Термин юни 2022 - тема 2

• 59 173
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Моята след втория час е 16, а на третия 12, но съм само на диета и меря с глюкомер.

На пробата от вторият час на теста имах кръвна захар 8.35 и доктора каза да спра да ям сладки и тесто. На 0 час и на 1 час ми бяха в граници.

Имате ли проблеми с кръвната захар (гестационен диабет)? При нас работата отива на инсулин...

# 541
От тази сутрин на първи час 7,3, на втория 6,9. В повечето случаи с минимално количество въглехидрати резултатите на първия час са между 7,7 и 6,8. На втория час понякога се вдига, което е нередно според ендокринолога. В повечето случаи спада до 5,5-6. Препоръките са за ядене на въглехидрати - овесени ядки, картофи и ориз, при които кръвната захар се вдига до 10-11 на първия час. Това е при закусване с ядки. Силно препоръчват да не се влиза в кетоза, защото ще се стигне до болница. Каква е обосновката за такова мнение, не се знае. Ще ходя и аз с жена ми на лекар следващия път.

При теста с глюкоза на първия час беше 10,92, на втория 13.

В момента си търсим ендокриолог за Варна, който да даде мнение в понеделник, но май е сложно за намиране.

# 542
На пробата от вторият час на теста имах кръвна захар 8.35 и доктора каза да спра да ям сладки и тесто. На 0 час и на 1 час ми бяха в граници.

Аз съм с 8.3 на 120 минута след обременяването в 24г.с.
В момента съм в 33г.с. меря у дома и спазвам диета. Не съм спряла напълно сладко и тест, но въпреки това ми е в норма КЗ.
С тези стойности с диета спокойно може да контролирате кръвната захар.
При мен нито аз, нито плода има признаци за ГД - качила съм 6кг до сега, плода е с нормално кореме (това мерят за ГД), околоплодните води са в норма.

# 543
От тази сутрин на първи час 7,3, на втория 6,9. В повечето случаи с минимално количество въглехидрати резултатите на първия час са между 7,7 и 6,8. На втория час понякога се вдига, което е нередно според ендокринолога. В повечето случаи спада до 5,5-6. Препоръките са за ядене на въглехидрати - овесени ядки, картофи и ориз, при които кръвната захар се вдига до 10-11 на първия час. Това е при закусване с ядки. Силно препоръчват да не се влиза в кетоза, защото ще се стигне до болница. Каква е обосновката за такова мнение, не се знае. Ще ходя и аз с жена ми на лекар следващия път.

В момента си търсим ендокриолог за Варна, който да даде мнение в понеделник, но май е сложно за намиране.

Спокойно може да използвате сайта/приложението

И да се консултирате с лекар където решите. Състоянието не изисква лична среща, достатъчно е да се предоставят изследванията на лекаря.
Аз лично съм доволна от д-р Мария Алексиева -ендокринолог в Аджибадем СитиКлиник София. Работи и през приложението, отговаря бързо и смятам адекватно.

Според моите АГ, ако няма видими изменения като голямо количество околоплодни води или твърде голям плод сама по себе си кръвната захар не е определяща.

# 544

Спокойно може да използвате сайта/приложението

И да се консултирате с лекар където решите. Състоянието не изисква лична среща, достатъчно е да се предоставят изследванията на лекаря.
Аз лично съм доволна от д-р Мария Алексиева -ендокринолог в Аджибадем СитиКлиник София. Работи и през приложението, отговаря бързо и смятам адекватно.

Според моите АГ, ако няма видими изменения като голямо количество околоплодни води или твърде голям плод сама по себе си кръвната захар не е определяща.

Когато с такъв час, как се заплаща и може ли с направление?

