Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 117
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
Колко яйца да ям?
Средно 30 яйца на седмица. Разделете ги на 7 дни.
Та хич не са много. А и не ям само аз.

# 331
Аз също не пазарувам само за себе си. Поне в повечето случаи. Има дни, когато изобщо не ми се ядат яйца. Те си стоят в хладилника, не са някаква стока, разваляща се за 2-3 дни все пак. 🙂
Скрит текст:
Не знам и какво им е чудно чааак толкова на някои хора (особено стандартно хранещи се), то един кекс да направят и спокойно изчезват 4-5-6 яйца, крем карамел, палачинки, заливка за майонеза, някаква запеканка, панирана риба или пиле, кюфтета, майонеза и др...Сега, и аз се чудя, когато видя количка, пълна поне наполовина с пакети със захар или с вафли, сухи пасти, сладкиши, снаксове и газирано и без (почти) никаква истинска храна...обаче гледам все пак да не ги зяпам и да не ми личи какво си мисля. 🙂 А и дали се запасяват със сухи пасти за половин година, дали зареждат малко магазинче или пък просто след всяко хранене ядат по 1-2, не е моя работа и няма да тръгна да ги "съдя"- дори и само с поглед- какво и защо купуват.

# 332
Онзи ден в магазина със съседка се срещам.
Тя пак мрънка колко скъп бил моя режим.
Купила си бях 2 кутии яйца. Малко зеленчуци за няколко дни. Сметка - 12 лв.
А тя пълна количка с боклуци. Сметка 70 лв.
И след касите ми вика, че било скъпо. Питам я, всеки път ли пазаруваш тези количества и колко пъти в седмицата.
Вика ми минимум 2 пъти.
Аз и казвам - ето ти моята количка. Яйца и зеленчуци - 12 лв. Хайде да не си говорим кое е по-скъпо. За здравето вече е ясно.
Тоя път млъкна.

# 333
Е, ако тръгна да ям ежедневно сьомга, лаврак, филе от риба тон, рибай стекове, гхи от магазина, макадамия, орехи пекан, нвх печива с бадемово брашно, берита и т. н., ами, скъпо ще ми е с такъв режим. 😃  Честно казано, аз като видя почти смотани (на вид, а сигурно и на вкус) краставици по 5 лева килото- "намалени" на 4,50 лв 🤣- и си купувам китайско зеле, чушки, тиквички, патладжани, гъби и други неща, които поне на вкус стават.🙂 Иначе в този сезон и една шопска салата може да излезе доста солена- като теглиш чертата накрая за домати, краставици и сирене...
Другото, което не отчитат хора, които купуват примерно сухи пасти, е за колко време и доколко ще те засити дадена храна. В повечето случаи се оказва, че тези сухи пасти (примерно) са просто десерт след основното хранене или пък за между храненията, а не нещо, което всъщност ще те засити...🙂

# 334
Аз знам, че месото е невинно и без да тествам, ама специално за вас ще го направя.
Чакам лентичките. Имам едни стари, които си бях купувала да си тествам една киселина за пилинг, но са древни, за това като дойдат новите ще ви информирам Joy

# 335
Миоки, чакам с нетърпение.
И аз къркам по 5 кафета на ден като тебе.
И пуша, де. За теб не съм прочела.

# 336
Чипсът от кейл е чудесен за моя вкус- чува се хрупкав звук при отгризване и разклащане на купата с "чипс". 😉 Във фрайъра стана за няма и 3 минути сигурно- но преди това пекох кюфтетата за 10 минути. Чух характерен хрупкащ звук, който ме накара да отворя кошницата- иначе бях настроила на 5 минути. 🙂

Пекох само омазнен с малко зехтин и сол. За мен е много по-хубаво от Бейкролс, а и няма опасност да си разраниш някой венец...😉

# 337
Здравейте, да споделя какво ми се случи.
С ИР съм от няколко години и на НВ хранителен режим. След ковид боледуване  вкусът на сладкото ми се промени към лошо и от четири месеца не бях хапвала нито грам сладко под каквато и да е форма. До преди дни, когато на РД вечерта след 22:30ч.изядох половин парче домашна торта. Същата нощ останах будна до сутринта. Буквално не можах да мигна. Снощи под влияние на МЦ нападнах кофичка активия пак по същото време и резултат - мъчително стоене будна до сутринта. Проблеми със съня не съм имала до сега. Достатъчни са ми шест часа сън за наспиване, но никога не съм будувала цяла нощ без причина. Знам, че най-неподходящото време за сладко е вечерта преди лягане, но случвало ли му се е на някой същото будуване и възможно ли е сладкото вечер да влияе на хора с ИР като кофеин?

# 338
Не знам дали сладкото влияе като кофеин, ако отдавна не е консумирано...Но със сигурност влияе на инсулина. И сигурно се задейства и кортизола по някакъв начин (но вероятно има общо и с ковид, че безсънието е често срещано след боледуване)...🤔
На мен след ковид доста месеци ми играеше КЗ (може и с инсулина да е било така), имах и някакви желания за определени въглехидрати, както разни други странни симптоми като последствие...А, и проблеми със съня също.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 17:24 от dolce miele

# 339
То имаше и пълнолуние.
Мен ме хваща щръклицата тогава, че си помагам с рескю на доктор Бах.
Преди режима с розе се умиротворявах 🥂

# 340
Здравейте, да споделя какво ми се случи.
С ИР съм от няколко години и на НВ хранителен режим. След ковид боледуване  вкусът на сладкото ми се промени към лошо и от четири месеца не бях хапвала нито грам сладко под каквато и да е форма. До преди дни, когато на РД вечерта след 22:30ч.изядох половин парче домашна торта. Същата нощ останах будна до сутринта. Буквално не можах да мигна. Снощи под влияние на МЦ нападнах кофичка активия пак по същото време и резултат - мъчително стоене будна до сутринта. Проблеми със съня не съм имала до сега. Достатъчни са ми шест часа сън за наспиване, но никога не съм будувала цяла нощ без причина. Знам, че най-неподходящото време за сладко е вечерта преди лягане, но случвало ли му се е на някой същото будуване и възможно ли е сладкото вечер да влияе на хора с ИР като кофеин?

Според теб къде ти е грешката?
Две ги виждам.
Първата е, пълно лишаване от въглехидрат.
Организма трябва да са научи, а не да се лишава.
Затова чат пат трябва да му се дава някой бавен в в малко количество. Че ето ти резултата.
Второ. Вечерта такива количества са безумни. Тия калории и въглехидрати какво ще ги правиш, на дупето и корема ли ще си ги сложиш.
Като си решила да прегрешиш, ми изяж тая торта в 2 следобед, пък после ходи бягай, скачай, разхождай се два часа да изгориш. Естествено, че ще будуваш.

# 341
Миоки, чакам с нетърпение.
И аз къркам по 5 кафета на ден като тебе.
И пуша, де. За теб не съм прочела.
Мерих със старите лентички сега, после и с новите като дойдат, ама аз нещо не успявам да разчета като хората. Горното квадратче в комбинация с долното не пасват на нито една от контролните комбинации. Не е заради това, че лентичките са стари. Може и да не съм я накиснала хубаво. Пише да се топне и да се отчете след 15 секунди.
Според вас сега това какво рН ще да е?
Скрит текст:

Stelogiev, будуване не ми се е случвало, но след ядене на сладко, спя лошо.

# 342
Миоки, според мен е нещо между 5,5 и 6,0...
Редактирам:
Ей сега прочетох това "четиво" за анемиите (Кръвотворене- май си е научен труд, не ми е първият...) 😁 Добре, че тези 217 странички са малки☺
https://issuu.com/ivankalinovinkov/docs/__________________________________
Дано се отваря така...🤔

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 18:18 от dolce miele

# 343
Здравейте! Радвам се, че попаднах на тази полезна тема. 🤗 Тези дни ме диагностицираха с ИР и високо Тсх и андростендион леко над горна граница, с 3 единици. Следователно съм на терапия и очаквам да ми изготвят и ХР. Накратко - оперирана съм от ендо, преди 1 година. ИР ми я откриха след спонтанен аборт в 6 гс. Идея нямам от кога я имам, преди това никога не са ми я изследвали. Често се следя за кисти на 4м, за сега да чукна на дърво всичко е наред. Последен преглед през ноември всичко точно. Забравих да добавя, че Ц ми е редовен. 🙂
Пожелавам здраве и търпение на всички, които се борят. ❤️😇

# 344
Привет, бих искала да Ви попитам нещо. Вчера вечерта към 19 часа получих пристъп на хипогликемия - става ми зле, трябва да легна и получавам като алвеоли на едното око, премежва ми се пред очите и не мога да стана. Като пийна съвсем малко захар разтворена във вода и ми минава, отпуска ме и остава само лека болка в слепоочието. Това ли е хиполгликемията? Премерих в тоя момент с глюкомер кръвната захар и ми беше 5.5 , но бях яла 30 мин преди  да ми стане така една супа телешко варено. Какво друго може да е това състояние? Честно казано съм получавала периодично и назад във времето така с алвеоли все едно на очите, но никой лекар не ми е обръщал внимание. Откакто съм бременна това е третия път в който го получавам. Някой има ли идея?

Общи условия

Активация на акаунт