Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 30 928
  • 733
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
От юни спазвам всяка седмица лунните цикли.Не закусвам и имам 14-16ч фаст,а при лунуване са понякога по 30-36-40ч

# 496
Да, аз днес бях на фаст. Вероятно ще ям утре след 14-15 ч. Понякога го правя по график, друг път спонтанно...
Мен по никакъв начин не ме запича цвеклото, напротив. 😃 И при майка ми е така.

# 497
Елора, на мен ми е по-вкусно така изпечено ама си е въпрос на вкус все пак. Сурово ми мирише на пръст едно такова...
Слабителен ефект не съм имала ни от сурово, ни от печеното цвекло. На мен рядко храна ми влияе де, то и нужда нямам.

За фастове - не знам дали се брои че се храня следобед и вечер само, по-рядко обядът ми е в по-нормално време. Правя и по цял ден от време на време но не редовно и често не е и планирано. Свикнала съм на ВМ-НВ хранене и то веднъж като се адаптира човек, става лесно. Нали не приритвам за храна. Имам си енергия, даже когато пропусна и обяда, мога да мина и без следобедното кафе и пак ми е добре.

# 498
На мен ми е вкусно всякак червеното цвекло, само на сок го избягвам. 🙂
Елора, няма значение, сурово или готвено- то все си е с фибри и все си ми действа така. Е, не е ефект чак като след чай със сена или прочие. 😃 Но аз и нямам нужда...
Междудругото, приготвила съм си това четиво за магнезия и ИР/диабет (предполагам, ефектите са сходни при ИР и Д2, защото все се секретира някакъв инсулин; при Д1 е по-различно, не знам инсулинът, който си инжектират дали взаимодейства точно по същия начин с магнезия). Оказва се, че май е на наш сънародник 🙂 (ако съдя по името):
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6470576/

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 17:02 от dolce miele

# 499
Българин е наистина, в края на публикацията има информация, преди изброените източници.
Благодаря за линка, от телефона не ми спори четенето на такива неща но вкъщи ще му отделя време със сигурност.

# 500
За нищо. 🙂 Отдала съм се през последната седмица на подобни четива за магнезий, Б 12, желязо, феритин, ИР...😃

# 501
Пускай да четем.
То кой на какъвто "заман" е , това чете.
Сега ме заинтригувахте с червеното цвекло мен, насила го ям, и то само сварено от Берьозката, или Лидл.
Чудя се сварено дали си запазва полезностите, че сурово ми е много багрилно и никакво.
Ще го включвам в менюто, че голям недостиг на всякакви зеленчуци усещам. Вземам чушки червени, ми те едните станаха на люспи в храната, другите , както бяха напращели на щанда, така омекнаха за два дни , егати и зеленчукът, и чудото в тези мрачни сезони.
ПиснА ми от броколи, карфиоли и селърита, и репи, и пащърнаци . Да идва зеленишът вече с копривата и лапада, че и фантазия вече нямам.

# 502
Аз затова го изпекох, варене ми се видя още по-голямо вапцане, че и част от каквото има в него ще отиде във водата.
Иначе в Лидл виждах опаковки с по няколко глави готово сварено, вакуумирани.
Смятам все така с винегрет и чесън да правя занапред, хареса ми.

# 503
Точно вакумирани ги вземам, и ги подмятам после. Сега видях рецепти някакви да се нарежат на кубчета, да се залеят с оцет, сол и захар / да бе да/ , и след три дни готова туршия. Ще пробвам така, дори малко чесън ще си сложа и копър.
Направо на салата със зехтин и ще лапам после.

# 504
Слагайте майонеза и лук на цвеклото (вареното) и става салатка. 🙂  Може да се пробва и на кюфтенца- размесено с кайма. На запеканка с яйца...Е, по-добре сготвено, отколкото никакво, така че витамините няма да ги мисля много. 😃
Тайс, ако ви е интересно, ще пускам. 🙂

# 505
  • Варна
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам има ли вариант да се направи  трикратно изследване на инсулина без да се натоварва организма с глюкоза.Бях чела някъде из темите назад,за вариант с ядене на нещо много сладко,но не знам дава ли добър резултат...
С установена ИР съм преди няколко години.На 120 мин. беше 120,а на 180 мин. 75. Бях започнала лечение с Метфоргама,но забремях,родих,кърмих и лечението го занимарих.Стана ми доста лошо от това натоварване и се чудех има ли вариант за избягване?
Съжалявам,че не съм се ровила назад,да намеря отговор,но темите са много и дълги 😊

# 506
  • София
Dolce, аз да използвам “промоцията”, че си се отдала на магнезий 😜, че в една друга тема пуснах въпрос и не ми отговориха:).
Та накратко - прекарах се и си купих маг. цитрат на Солгар от 400 мг., но таблетките са с големината на майски бръмбари😬 и нямат преглъщане, дори като ги разчупя на 1/2. Дали, ако ги сдъвча на парчета, това по някакъв начин ще попречи на доброто им усвояване? И дали да взимам 2х/1/2 или направо 1х1/2 ? Нямам конкретни оплаквания, които да изискват голяма доза.

# 507
Здравейте момичета,
Бих искала да попитам има ли вариант да се направи  трикратно изследване на инсулина без да се натоварва организма с глюкоза.Бях чела някъде из темите назад,за вариант с ядене на нещо много сладко,но не знам дава ли добър резултат...
С установена ИР съм преди няколко години.На 120 мин. беше 120,а на 180 мин. 75. Бях започнала лечение с Метфоргама,но забремях,родих,кърмих и лечението го занимарих.Стана ми доста лошо от това натоварване и се чудех има ли вариант за избягване?
Съжалявам,че не съм се ровила назад,да намеря отговор,но темите са много и дълги 😊

Ти цял виц разказа направо Joy Няма такива сладки.
След като вече ти е установена, просто си следвай режима описан в първия пост. От какъв зор пак ще се изследваш? Това няма да ти помогне. Режим ще ти помогне.
Ако можеше обременяване да се прави с торта, щеше да го има като опция.

# 508
Аз не съм виждала по-малко хапче магнезиев цитрат, различни съм купувала.
Относно цвеклото ето идея: печено или варено се нарязва на шайби, мята се в голяма чиния, да не се препокриват, овкусява се със зехтин, сол оцет(балсамико, за който ползва), поръсва се с малко рукола, синьо сирене, орехи. Правя и във вариант с бяло сирене, копър и чесън.

# 509
  • Sofia
Откакто взимам течен магнезий ми се подобри сънят,болките в краката,крампи те,лошото настроение и т.н.
Не съм го изследвала,но след като имам подобрения,сигурно е бил нисък 🤔

Общи условия

Активация на акаунт