Термин юни 2022 - тема 2

• 59 212
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
Arielll, аз съм с алергии. Имам и загубена бременност с най-вероятна причина грешна терапия. Писала съм в други теми - лекарство Ефира за намаляване на носната лигавица се оказа, че намаляло и маточната лигавица. А бях отишла 3 месеца предварително да си питам докторката дали не трябва да сменим, защото смятам да забременявам, нямало нужда.. Смених си алерголога. Прослушах разни светила във Варна и не можаха да ми отговорят дали са имали подобни случаи и какво алтернативно решение могат да ми предложат. В крайна сметка си намерих уникален доктор в Healee и вече ходя при него в Разград. При мен се налага имунотерапия - имам алергия към акари. Докторът ми препоръча да мина от стандартните инжекции на капки под езика - по-изчистена форма и по-щадящи за организма. Започнах ги лятото, няма проблем да се продължат по време на бременност. Имай предвид, че по време на бременност е възможно да се появят или отшумят алергии. С предишната Б ми изчезна алергията към мухъл, но пък се сдобих с хранителни непоносимости. Бях на диета и сега мога да ям всичко, но алергологът ме предупреди в третия триместър и особено осми и девети месец да изключа алергените както и да отида на детски гастроентеоролог след като бебето се роди да ми изготви специална схема за захранване за бебета на алергични родители. Ако ти тече носа от дълго време може да си развила разни бактерии. При мен лятото се откриха 3 вида бактерии - след 1-седмичен курс с антибиотик бях нов човек. Наскоро пак имах проблеми, пуснах си микробиология и излезе нова бактерия - Клебсиела - лекувам си я с капки в момента.
.

Съжалявам за случилото се Sad
Благодаря за изчерпателния коментар .
Поздрави и лека бременност ! 🌷

# 121
Момичета, започнахте ли да гледате за количка?
Чудя се пролет/лято дали пускат някакви по-олекотени кошове за новородено?
Преди 2-3 години ходих с една приятелка да гледаме колички във вис виталис и тя чакаше зимно бебе. Беше август/септември и от магазина казаха, че тепърва ще идва зимната колекция.
Има ли нещо такова, защото онлайн не мога да се ориентирам - всички кошове за новоредно ги водят зимни?
Благодаря за разясненията Simple Smile

# 122
Момичета, започнахте ли да гледате за количка?
Чудя се пролет/лято дали пускат някакви по-олекотени кошове за новородено?
Преди 2-3 години ходих с една приятелка да гледаме колички във вис виталис и тя чакаше зимно бебе. Беше август/септември и от магазина казаха, че тепърва ще идва зимната колекция.
Има ли нещо такова, защото онлайн не мога да се ориентирам - всички кошове за новоредно ги водят зимни?
Благодаря за разясненията Simple Smile

Ходих точно вчера да гледам, но не съм купувала още нищо.. струва ми се доста рано. Спрели сме се засега на Cybex Balios S 3 в 1. Само хубави коментари имаше и в интернет за нея. Маневрена е, единственото, което не ми допадна е, че я има само в сиво и в черно.

# 123
Ние взехме вече Peg Perego - последна бройка от Аико, бяха я намалили с 500 лв. Може да гледате на сайта за останали мостри. Иначе на пролет трябва да има пак намаления по магазините. Бебешките кошове 0-6 месеца ги водят зимни, а другият кош е летен, защото е по-отворен. Не зависи от реалния сезон на ползване, някакъв жаргон било - така ни обясниха в магазина.

# 124
Ние взехме също - Buba Forester и съм много доволна! С два коша е и реално единият не е зимен, а за новородено и според мен няма значение сезонът.

# 125
Ние ще ползваме количката от каката vogue lux . Умишлено е взимана в цветове - сиво и бяло да става за двата пола преди 4г. И е ползвана доста малко защото след като почна да седи веднага минахме на колело . Не съм гледала лека ли е или тежка за нас няма особено значение живеем в къща а количката я държим в гаража . Детето бързо проходи и бързо загуби интерес към нея . Този път ще се разминем със големите покупки . И леглото на каката ще ползва .. то е иЗцяло бяло а каката сме я подсигурили вече с голямо легло.  обаче започна да проявява още от сега ревност и не иска да си дава бебешкото легло на бебето 🤷🏻♀ А като разглеждам бебешки дрешки се сърди че не гледам за нея . Тя е първо дете и внуче и за двете страни и можете да си представите бабите колко са угаждали въпреки , че се опитвахме да ги спрем от рано . Какво ще става като дойде бебето на бял свят не ми се мисли .

# 126
Нашата кака също е първо дете, внуче, правнуче и аз много се притеснявам, за сега е много развълнувана, чака си го, целува коремчето и даже някой път се кара ако баща и ме закача и казва "ейй тате там има бебе" много мило ми става. Казва, че ще го храни, че ще го приспива, радва се на бебета на приятелки, но я попитахме един ден дали ще дава играчки на бебето и тя твърдо каза НЕ, МОИ ДАЧКИ. 😀 Вярвам, че ще е грижовна, но и е малко разглезенка. 😀

А за количката, нашата живот и здраве 3-то дете ще вози, дадоха ни я, старичка е 2015 г., но не ми пречи, че не е нов модел. И мен ме притеснява, че ще е доста горещичко в "зимния" кош, бях решила да ползвам направо лятната количка ама как ще го тупна това малко бебенце в толкова отворена количка и тези колани как ще го опасвам с тях и определено няма да е направо с лятната.

Ние ще ползваме количката от каката vogue lux . Умишлено е взимана в цветове - сиво и бяло да става за двата пола преди 4г. И е ползвана доста малко защото след като почна да седи веднага минахме на колело . Не съм гледала лека ли е или тежка за нас няма особено значение живеем в къща а количката я държим в гаража . Детето бързо проходи и бързо загуби интерес към нея . Този път ще се разминем със големите покупки . И леглото на каката ще ползва .. то е иЗцяло бяло а каката сме я подсигурили вече с голямо легло.  обаче започна да проявява още от сега ревност и не иска да си дава бебешкото легло на бебето 🤷🏻♀ А като разглеждам бебешки дрешки се сърди че не гледам за нея . Тя е първо дете и внуче и за двете страни и можете да си представите бабите колко са угаждали въпреки , че се опитвахме да ги спрем от рано . Какво ще става като дойде бебето на бял свят не ми се мисли .

# 127
Ние с първото бебче много обичахме да се носим,първо в слинг ,после в раница, на нея много ѝ харесваше. Беше ми много по-удобно от количка ,особено,че се движехме предимно с градския транспорт като бяхме само двете. Иначе въпреки,че проходи много късно, си вървеше стабилно за ръка без да мрънка. Тя още спи в кошарата и имаме и сгъваема. Още не съм решила дали ще ѝ вземаме ново легло и кошарата за бебето или ще ползвам сгъваемото пък после някое двуетажно ще трябва така или иначе. Тя също като я питаш ще дава ли играчките си казва неее,мои са си.

# 128
Здравейте, нова драма ме налегна 😄 и тя е , че изобщо не ям месо а чета , че бебетата не растът бързо и изостават като майката не приемат месо .. не зная така ли е .. не съм вегетариянка или нещо подобно просто като по млада с една диета прекалих с месото и от тогава имам непоносимост към него . С какво мога да го заместя или трябва да се насиля да го ям? 😒

# 129
Бульон от месо. Протеини на прах. Но аминокиселините в месото са незаменими и за нас и за бебето.
Здравейте, нова драма ме налегна 😄 и тя е , че изобщо не ям месо а чета , че бебетата не растът бързо и изостават като майката не приемат месо .. не зная така ли е .. не съм вегетариянка или нещо подобно просто като по млада с една диета прекалих с месото и от тогава имам непоносимост към него . С какво мога да го заместя или трябва да се насиля да го ям? 😒

# 130
Глупости според мен… Аз не ям месо от над 12 години пък бебето си расте и даже е напред. Докторката дори на този етап ми каза, че няма проблем и няма нужда от добавки.

# 131
На мен пък след всяко кръвно изследване ми казват да увелича протеините - месо, риба, яйца. Според мен, ако наистина имаш непоносимост, пробвай с повече риба и яйца, и като цяло с протеини.
Една позната имах вегетаринка и на нея и бяха казали, че всякакви белтъчини в нейния случай ще са добре дошли - мляко, сирене, кашкавал, дори бобови храни и т.н.

# 132
Момичета, някоя чела ли е книгата?

Вие какво мислите за метода Монтесори?

# 133
  • София
Тъкмо ми я подариха, но още не съм я чела.

Момичета, някоя чела ли е книгата?

Вие какво мислите за метода Монтесори?

# 134
Може ли да снимате някоя страничка от книгата?
Благодаря предварително Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт