Термин юни 2022 - тема 2

• 59 284
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте мами 🤗❤️
Започнахте ли да пазарувате за бебчето?
Аз не знам от къде да започна 🤣 първо бебче ми е и единственото което купих е количка .

И на нас така. Мислих да изчакам да дойде последния триместър, но като цяло ще купуваме почти всичко сами и реших, че е по-добре на части да направим пазара, за да може да подберем добре нещата и да хванем по-добри цени.

Освен количката, столчето за кола и леглото са важни покупки и изискват малко повече внимание и четене (поне според мен). Като цяло мисля, че човек е хубаво да се подготви с големите покупки, защото покрай короната доста доставки се бавят, лъжат за наличности и т.н. Ако ти липсва някоя залагалка или дрешка, винаги можеш да отскочиш до някои магазин и да вземеш нещо.

# 196
Момичета, излезе ми херпес на устната. Досега не ми е излизал. На преглед съм другата седмица. Според вас дали има риск за бебчето? Четох, че не е толкова опасен, колкото гениталния, но все пак се притеснявам...

# 197
И лабиалният, и гениталният херпес се причиняват от едни и същи вируси. Споделете с лекаря си и си пуснете антитела за херпесните вируси (тип 1, тип 2 и Епщайн-Бар). Има известен риск за бебето, ако заразяването е настъпило по време на бременността, но повечето хора го носят в себе си цял живот, заразяването най-вероятно е старо. Съмнявам се да сте се целувала с много хора напоследък...
Има си средства за подтискане, а изявата е при падане на имунитета, така че спокойствие, добра храна и ще мине всичко безпроблемно.

# 198
Момичета, излезе ми херпес на устната. Досега не ми е излизал. На преглед съм другата седмица. Според вас дали има риск за бебчето? Четох, че не е толкова опасен, колкото гениталния, но все пак се притеснявам...
И на мен ми излезе. Мазах 3 дена с паста за зъби и днес почти мина. Като засъхне стоях около 4-5 часа, после измивах и слагах наново.

# 199
И лабиалният, и гениталният херпес се причиняват от едни и същи вируси. Споделете с лекаря си и си пуснете антитела за херпесните вируси (тип 1, тип 2 и Епщайн-Бар). Има известен риск за бебето, ако заразяването е настъпило по време на бременността, но повечето хора го носят в себе си цял живот, заразяването най-вероятно е старо. Съмнявам се да сте се целувала с много хора напоследък...
Има си средства за подтискане, а изявата е при падане на имунитета, така че спокойствие, добра храна и ще мине всичко безпроблемно.

На мъжа ми редовно му избиват. Преди бременността се е случвало да се целунем, докато е с херпес, но на мен досега не ми е излизал.
Пия Биозин Мама. Ще пусна изследванията и ще говоря с АГ.
Надявам се да не повлияе на бебчо. 🙏

# 200

На мен често ми излизаха херпес и ечемик на окото. Кръв ли се дава, за да изследват или лекарят трябва да вземе материал. Кога е най- удачно, когато излязат или може по всяко време?

# 201
Няма да стане нищо с бебето,опасен е гениталния и то в 9-ти месец. Може да попитате вашия АГ за Ацикловир Стада ,не съдържа антибиотик,би следвало да ви го разреши.

# 202
Момичета, ако някой като мен се чуди, тъй като пия Еутирокс сутрин, а ми изписаха и Магнерот. Чух се с др. Начев и ми каза първия магнезий сутрин 4 часа след Еутирокс, последния вечер 8 часа преди Еутирокс.

Надявам се всички да са добре. Ако има все пак болни бързо оздравяване и бъдете много позитивни! 🥰

# 203
Относно херпеса, на мен често ми излиза откакто съм бременна  питала съм АГ, каза да мажа с Ацикловир, аз преди си мажех с това, но не бях сигурна дали може и сега, е каза че може. Няма опасност за бебето докато е в корема. Но за новородените херпеса е много страшен, и ако ви се случи след като родите много внимавайте да не го заразите с целувка. С първото дете като ми излезе слагах маска или лепенка на устата, за да не си заразя бебчето.

# 204
Момичета, има ли някоя от вас която пие омега 3-6-9?

# 205
  • София
Аз пия омега 3.

# 206
Във витамините за бременни, които приемам има Омега 3.
Момичета, колко ви е ph в урината?
При мен преди месец беше 5, а днес 8. Има ли нещо притеснително? На какво според вас се дължи тази голяма разлика с преди месец?
Чакаме момченце, 23+2 г.с.съм.
Благодаря ви!

# 207
При мен преди месец беше 5, а днес 8. Има ли нещо притеснително? На какво според вас се дължи тази голяма разлика с преди месец?
Благодаря ви!
При мен беше 5 преди, сега 7. 21+3
Слагали ли сте нещо вагинално? При мен имаше липса на лактобацили преди и слагах лактажин. Казаха ми че заради това, но 7 било оптимално. Обсъдете с АГ все пак.

# 208
Здравейте момичета .
 Бих искала да попитам колко дълги са маточните шийки при вас ?
На мен с два дни разлика ми казаха 43 мм и 36 мм и ми идва да отида на трето мнение .

# 209
Благодаря ви!
При мен беше 5 преди, сега 7. 21+3
Слагали ли сте нещо вагинално? При мен имаше липса на лактобацили преди и слагах лактажин. Казаха ми че заради това, но 7 било оптимално. Обсъдете с АГ все пак.

В средата на миналия месец слагах гиназ0л крем, поради бактерия. Може би има връзка.
Ще се консултирам и с лекар, но следящата е в болничен до края на месеца, та явно ще отида при друг за консултация.
Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт