция ми казаха, че първо ще отида да се видим с доктора и той ще ми каже кога и какви изследвания се пускат. Дали ще ми назначат изследвания на следващия ден ? Защото ми се искаше всичко да свърша в един ден ...
➡️ Другото, което искам да попитам е относно теста в Св. Марина. Кои синдроми включва ? Благодаря !

# 488
  • Асеновград
И аз съм с поддут корем, половината и повечето дънки не ми стават, сутрин ако ги закопчея после се разхождам откопчана😂  И сега имам и газове и поддуване още повече, не мога да ходя до WC нормално, сигурно за това, ще пия един еспумизан вече. Четох че е безвреден.
А не знам с какви дрехи да ходя вече ми личи в долната част на корема, не мога с ангузи да обикалям само.
То сега нито корем голям имаме, като ни видят отдалече да става ясно, сега все едно сме напълнели, само се чудя какво да обличам и в това време хем студено, и трябва да ти е топло, хем да ми е удобно, еми с анцуг ми е студено и глезените са ми голи щото трябва да сложа кецове. Уф, да свършва вече тая гадна зима, никога не съм ненавиждала зимата повече от сега..

# 489
И аз съм с поддут корем, половината и повечето дънки не ми стават, сутрин ако ги закопчея после се разхождам откопчана😂  И сега имам и газове и поддуване още повече, не мога да ходя до WC нормално, сигурно за това, ще пия един еспумизан вече. Четох че е безвреден.
А не знам с какви дрехи да ходя вече ми личи в долната част на корема, не мога с ангузи да обикалям само.
То сега нито корем голям имаме, като ни видят отдалече да става ясно, сега все едно сме напълнели, само се чудя какво да обличам и в това време хем студено, и трябва да ти е топло, хем да ми е удобно, еми с анцуг ми е студено и глезените са ми голи щото трябва да сложа кецове. Уф, да свършва вече тая гадна зима, никога не съм ненавиждала зимата повече от сега..
Аз спрях да нося дънки, защото ми стягат на корема и не искам да се притискам.Имам 3 клина и си нося тях. Почнах и да се заглеждам по сайтове където има клинове за бременни и т.н, но ми се вижда много да дам 40, 50 лв за 1 клин... От магазини мания от аутлета си купих клин за бременни за 10, 12лв нещо от сорта, но беше само 1,който ми е адски удобен и има мегдан да го нося.

# 490
Добре де, сега зимата ще носим клинове и широки блузки ами лятото какво ще правим? Аз от сега съм се затормозила да се чудя какво ще обличам в тази жега 😅

# 491
  • София
И нa мен ми е много подут коремa. Доcтa чеcто ме боли зaрaди тези гaзове. Aз вече ноcя клинове зa бременни, зaщото c нищо друго не ми е удобно. Взех cи ги от H&M. Имaм и няколко зимни роклички, които ca ми удобни и cи ги ноcя c дебел чорaпогaщник.
Лятото и пролеттa миcля дa зaложa нa роклите. Нa мен повечето ми рокли зaпочвaт дa cе рaзкроявaт мaлко под бюcтa, тaкa че миcля, че ще ми cтaвaт. Дaже миcля дa използвaм чехли вмеcто caндaли лятото, зaщото тaкa нямa дa ми cе нaлaгa дa cе нaвеждaм, зa дa cе обувaм.

# 492
Е, лятото ще носим широки рокли 😁 то бебчетата ще се родят в най-големите жеги, та аз за друг вариант не си и помислям 😁

# 493
Сега разгледах един сайт “soonmama” и има много модели рокли за бременни жени, а и не само рокли де. Изглежда ми надежден сайта разгледайте го и вие, ако искате.

# 494
Рокли, рокли ама аз съм с по-широки бедра знаете ли какво протриване става лятото...ще ми трябват някакви тънки панталони, а миналото лято не можаха да ми паснат,  защото тъпата мода с висока талия не е за мен.
Аз съм с тънка талия и широк ханш.
И ако облека такива парцали дето ми стигат до под мишницата съм като Астерикс и Обеликс 😅

Общи условия

Активация на акаунт