Труден избор

• 8 900
  • 212
  •   1
Отговори
# 135
Като купиш вафла на едното, ще купиш и за другото. Като е облечено едното, ще е облечено и другото. Като ходи на училище едното, ще гледаш и другото да е образовано. Ей така не се делят. Тя майка на тийн няма да стане изведнъж, но отношението също не е нужно да е като на мащеха.

# 136
Участвал е. Ама, енти път, не му е баща. Пак, енти път, докато само е сексил младата мадама, детето не е било проблем - ни финансово, ни за терена, ни за времето. И изведнъж - ооооо, аз тука нося отговорност за едно дете. Аха, добре.

# 137
  • София
Той не е казал, че ще лиши своето. Единствено не иска да изхвърли "чуждото".
Децата на сестра ми, братовчедите ми, дори на девера и на братовчедите на съпруга ми, не са ми чужди. Разбира се, тези с моята кръв са си по-мои, но никога не съм делила моите деца и тези на сестра ми, например. А дори децата на сестра ми не съм ги отгледала аз, нито съм поела ангажимент към тях. Моите деца и племенничките ми за мен са едно. Изобщо не мога да разбера драмата на ЛГ.

# 138
Не са се доразбрали, предполагам. Тя си е мислила едно, той друго, а майка му - съвсем трето.

Именно, нищо не са се разбрали, ама давай юруш на маслините (на секса). Не казвам, че преди всеки секс трябва да има дълго изясняване на отношенията, но преди всеки секс с неизяснени отношения трябва да има здрава контрацепция от страна на жената. Плюс евентуално изискване и за презерватив от мъжа. Ма като гледам се пренебрегва здраво...

Като купиш вафла на едното, ще купиш и за другото. Като е облечено едното, ще е облечено и другото. Като ходи на училище едното, ще гледаш и другото да е образовано. Ей така не се делят.

Това и аз го писах, ама до тук добре. А като дойдат училищата? И нуждата от скъпо оборудване? Ами университета? Първо да платят на заварената кака, а после ако не остане за своето? Хич не е толкова лесно и който го изкарва така не му е опирало до главата.

# 139
  • София
Че гадженцето й поставя ултиматуми да приеме безусловно чуждо дете за свое?
Виж, брак нещо, квартира не предлага.

# 140
Смятам, че мъжът е имал предвид, че като финансова издръжка и като наследник детето което уж е на братовчедка ще бъде равно на собственото. Смятам, че това 13г дете е също собствено на мъжа. Допускам, че и авторката подсъзнателно усеща че са я излъгали и от там идва смущението й. Само че е много млада и не може да формулира и за себе си точно какво не е наред. Едно е да й каже, че детето е негово и няма да бъде делено от общото им дете и е друго да й каже че детето на братовчедка му ще бъде с равни права като наследник и че от семейния бюджет ще се поддържат и неговите нужди. Тези от вас които имат по-малки братя и сестри като създадохте семейства взехте ли ги във вашето семейство, издържате ли ги финансово, вписахте ли ги в завещанието си като ваши наследници. Вие издържате ли децата на братята и сестрите си, или на братовчедите си наравно с вашите собствени. Вашите племенници ваши наследници ли са? Детето е взето от майката на мъжа и отглеждано от нея. Колкото и всеотдайно да е участвал в отглеждането му
ролята му се изравнява с ролята на евентуален по-голям брат. И сигурно много го обича, както всички които имат голяма разлика с по-малките си братя и сестри ги обичат. Момичето е на 23г и са го излъгали неясно защо. Вероятно майката се е усетила и затова се опитва да предпази дъщеря си, която най-вероятно изобщо не допуска, че любимия може и да я лъже. Не от гледане на чуждо дете, а от хора които лъжат нейното се опитва да предпази дъщеря си майката на авторката.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 16:53 от Рори72

# 141
Чак толкова да е момиче на 23... Млада жена, с глава на раменете. Ако беше на 16, тогава се присъединявам за наивното момиче, дето нещо са го подлъгали.

# 142
Колко време мислите, че ще издържи една такава лъжа?

# 143
  • София
Голямото дете не може да бъде наследник на мъжа по българското законодателство.
Вече дали има пари да изучи детето - той ще прецени, а не съфорумките. Не прочетох да е затруднен финансово. Децата са и с достатъчно голяма разлика, за да изучи едното, докато другото стане на възраст да му се плаща скъпото учене.
Ние в момента имаме 2 студентки в чужбина, дете в гимназията, дете в предучилищната и чакаме бебе. Не сме изхвърлили някое от децата, че да има за другото/другите.
Голяма фантазия е да му смятате на човека приходите и разходите, без дори да е споменат проблем в тази насока.

# 144
А и не виждам лъжа. Авторката никъде не пише, че изведнъж се е натъкнала на фактаза детето. Също не пише за нея да е проблем да съжителства в едно домакинство с майката на мъжа и с детето.
По-скоро притеснението е как нейният баща ще приеме новината, че освен голямата разлика има и готово дете за отглеждане.

# 145
Какво трябва и не трябва за това дете, не решава нито форума, нито авторката. Решава го мъжът. Като не и изнася си нарамва дармите и си заминава- аборт ли ще прави, ще ражда ли, нейна си работа.

# 146
Божее, изкарахте го чичка, изкарахте го лъжец, защото гадаете и пишете фантасмагории. Може да лъже за 13 годишното, но форума няма как да го знае.
Ако приемем, че отглежда това дете с майка си и братовчедката го е изоставила наистина, не сте ли малко жестоки?

Ако някой ден ми се наложи да отглеждам племенниците ми, също не бих ги делила от своите деца. Това дете (на 13) е свикнало да живее по този начин, сега дали няма да е адска травма мъжа на авторката да го зареже тотално и да го загърби. Тези деца ще имат разлика 13-14 години... едното докато се изучи, другото ще е още малко.

Според мен основно я притеснява, че мама и тати не одобряват "чичката". А 10 г са нищо разлика.

# 147
  • Най-красивата страна
Аз даже и към кучетата си съм привързана и не бих се отказала от тях....
Какво като този мъж не му е биологичен баща на детето.
Все пак е живял 13 години с това дете,за детето семейството са той и бабата.Ми не е нормално сега да изостави детето..

# 148
  • Варна
Това не ви ли напомня малко драмата на Даскалка как да накара бившата жена на мъжа й да си прибере детето, което отглеждаше той 🤭🤭🤭

# 149
  • София
Докато стане нормално и ще повехне тотално.

Те са некви гаджета, връзката не е много на светло, авторката е спестила това - онова, сега и бременна.
Той спестил това- онова, сега имал дерт (майка му, де, ама мама му е семейство)

Общи условия

Активация на акаунт