Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разкажете за първата си слаба оценка...

 • 4 087
 • 101
 •   1
Отговори
 • Мнения: 171
Здравейте, студентка първи курс съм и сега е сесията. Знаете, натоварващо е за един студент, който за първи път се сблъсква с това и се притеснявам от слабите резултати. Знаете и че в университети някои преподаватели не съдят и по знанията, които има човек. Общо, взето не знам как да приемам лошите резултати...
Разкажете Вие как сте приели първите си по-слаби оценки, как се мотивирате и т.н...

# 1
 • Мнения: 26 656
Ми аз нямам слаби оценки. Е, имам две тройки, едната по история на БКП, защото асистентката ми обеща шестица заради един доклад, но не дойде на изпита и доцентът каза, че не знае за такива уговорки, а аз не бях учила. И още една тройка на последния изпит, когато вече не ми пукаше за оценките - имах отлична диплома, вече не гонех стипендия, предметът не ми беше важен и не ми се учеше за него.
Иначе и при най-прочутите със злобата си преподаватели не съм имала проблеми. Оказа се, че са си съвсем нормални хора и оценяват знанията.

# 2
 • Мнения: 33 028
първата ми студентска двойка беше повод за създаване на чудесно приятелство
с втората го затвърдихме и повече не ни се наложи да получаваме слаби оценки
приятелството ни е живо и до днес
разбира се, имаше лек момент на драма, защото и двете бяхме отличнички в училище, а двете двойки бяха в първи курс

# 3
 • Мнения: 6 092
Антична и западноевропейска литература. Изобщо не бях подготвена за изпита, защото мислех, че съм голяма работа, имах публикации и като цяло носът ми летеше из облаците. Освен това студентският живот се оказа твърде сладък... Още помня думите на преподавателката, че със знанията от гимназията няма да изклася в университета. Толкова се ядосах на себе си, че си седнах на многоточието и не го допуснах повече.

# 4
 • Мнения: 123
Беше на трети или четвърти януари😁 също валеше сняг, бях влюбена и не внимавах много. Общо казано, ако имаме слаба оценка трябва да учим здраво, а не да минем с тройка и да останем безработни накрая като мене. Друг път пък бях получила двойка, учих здравата и изкарах петица на поправителния.

# 5
 • Мнения: 451
Приемай ги абсолютно спокойно. Simple Smile
Това е университет, не училище. Идеята е да отсяваш и да учиш това, което е важно и практично (но да го учиш наистина добре). Изкарвала съм 2 не веднъж, но винаги съм ги поправяла, затова са няколкото сесии. Горе главата и учи със спокойствие и желание.

# 6
 • Мнения: 26 656
Кофти съвет - поправката е двойна работа, двойно учене, загубено време... Ако не и е важно да учи като за 3 или 4 и да заминава, ама да допускаш двойки за мен е тъпо.
А и студентите не са най-зрелите хора и не винаги преценяват добре какво не им трябва.

# 7
 • Мнения: 28 102
Аз в училище не съм имала (нито пък ниски оценки). В университета ми се е случвало.
Първата беше във втори курс при човек, който късаше масово, така че бях психически подготвена, че може да се случи. Много е гадно (разстройващо е, че трябва да се ходи пак и се губи много време, а не самата оценка), но няма какво да се направи.

За мен никога не е било важно да имам само високи оценки или да не ме късат въобще, защото в университета важното е да се вземе изпита - никога не бих отказала оценка (знам че има хора, които отказват тройка и чакат следваща дата - това не ми изглежда правилно). Освен ако човек няма някакъв специален план - за стипендия или професия, за която ще се изискват само високи оценки. Мен тези неща не са ме интересували.

# 8
 • Мнения: 10 602
Като студентка ли? Четвърти курс МЧП(Международно частно право, към онзи момент без грам кодификация) Според приятелките ми-заради много красивата ми рокля(грим и бижута липсваха след предупреждения, че госпожата се гневи на "моди"). Според обективната действителност - защото бях проспсла, че от един въпрос 5-6 реда петит са много важни и се изискват Joy

# 9
 • София
 • Мнения: 4 095
Първа сесия, единствен изпит. Уча като ненормална теория, а ни дадоха повече задачи. И опааа ... двойчица. Тройките на текущия контрол също оказаха влияние. Зацъфариха 70% от курса (около 200 човека). С една приятелка отидохме да се утешаваме за една седмица на нейното село. На поправката го взех с 5, ама вече знаех какво да очаквам и съответно какво да уча. За цялото следване имам 2 или 3 четворки, едно 4,5 и всичко друго е нагоре. Едната ми четворйка е по история на БКП, само защото се осмелих да стана първа да ме изпитат, иначе си бях едва за 3. Това е и изпитът за който учих най-кратко - само 2 дни. За всички други сме имали по около седмица. Сядах сутрин в 8-9 ч. и и ставах към 17-18. Най-големият ми конспект е бил над 80 въпроса.

# 10
 • на село
 • Мнения: 2 594
Като ученичка не съм имала двойки.
Като студентка ме скъсаха на двете части по електротехника, втори курс инженер,  първа част- първи семестър и втора част- втори.
И двете после взех с 4- ки на поправителна сесия, която беше  след редовната, поне така си спомням, все пак съм учила миналия век Blush
И не можехме да си мъкнем невзети изпити за следващи  години, като знам дъщеря ми една физика от първи курс, я взе чак в четвърти Grinning

# 11
 • Мнения: 451
Единствената ми слаба оценка (тройка) беше по един много тъп предмет. Яд ме е, защото по-трудни изпити съм взимала със 6. Беше тест и явно или не съм добра в тестове, или съм подценила изпита. Но не е кой знае какво. Не ги мисли толкова оценките! Не винаги кореспондират със знанията, а във всяка една специалност, за да се практикува адекватно, опитът е от много голямо значение.

# 12
 • Мнения: 2 718
Ниски оценки не съм имала, три четворки само. Но най ме е било яд, когато съм учила, знам и преподавателя се заяде нещо. По философия ми писа 4,защото не съм знаела колко пъти се копае царевицата. Не помня дори как извъртя въпроса що нямам село и не знам нищо за земеделието. Как да не ме е яд?
Друг път не знам и за 3, говоря някакви глупости, но без да се запъвам, и ми пишат висока оценка.
Хич не се връзвай на оценките в университета.

# 13
 • София
 • Мнения: 32 862
Баш двойка в университета не помня. Май на един тест по английска граматика.
После помня, че писах една курсова за Карбовски, а преподавателят се оказа, че го мрази и ме накара да напиша друга.
А, и по ранна американска литература ме скъсаха веднъж. Не ми писа двойка, но не минах и трябваше да се явя пак. И пак я мразя.

# 14
 • Мнения: 6 286
В тази тема, май пишем такива, които не са ни драли. Помня, че в училище, в шести клас имах двойка по математика - не можах да реша една задача с влакове, идващи от разни посоки. Много тежко я преживях. В десети клас имах една двойка по география - хванаха ме без да съм прочела урока.
Като студентка съм имала една-две тройки по практически предмети, иначе не са ме късали. Когато завърших училище и не можах да вляза каквото исках, родителите ми ме накараха да кандидатствам някакво много тъпо (поне според мен) полувисше. Мислех, че няма да вляза, но взех, че влязох. Учех с отвращение, като се бях заклела, че никога няма да работя тази професия. Все пак трябваше да взимам изпити. На първата сесия се стараех за тройка, останалото време посвещавах на подготовка за мечтаната специалност. Само че, нямах преценка колко се учи за тройка и взех всичките изпити с шестици. На следващата сесия вече се поправих, но тогава влязох каквото искам и напуснах тържествено.

Общи условия

Активация на акаунт