Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

  • 30 926
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Може ли мнение за тези резултата на Мм?
Аз му ги “предписах” след като почти месец се оплаква от неприятно парене в устата.Потърсих в нета и излезнаха разни причини за подобно оплакване.
Не е с наднормено тегло.Яде всичко,доста сладко и мазно си позволява.
Другата седмица ще ходи на ендокринолог.

# 481
  • София
  • Мнения: 22 394
Елора, не бях на конкретен режим за съжаление. Само ограничаване на най- вредните неща. Богата салата, риба и малка гарнитура общо взето. И доста спорт. Имам подобрение, но не съм измервала. И не искам, преди да постигна нещо повече.

Миоки, разбира се, че знам. Пиша в темата много преди ти да се включиш и каквото има, съм изчела, повторила и потретила. Решила съм за себе си, че плодовете няма да спирам на първо време. Не виждам смисъл да се разправяме. Аз и не налитам на гроздета и банани, така или иначе. Simple Smile

П.П. Повече от 2 яйца не мога да изям на едно ядене Laughing Не знам дали е детска закуска или просто не съм чак такъв фен на яйца. За сметка на това сьомга мога да омета доста.

# 482
  • Мнения: 18 539
Изобщо не се разправям с никого.
Всеки е свободен да си яде каквото иска, просто ми беше чуден аргументът: "Защото не искам да си лишавам организма от тези витамини". За това и те попитах кои.

# 483
  • Мнения: 40 391
Доли, сама виждаш резултатите.
Висок холестерол, кз, инсулин.
Има сериозен проблем.
Да си слаб, значи здрав. Това им е грешката на много хора.Мислят,че като не им се лепят боклуците, значи всичко е ок.

Кетчър, казах ти, не виждам драма нормално количество плодове.
Драмата е в другото ядене.

# 484
  • Мнения: 31 851
Доли, парене в устата- на теория- може да има и при отклонения в железните показатели и/или Б 12. Забелязвам, че има доста антитела за корона вирус? Ваксиниран, преболедувал, и двете? Б 12 не му е оптимален- под 300 обикновено го водят "латентен дефицит", но и 333 не е никак оптимално...към 450 май трябваше да е.

# 485
  • Мнения: 40 391
На мен тсх-то ми се струва малко нисичко.

# 486
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 2 141
Може ли мнение за тези резултата на Мм?
Аз му ги “предписах” след като почти месец се оплаква от неприятно парене в устата.Потърсих в нета и излезнаха разни причини за подобно оплакване.
Не е с наднормено тегло.Яде всичко,доста сладко и мазно си позволява.
Другата седмица ще ходи на ендокринолог.

То мъжете с наднормено тегло не взимат мерки за здравето си, та мъж с нормално ще го направи, интересно е какво ще каже ендокринолога след като му види резултатите и без излишно тегло, б12 е добре (450 е в други мерни единици и е равно на 330 в тези, но под 330 не трябва да пада), д обаче е нисък нужна е стойност над 100, холестерола въпреки че тук се неглижира е неоптимален макар и с малко. Другото основното, поради, което се пуска в тази тема въобще има ли смисъл да се коментира, ясно се вижда дори само да се погледне хома индекса (ако има успокоение, че всичко е наред щом глюкозата и инсулина са в референтните граници). Аз се вглеждам в друго (ама "професионално изкривяване" покрай моите си проблеми кво да го правиш), някога мъжа ти изследвал ли е други щитовидни хормони (ехография едва ли е правил)?

# 487
  • Мнения: 31 851
Джерами, мерси за корекцията. Бъркам ги понякога мерните единици, но съм запомнила, че под 300 не трябва да е.🙂
Хипофункция на ЩЗ била симптом (признак, маркер, показател за...не знам коя е точната дума) на железен дефицит- макар и много трудно, но попадам и на това становище. След много четене и ровене, естествено. А преди няколко години ми се налагаше сама "да откривам топлата" вода...😅 Връзка при мен има и с въглехидратите (повече вгх- по-високо ТСХ)...та да, всичко е добре навързано и не се знае кой къде ще го "удари". 🙂

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 23:50 от dolce miele

# 488
  • Мнения: 40 391
Някой писа назад, че запича червеното цвекло. Това не знаех, че може да се прави. Все на салати го правя.
Трябва да пробвам Grinning

# 489
  • Мнения: 24 624
Някой писа назад, че запича червеното цвекло. Това не знаех, че може да се прави. Все на салати го правя.
Трябва да пробвам Grinning
Аз бях, то пак си беше салата но сурово не ми е толкова вкусно и търсих рецепти с обработено. Варят го, пекат го, все става.
Не съм търсила как се променя като хранителни стойности обаче, едва ли да са точно като на суровото. Моето беше колкото да разнообразя че няма много свястни салати посред зима, не заради нещо конкретно в цвеклото.
За изпеченото пишеше в рецептата да се изпече и да се прибере в хладилника с все фолиото до другия ден. Зреело било, не му разбирам. Без фолиото стоя моето, баш в алуминий не държа неща увити.

# 490
  • Мнения: 40 391
Аз сега спретнах набърже лук, чушките и кифтата за утре. Сутринта ще ги мушна.
Не знам дали да сложа и цвекло малко Grinning
Оф, май няма, мързи ме вече.

Ама вкусно ли е печено?

# 491
  • Мнения: 31 851
Елора, според мен е разхлабващо червеното цвекло. И не само според мен. 🙂 Не познавам човек, който да се запича от него, но сигурно има и такива...

# 492
  • Мнения: 40 391
Печено или сурово не запича? Или няма значение.

# 493
  • Sofia
  • Мнения: 29 121
Благодаря много за отговорите.
Ваксиниран е с трета преди 2мес.,не е боледувал от ковид.
Преди 7-8мес.изследва и други щитовидни хормони,всички бяха в норма,също и холестеролите.
Доста се е стреснал.
Ще видим какво ще го посъветва Пандев 🤔

Цвеклото го пека небелено и завито във фолио.После го беля,режа и още топло слагам в буркани на винт с оцет,зехтин,сол,чесън,дафинов лист,розмарин,люта чушка,затварям и си хваща вакуум.Дълго издържа.

# 494
  • София
  • Мнения: 22 394
А фаствате ли?
Аз имам малко all or nothing манталитет и се замислям за веднъж седмично 1 ден да фаствам. Поне в началото.

Общи условия

Активация на акаунт