Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 32 120
  • 733
  •   1
Отговори
# 315
А да бе, знаеш ли каква е разправия. Трябва да се обаждам, да записвам час, после да ходя до болницата да ми направят изследването, защото при личния не правят такива и изобщо дявол на магаре, особено сега.
Мислех, че може вкъщи с тия лентичките нещо.

# 316
Ми пробвай с лентичка.

# 317
Аз си го дъвча чудесно кейла. Нали все пак преди това съм го обработила термично и е омекнал?😉 А и ми е вкусен.
Ето, Миоки го е пробвала суров на салата...😅 Не се прави така. Суров в някакво смути смлян вероятно може и да става, но на салата...поне аз все срещам рецепти или за смутита, или с термична обработка. 🙂

# 318
За РН и лакмусова хартия става, само ако се сетя и на какво място би трябвало да се продава... То е лента навита на ролка и си откъсваш там няколко санта всеки път. На кутийката обикновено има и скала с цветовете, съвсем проста работа е и не би трябвало и да струва някакви съществени пари. Ако си спомняте от училище в часовете по химия не може да не сте виждали такова.

# 319
Лентичките за рн също не са скъпи. Аз си взех кутийка от 100 бр. за 10лв.

# 320
Лентичките за рн също не са скъпи. Аз си взех кутийка от 100 бр. за 10лв.
Мерси, ще ги търся и аз.
Вече не помня къде четох за тях, оцветявали се различно според пх то.
Обаче да попитам нещо, ако е извън норми това пх, как се оправя ?
То аз също лапам много месо, салатите ми са изключение, уж да реформирам навици, но и аз съм мързел и предпочитам прости кулинарии.
Елора се храни доста балансирано, ако при нея е проблем, при мен ще да е критично ☹
Долче, екстра ти е кейла .

Стискайте ми палци, ще ходя на обяд тези дни с една дружка с ир, 90 кила, да и разяснявам нашия режим. Изрева ми онзи ден, че не мърда от години. Ходила всяко лято при Емилова и се движела по нейните указания. Ще я разпитам какво им дава това гуру и срещу какви пари. 🙂

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 08:58 от tays

# 321
Тайс, стискам палци за дружката, ама не прекалявай с очакванията. За съжаление хората имат нужда сами да стигнат до истината, за да й повярват. Всякакви неща съм чувала - о, не, от мазното се дебелее, о, не, как ще ям яйца толкова често, да не е Великден, о, не, аз без картофи не мога...

# 322
Тя ми се стори отчаяна. Последно преди година бяхме на кръчма , пак едва яде някаква салатка, пи само чаша вино, пак стана дума за ир, но аз тогава ядях и пиех безконтролно, щот, нали, качила съм няколко кила от възрастта 🤣
Та предолагам, че е в безсмислени, но постоянни рестрикции и мъки.
Чудя се да и купя ли и някоя от книгите на Фънг.
Дано я подбутна. И тя има мултиспорт, ще я мъкна и на гимнастика, бе големи планове имам  👍
Тя е много хубав човек в добрия смисъл. Ще видим. Аз поне ще и изляза с резултати , осем кила съм по малко и доста напредък в кръвните ми.

# 323
Кейла става готино на фурна  като чипс, само листата, изпечен със зехтин и подправки. Не че е нещо особено, но на вкус с малко въображение може да си представяш, че ядеш бейкролс.  Суров на салата само нарязан беше отврат, но добавен в супа и омекнал например е приятен +полезен (е, така твърдят )

Пс. Аз установявам, че.наистина имам проблем с приемането на малко мазнини и повече протеин...така ми го.смята приложението. Та днес олях закуската със зехтин ..за проба.

# 324
kokix, ако намериш златната среда, цена няма да имаш.
Нито едната крайност е хубава, нито другата.

Преди време търсех ленти за пх, ама ми предложиха мижави бройки за 30 лв. Реших, че не ме вълнува толкоз това пх Mr. Green

Таис, първо си виж пх-то.
Второ не знам кой е прав вече. От години съм така, подобрявам се, не съм умряла. Невена вика да се вдига, ендото вика, че е ок.
Има хора, които вече не са в тази тема на този режим са над 10 години и са живи, че и доста здрави.
Трето - цигарите и кафето. Те са кисели.
Можеш да вкараш салати, лошо няма. Но ако пиеш много кафета и пушиш - ей там е разковничето.
Иначе друго по режима не мисля да барам.
Какво сега, заради някакво пх да мина на въглехидрати ли? Аз да не съм идиот.
И аз съм по бързите манджи. Рядко се мотая в кухнята заради готвене, но се случва.
Салатите си ги приготвям бързо.
Единствено преди ми беше тегава салатата от морков и цвекло. Имам проблем със стърженето, дразни ме и всеки път си стържа и пръстите.
Затова в чопъра смилам и не ми пука.

# 325
За обяд свинска плешка на жар и две чушки

Аз също ям доста месо, но спрях цигарите и кафето и на предишните изследвания pH ми беше над 6.

# 326
Значи месото е напълно невинно Sunglasses

# 327
Fillme, това месо не е ли малко попрепечено? 🙂 Или е от снимката?
Tays, значи или приятелката ти бе спазва това, което и' казва Емилова, или то ужасно не действа при нея...или е комбинация от двете- периоди на лишения и преяждане+ хранене, което още повече я дърпа надолу...Но като не действа нещо, с години наред, човек все в някакъв момент трябва да осъзнае, че не действа...Играла съм го това хоро с "плодолечението"+ малко мед в чайовете, преди доста години, но после е адски трудно да се върнеш към някакво по-нормално хранене. Иначе гладът минаваше бързо при гладуванията, но после ми се ядяха и други неща. А то, по спомен, бяха предимно някакви балансирани количества въглехидрати с малко мазнини и малко белтъчини...Относно книгата- по-добре е да и' я покажеш, а ако има желание, ще си я купи сама. 😉
Най-много обичам, когато купувам яйца и някои хора се чудят дали не се запасявам за Великден...🤣 По погледите им си личи, че се чудят какво ще ги правя "толкова много яйца"...А аз като видя 1 кутия от 10 яйца и веднага си я представям как се превръща в 1 хранене за четирима и после няма да я има...😄
Кokix, аз съм с въображение и даже си мисля, че чипс от кейл може да ми хареса повече от Бейкролс- но и аз не съм фен на Бейкролса...

# 328
Ха, и мен са ме питали какво ще готвя с толкова яйца.
Обикновено три кутии по 10 взимам, веднъж в седмицата, понякога и две, зависи какво съм яла друго.
Майка ми не е на моя режим, но си яде яйца.

# 329
dolce miele, като сложих скарата директно в печката на дърва малко се поовъглиха пържолките, но пък си станаха доста сочни и крехки.
Познавам един мъж, който е като скелет в момента и наскоро видях негова снимка във Фейсбук заедно с Емилова. Но той не беше дебел. Не знам какво е лекувал с нейния режим, но не ми изглежда добре толкова слаб.
За яйцата ям ги, ама до вашите висини още не мога да достигна.

Общи условия

Активация на акаунт