Труден избор

• 8 918
  • 212
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Явно за теб не е. Човекът е живял 13 години с това дете, грижил се е за него, няма нищо по-логично от това да не иска да го дели.
И майка си така.

# 181
Няма нищо по-логично от две неща - първо, 'детето на братовчедката' да не е никакво на лирическата героиня, второ, детето на лирическата героиня да не бъде делено.
Та пак да питам, за какво делене става дума и условие за какво точно е бременната от теб булка да не дели твоята племенница?

# 182
  • София

Децата в групата ми  също ги обичам, но не съм ги отгледала от бебета и не са мои деца. Но ако в групата ми попадне дете, което е изоставено на година и нещо и аз треперя над него до 13 годишнината му, и се появи партньор си ще му кажа, че имам 2 деца и не желая да ги дели от 3тото.

Последна редакция: чт, 13 яну 2022, 10:56 от Светулчица

# 183
Но ако в групата ми попадне дете, което е изоставено на година и нещо и аз треперя над него до 13 годината му и се появи партньор си ще му кажа, че имам 2 деца и не желая да ги дели от 3тото.
А! Именно!

# 184
  • София

Аз сега имам 1 дъщеря, затова биха станали 2. Тоест, ако отгледам едно дете от 1годишно то ще е МОЕ, независимо дали го е оставила братовчедка ми, стринка ми, учинайка ми, съседката или някаква циганка

# 185
Ами да си седи с майка си с детето, къде е тръгнал да разбива чужди съдби.

# 186
Хипотетично  и аз имах мерак да отгледам всички изоставени деца, да прегърна всички дето плачат и да излекувам болните.Ама хипотетично.

Да не се дели това значи, да се издържа и да те наследи накрая.Иначе хората и собствените си деца делят.

Една позната отгледа дете от дом, родителите  починали при катастрофа ,бабата го дала в дом.Причини не знам. Почин някакъв и вземат деца от този дом по празници, да са в семейство, та се запознали с това дете и привързали.Вече може и  да е завършил висше.
Но това дете си има родители ,има си наследство от тях, къща в София ,знам че има и е осигурено , та го отглежда, възпитава, дава дом.
Тя така и не се омъжи, няма свое дете, но ако имаше ,няма да бъде ощетено.
Та хипотетично всички даваме всичко.Реално го правят единици.

# 187
Аз сега имам 1 дъщеря, затова биха станали 2. Тоест, ако отгледам едно дете от 1годишно то ще е МОЕ, независимо дали го е оставила братовчедка ми, стринка ми, учинайка ми, съседката или някаква циганка
Знам, че си с едно дете. Имах предвид, че казваш две мои деца, а не едно мое, пък другото го гледам от Х години.
Просто никак не ме радва детето да се дели от самия горд изпълняващ длъжността татко-батко, обаче на татко-батко като му запàри под опашката с истинско негово дете, и рязко 'детето на братовчедката' вече друг не може да го дели. Айде бе.

# 188
Понякога съдбата те поставя пред свършен факт. Ако така ми се случи да се наложи да поема грижата за чуждо дете ще го гледам. Но сама доброволно да се натреса е съвсем различно, при условие, че имам избор. Най-малкото във втория случай сериозно ще обмисля нещата.

# 189
  • France
Мисля, че много задълбахте в разни философски меандри. Авторката изпитва несигурност дали трябва да свърже животът си с един мъж след само 3 месеца връзка, като този мъж върви в комплект с майка и бъдещ пубер. Сигурно има и други краски, за които не знаем, за да майка ù да реве, че ще си провали живота. Напомням, че девойчето е само на 23, още не завършило висше.

# 190
Еми, не трябва. И без утежняващите обстоятелства не трябва да се ражда след тримесечна връзка, ако ще и да си на 33. И на 23 също няма за къде да бързаш, както четем и по темите, на практика са още пубери. Всъщност автора няма и една точка, по която бремеността е добра идея в момента или от този мъж.

# 191
  • София
Връзката не е ясно на каква възраст е, може и двугодишна да е.

# 192
  • France
Нали пишеше, че се познават от ноември? Или бъркам?

# 193
И да е пишело - изтрито е. Аз нямам спомен да е пишело.

# 194
  • София
Няма такава информация.

Общи условия

Активация на акаунт