Термин юни 2022 - тема 2

• 59 240
  • 725
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,

Дали на някоя от вас случайно й се е случвало през бремеността да се сдобие с цистит или усещане за цистит - леко парене, но не много често ходене до тоалетна. Приемам Уринал, но не съм сигурна колко ми помага... в четвъртък съм на ЖК, но лекаря, при който ходя не е най-адекватен и не съм сигурна колко ще ми обърне внимание... таа дали на някоя от Вас й се е случвало и евентуално какво са й изписали... По принцип преди да забременея пиех Цисти Клийн, от което съм много доволна и много ми помага, но не съм сигурна сега дали и колко е безопасно, въпреки, че е на принципа на Уринал.

Предимно изписват Уринал и Неоренал.
Аз има хидронефроза и една бактерия, която засягаше бъбреците и ми бяха изписали цитостоп и антибиотик. Бях чела, че за пикочните пътища, че е добре да се приема чай от боровинка и като се посъветвах с нефролога ми каза по- добре да прием уробиотик, това е екстракт от червена боровинка ( приемам го по схема).
Най-добре консултация с уролог и нефролог, но в характеристиката да пише, че преглеждат бременни.
Като изследвания, можете да си пуснете обикновена урина, урокултура и ПКК и така да отидете на прегледите, за да не губите време.

# 466
Аз имах ,пуснете стерелна урина ,иначе можете да приемате Цистостоп ,при мен единствено това помага ,както и цистиклийн . Двама гинеколози ми ги препоръчаха .
Здравейте,

Дали на някоя от вас случайно й се е случвало през бремеността да се сдобие с цистит или усещане за цистит - леко парене, но не много често ходене до тоалетна. Приемам Уринал, но не съм сигурна колко ми помага... в четвъртък съм на ЖК, но лекаря, при който ходя не е най-адекватен и не съм сигурна колко ще ми обърне внимание... таа дали на някоя от Вас й се е случвало и евентуално какво са й изписали... По принцип преди да забременея пиех Цисти Клийн, от което съм много доволна и много ми помага, но не съм сигурна сега дали и колко е безопасно, въпреки, че е на принципа на Уринал.

# 467
Благодаря на всички за съветите. Simple Smile

# 468
Имах разни такива усещания в 6-и месец. Нямах особено време да ходя по лекари, защото не съм си взимала болничен. На първо време изпих литри чай и вода, докато тези усещания на парене съвсем не спряха. Бях решила, че ако се задълбочи ще потърся лекар, но явно успя да се изчисти от многото течности.

# 469
video][/video]Здравейте, момичета! Не знам дали този въпрос е за тук, но има известно време до следващия ми преглед и не зная дали да безпокоя АГ.. Вече съм в 28 седмица, първо дете е, имам херния от няколко години. От две седмици някъде усещам една неприятно чувтсво на тежест в горната част на влагалището, т.е. шийката на матката. Понякога е след движение, но днес и в легнало положение. Може ли да е някакво свличане на тазовото дъно. Има ли някой с подобни усещания на дискомфорт и тежест във влагалището?

# 470
Може да е от нарастването на матката и плода и на мен ми се е случвало ,но наистина е най-добре да питате АГ Simple Smile
video][/video]Здравейте, момичета! Не знам дали този въпрос е за тук, но има известно време до следващия ми преглед и не зная дали да безпокоя АГ.. Вече съм в 28 седмица, първо дете е, имам херния от няколко години. От две седмици някъде усещам една неприятно чувтсво на тежест в горната част на влагалището, т.е. шийката на матката. Понякога е след движение, но днес и в легнало положение. Може ли да е някакво свличане на тазовото дъно. Има ли някой с подобни усещания на дискомфорт и тежест във влагалището?

# 471
Относно покупките-през май месец в Хиполенд ще има Черен петък с 25% на всичко!!!
С първите си две деца изкарах с една количка,комбинирана,тежка и красива.Сега ще взема направо лятна за новородено. Ще изчакам черния петък.Няма да се изхвърлям с количка за 1000лв и повече, защото ще я ползвам около година и половина,живи и здрави.
Здравейте,
а имате ли представа какви ще са намаленията около 01.06.?
Благодаря!

# 472
Момичета.. някоя да има пъпки по лицето.. аз съм като тийнейджър станала. Плаша се вече направо, лошото е, че не минават доста време, а само се появяват нови и нови Cry

# 473
Момичета, има ли някой друг с контракции в 28 седмица? Предписаха ми магнерот 3х1, Кордафлекс 2х1 и Ношпа? Трябва ли да се лежи повече с контракции? Аз усещах една тъпа болка като теглене надолу...  Поздрави!

# 474
Аз съм с неболезнени контракции от 20та седмица. Също на Магнерот... И още куп др неща...
При вас болезнени ли са? Док сигурни ви е казал дали да почивате повече.
Според мен не са толкова безобидни тези контракции. На мен ми докараха скъсяване на шийката и от 2 месеца съм на легло. Ставам само до тоалетна и за хапване. Много е неприятно, но само като лежа не ги усещам.
На вас провериха ли ви шийката? Ако не, наатоявайте на следващия преглед.
При мен чисто случайно я хванахме, че е 11мм, което си е доста късо. Лежах в болница на системи за задържане, сега само вкъщи и редовно на прегледи.
Не искам да ви плаша, но един преглед ще ви спести доста нерви и притеснения. А и почивката никога не е излишна, особено ако не се чувствате добре.
Желая успех 🍀🙏

# 475
В 28 седмица неболезнените контракции мисля че са си в реда на нещата. Аз съм с контракции от 20та седмица и си пия Магнерот 3х2 и Алеракт и понамаляха, също имах леко скъсяване на шийката, заради което си слагам и утрогестан вагинално. Казаха ми да си почивам повече и да не вдигам тежко.

# 476
Днес бях на преглед за размер на бебето специално (тук в Англия го препоръчват,ако има някакъв проблем, при мен причината беше малко бебче на термин първия път и тромбофилията ми) и сега пък се оказа,че е прекалено голяма. 35та седмица съм и е 2 800 според техните изчисления, но и първата ми дъщеря я изкарваха над 3кг по едно време ,а тя се роди 2 700кг. Та не знам да им вярвам ли. Иначе се е завъртяла вече главично. Аз събирам багаж за болницата да си е готов. Изпрала съм и дрешките и чакаме вече. Има още време,но на мен ми стана много трудно движението и ще гледам да почивам,до колкото е възможно с две годишно. Вие как сте?

# 477
Happyday❤️ ти чак в 35г.с. се оплакваш, браво на теб. Аз съм около 28г.с и ми е страшно трудно вече с малката (1,4г)  абсолютно не се виждам как ще износя това бебе до край. Страшно много се затруднявам особено ако и каката(на 5 г) е вкъщи.

# 478
И аз да се оплача тогава. 33 г.с съм с един батко на 4г. С баткото нямам проблеми засега, но от скоро таза адски ме боли. Сутрин като се събудя мн боли, като стана да ходя боли...някакви съвети? Уж ми е 2ра бременност, а явно сега таза почва да се разширява ли, какво се случва не знам и аз.

# 479
Таза и мен много ме боли, особено опашната кост повече почивка трябва, но с деца наоколо колко е възможно.
Имам и травма на тазобедрената става от предната бременност и сега треперя, че ще ме боли по същия начин.

Общи условия

Активация на акаунт