Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 580
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Спомням си, ще съм купувала от Уайкики тънки панталони за бременни, 7/8. Бяха много лекички. Предният път също така си взех къси панталони от Декатлон, просто огромен за мен размер, който после подарих на позната. Пак е вариант.
Ако сега зимата ви се струва гадна, повярвайте ми, лятото ще е ужасно. Ритници в ребрата, вече ще тежи. Само здрави да сме, ама от мен да знаете, зимата в началните месеци е песен пред лятото в последните.

# 496
А който не носи рокли какво прави?🤔🤔🤔🤔 Имах едни 7/8, не за бременни, а с ниска талия и ми бяха много удобни предната бременност, обаче се скъсаха. Но тогава ще го мислим.
Но Неизвестна16 е права, ако си мислите, че сега имате проблем недейте, купона тепърва предстой. Особенно пък и ако преносиш.

# 497
  • Пловдив
Здравейте,..Аз тъкмо започнах да спя по-добре и снощи пак доста се въртях..Отделно нещо и трудно ходя до тоалетната...В смисъл,че съвсем малко..И прекалих тези дни със сладкото и сега съм 1 кг отгоре...И се чувствам подута..Иначе вече го няма ггаденето,или е съвсем малко..Чувствам се по-добре,щом започнах и да готвя отново Simple Smile

# 498
Здравейте мами, аз се подвизавам в юлските мами. Но докторите ми сменят термина всеки път. Сега пак сме на 01.08.2022. Аз съм 12+3дни след ИКСИ с едно ембрионче геройче. Живея в Англия, сигурно повечето от вас знаят че тук е доста тегаво с прегледи и изследвания. Вчера мина моят комбиниран преглед. Бебчо е добре, 6см вече, казаха че е хепи Blush Чакам до 3дни резултата от кръвния за БХС. Ще се радвам да черпя още съвети, информация и споделям с вас, щастие и неволи... И като за начало виждам че коментирате дрехите, и искам да споделя с вас един сайт. Но незнам как стоят нещата с доставка до България. Не е скъп и естествено нещата не са супер качество но има и доста добри попадения и страшно голям избор.
https://m.shein.co.uk/... Има и .com .
..

# 499
На всички ли ви личи вече? Не мен хич, гледам се в огледалото и си го чакам това коремче 😍, ама го няма. Даже съм отслабнала 1кг…от неядене. Дънките още си ми стават, за щастие. Точно в този ковид пик, нещо се притеснявам да ходя на места с много хора, оставяше да обикалям по магазините да си търси големи дрехи.
Иначе и аз не мога да спя нощем, събуждам се към 1-2 и се въртя до 5 часа сигурно, ставам до тоалетната поне 2 пъти.
Доста ми е досадно в това студено време, просто не харесвам студеното. Все си мисля,  че е по-добре с голям корем през лятото от колкото сега. Мяташ една рокличка…и си облечен. През зимата…якета, пуловери,ботуши, да се навеждаш да ги закопчаваш, сняг и лед ако има пък съвсем.
Ще ходите ли на море това лято? И кога го планирате. Юли ми се вижда много рисков 🤣.

# 500
  • София
Миналата година не успяхме да отидем на море, пък и тази май така се очертава. Харесвам юлското море, ама не ми се рискува. Надявам се да можем да отскочим края на юни за няколко дни, ако не пращам детето и мъжа само. От сега бъдещия батко ми надува главата, че иска да плува.

# 501
  • Пловдив
NI_CI,аз нямам корем,всичко ми става,просто някои дънки ,които са по-тесни ме стягат малко..Но то и със синът ми доста късно ми пролича,даже и в 9 м имах малък корем,..Явно и сега ще е така..За море и аз не знам..Искам да идем,най вече заради детето,но ние ходихм юли..Ако се чувствам добре,ще идем..

# 502
Депресирах се Grinning... Аз съм качила 5-6 кг... Но ме уплашиха в болницата преди трансфера, казаха че съм много слаба (бях 48 кг. 160см висока) ... Страшно бързо свалям и качвам когато си поискам... Около теста успях да стигна 51 кг... И Сега си хапвам, защото ме е страх да не пропусна нещо и дали достатъчно витамини и всичко необходимо, успявам да набавя за бебо.
И сега 55кг... Но какво да направя, през два часа съм гладна... Blush

# 503
  • Варна
Обръчам се с въпрос към момичетата, които ще се следят в Майчин Дом Варна. Аз също съм  си запазила час за записване за ЖК там. Часът ми е в 12.20. От рецепция ми казаха, че първо ще отида да се видим с доктора и той ще ми каже кога и какви изследвания се пускат. Дали ще ми назначат изследвания на следващия ден ? Защото ми се искаше всичко да свърша в един ден ...
➡ Другото, което искам да попитам е относно теста в Св. Марина. Кои синдроми включва ? Благодаря !

При мен е по-различно: казаха ми първо да се обадя на акушерката, за да запиша при нея час. А тя по тел ми каза да запазя след това първия свободен за лекаря. Съответно имам за 14:00 и 14:40 часове. На регистратурата просто мисля да мина предварително и да платя каквото е необходимо.

При акушерката трябва да отида без да съм яла 3 часа, предполагам директно ще ми вземат кръв.

За теста в Св. Марина, изследва това:

Invitae Singleton NIPS (chromosomes 13, 18, 21) -
това са синдромите Даун, Патау, Едуардс
Add-on Sex Chromosome Aneuploidies (WILL report fetal sex) - полови анеуплоди (Синдром на Търнър (Монозомия Х), Тризомия Х (ХХХ), Синдром на Клайнфелтър (XXY), Синдром на Якобс (XYY)) + определяне на пола (по желание)
Add-on Microdeletion Syndromes: Prader-Willi/Angelman (15q11.2-15q13.1), 1p36 deletion (1p36.3-1p36.2), 22q11.2 deletion/DiGeorge (22q11.2), Wolf-Hirschhorn (4p16.3-4p16.2), Cri-du-chat (5p15.3-5p15.1) - това са микроделеции

https://www.invitae.com/en/physician/tests/71001/#info-panel-disorders_tested

Цената общо към американския сайт и болницата е 320 лв (99$ + 150 лв)

# 504
И аз мисля, че не ми личи. Имам коремче, но аз съм 70кг и си го имам по принцип Wink Не знам моето ли е или на бебетата. Все още си влизам в дънките, единствено махнах колана. Имам няколко зимни рокли и са ми супер удобни, а през другото време вкъщи по пижама. Аз ще съм постоянно болничен, не мисля да ходя на работа, така че и дрехи много няма да ми трябват.

# 505
Аз съм на работа и си ми е супер тук. Вкъщи ми е писнало. Мисля да ходя максимално. В големите жеги всъщност мисля да си остана вкъщи вече, защото колкото и готино да звучи, че лятото обличаш една рокля и си готов е много тегаво с корема. Аз реално лятото не съм била в напреднала бременност, но предния път дори и с малкия корем ми тежаха жегите. Освен това в края на бременността ми беше все горещо, октомври месец ходех с тънък суитчърт да водя сутринта баткото на градина, то вярно, че беше топличко, но който ме видеше с корема и тънко облечена му призляваше, а ММ все мрънкаше, че ще се разболея, защото съм ходела гола. Освен това ръцете и краката отичат още повече от жегата. Предните бременности бях късметлийка и не са ми се надували, но сега ще видим. Има. Доста отпуска и ще видим кога ще я пусна, но се надявам да мога да си ходя на работа.
Аз си спя много добре. Сутрин не мога да се събудя, но аз ставам и в 6ч. Още не съм почнала да ставам през ноща до тоалетна. Забременях 87кг, в момента съм малко под 83кг.

# 506
Ние планираме море началото на юли, ако всичко е наред. Терминът ми (още не е официален) ще е средата на август (12 по ПРМ, 15 по УЗ), и се надяваме да си откраднем една седмица в края на 8ми месец.
Снощи загледах сайтовете за дрехи за бременни, безсмислено скъпи ми се струват. Много бързо реших, че бременният ми гардероб ще включва 2 клина от LC Waikiki и широки рокли, размер, два по-големи.
Иначе, аз както мислех да не бързам да излизам болничен, вчера разбрах, че в болничен НОИ ще ми изплащат 80% от брутната заплата, което е равно на заплатата ми (дори малко повече). Това обърна мислите ми и мисля да говоря с док. от март месец да ме пуска. (Кажете, ако има някакви други условия, за които не знам).

# 507
  • София
Ужасно е летните месеци. Баткото е роден началото на октомври, преносен, като септември си беше зверска жега. Толкова ми тежеше и беше ужасно, че седях по цял ден със спортен сутиен и бельо.

От дрехите за бременни - в Лидл пускат също, на много нормална цена и с добро качество.

# 508
  • Асеновград
Ние планираме да идем на морето, но имаме апартамент в който сме били само веднъж октомври като го взехме и сега ни е мерак и още март ще идем да си го видим.😁 Трябва и да се освежи, да се боядиса, и кухнята не е довършена, та си имаме работа там, аз предимно ще седя отстрани и ще гледам то е ясно.😂😂

Иначе си мисля ме ще ми е много лесно с рокля и чехли  лятото, ама като не съм била с такъв корем, не знам как ще ми е, наистина може да е по-зле, аз само искам тая зима да свършва... Иначе аз съм родена юли в най- големите жеги, майка ми каза че е ужасно в тая жега с тоя корем, те тогава и климатици не са имали..

# 509
То лятото като е жега е ужасно по принцип. Просто е по-лесно за дрехите.
За  болничния и аз мисля от март да изляза, а преди това да си използвам отпуската. А какво пишат като причина за болничен, ако реално няма медицинска причина?

Общи условия

Активация на акаунт