# 545
Когато е през приложението/сайта прегледът е платен. Всеки лекар е определил стойността на прегледа. С някои водите комуникация посредством чат, с други видео. /Вижда се в приложението кой как работи/. Не съм сигурна има ли вариант да си изберете. Аз с д-р Алексиева съм комуникирала с чат. В приложението е посочено, ориентировъчно време за отговор. Отделно вие задавате в рамките на какъв период от време бихте желали да ви отговорят и ако това не се случи в посочения от вас или лекаря час ви връщат парите. Същото се случва и ако лекарят прецени, че не е компетентен по поставения от вас проблем или за решаването му ще е необходимо да се видите лично - връщат ви парите.
Плащала съм чрез карта, ще ви подведа дали има опция да се плати с PayPal или по банкова сметка, не съм обръщала внимание.
За мен приложението е изключително удобно, има много добри специалисти, особено в пандемията ми беше много полезно, за да не обикалям по болници и да не се редя на опашки в случаи в които диагноза и лечение може да се постави без лична среща.
Също забравих да кажа, че има период от време, който е безплатен, мисля беше 14 дни /но не съм много сигурна/ в който може да правите последващи консултации и да задавате въпроси без да заплащате допълнително, което в удобно в сличай, че
лекарят е назначил изследвания които трябва да коментирате или пък лечение, което да следите и т.н.

# 546
Благодаря, Sonya_Dimitrova!

# 547
Някоя с първо дете момиченце и преки впечатления от марките еднократни пелени, подходящи за тях?
Конкретно колебанието ми е между Puffies Sensitive, които използвах с първото си дете, но не си спомням вече дали бяха добре, и Pampers Premium care.

# 548
  • София
Моето мнение няма да е меродавно, защото дъшеря ми се роди преди 13 години, но тогава бях най-доволна от Памперс премиум (едни бели и по-памучни бяха от нормалния памперс). После след годинката открих и на дм едни много хубави, пак за по-чувствителна кожа.

Последна редакция: сб, 07 май 2022, 14:26 от no4ko25

# 549
Децата са болни и аз се заразих много ясно 😤
Кашлям доста, почивни дни са и не мога на лекар да ида пък не съм и за спешното. Пия леки сиропи, но кашлям доста и то често. Проблема е, че при кашляне много ме наболява разреза от секциото най-вероятно, защото сега корема е разтегнат. Обаче малко взех да се притеснявам, защото корема още ще порасне.
Някой с подобни оплаквания?

# 550
Моето секцио ме боли и без да кашлям , но като кашлям или примерно си духам носа тогава има и една остра прерязваща болка. Доктора ми каза,че е нормално а аз не съм забелязала нещо да ми е станало по различно в състоянието от тези болки.

# 551
Някоя с първо дете момиченце и преки впечатления от марките еднократни пелени, подходящи за тях?
Конкретно колебанието ми е между Puffies Sensitive, които използвах с първото си дете, но не си спомням вече дали бяха добре, и Pampers Premium care.

Аз с каката ползвах и бях много доволна от Pampers premium care, на Puffies съм виждала памперси и ми изглеждат много корави може би самия модел е бил такъв, но не ми харесаха. И все пак няма голямо значение каква марка памперси искаме ние, много зависи кожичката на бебчето как ще реагира, защото съм виждала бебче обринато от pampers premium care. Инъче аз пак ще заложа на Pampers апък ще видим. 😊

# 552
Момичета, имам следното питане.
Не знам дали е нормално, но от месеци цялото чело ми е в ситни пъпки, които не минават по никакъв начин.. никога не съм имала проблемна кожа, а ако ми излезе пъпка минава до дни… но месеци вече ме притеснява..

# 553
Момичета, имам следното питане.
Не знам дали е нормално, но от месеци цялото чело ми е в ситни пъпки, които не минават по никакъв начин.. никога не съм имала проблемна кожа, а ако ми излезе пъпка минава до дни… но месеци вече ме притеснява..

Аз почти от началото на бременността съм така.. не използвам старата си козметика - единствено един бебешки хидратиращ крем за лице, който ми препоръча дерматолог и то го ползвам от дъжд на вятър. Аз обаче все още си нося в магазина, на прегледи и т.н. маска и там където е била маската ми съм страшно обрината… ужасни ситни пъпки. Ще потърся още месец и нещо живот и здраве да мине успешно раждането. Аз съм малко паника и предпочитам сега да не ги третирам с нищо. Гледам по-често да мия лицето, бърша с еднократни кърпички за лице и така…
Според АГ е нормлано, дължи се на хормоните. Simple Smile

# 554
Аз попринцип съм с много проблемна кожа, но откакто забременях лицето ми се изчисти. Чувала съм разни бабини девитини, че ако носиш момче лицето ти се изчиства, а при момиче е обратното Grinning аз не бих рискувала с мазила в момента, със сигурност е на хормонално ниво и всичко ще си бъде постарому след като родим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт