Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 46

• 30 884
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Мисля, че една от книгите на Юлияна Дончева имаше нещо като "Код червено" като част от заглавието...😁
На мен от телефона много страници ми се отварят направо преведени на български, изобщо не ме и пита дали да превежда или не...😁
Миоки, нали ти казах и предишния път- между 5,5 и 6,0 го виждам. Ами, точно там си е, добре
си. 🙂 Но имаш лентички, ползвай си ги...

# 406
Сега си измерих урина и слюнка.
Слюнката е по-алкална.
Ама този път урината ми клони към 6.
Йес Grinning

# 407
Копирам ето така от публикацията на Alice, защото не мога да цитирам и уж съм последният автор на мнение в темата (според форума🤣):
"Но естествено ако нямаш бързо качване на тегло  и другите проблеми едва ли е ГД."
Моя приятелка, много фина и без симптоми, се оказа с гестационен диабет. При обременяването май лъсна всичко...явно има и такива случаи.
Елора, каква магия направи? 😃

# 408
Долче, не знам.
Обикновено веднага гледам. Сега оставих двете лентички да поседят 5 минути. Не знам дали трябваше повече.
Слюнката е м/у 6 и 7.
Урината е почти 6.
Мисля си, че сутрешната първа урина ще е най-кисела. Тя като цяло си е най-тежка.
Иначе си карам на режима.
Само дето преди 4 дни съгреших. От 5 месеца ми се върти в главата да си направя баница с двоен вкус, че никога не съм яла. Със сирене и с кашкавал. Сори, но като ми влезе муха в главата, трябва да и угодя.
Абе похапнах си, не мога да се оплача Joy Но количеството беше малко колкото да опитаме. Не беше цяла тава.
И султан кебап ми се яде от много време, но добре, че съм мързелива и ми трябва психическа настройка. След месец - два. Абе когато ми дойде музата.
Соленка беше, лочих много вода, поиздух се, ама за два дни всичко е точно.
Та сега се държа възпитано.

# 409
Ти като мен същата... бръмне ли ми муха в главата, може и сума време да се каня ама все някога ще направя и ям каквото съм наумила. Сега, може и месеци да отнеме, обикновено се сещам когато или нямам време, или не ми се занимава, ама това е друг въпрос Grinning
Що неща изядоха колежките, щото съм решила че на мен ми се яде. Ама естествено няма да го изям цялото като направя нещо неподходящо за нас. А пък за много малко количество няма и да се хвана, то само да цапам и мия Grinning Та каня се сума време, накрая направя там каквото съм наумила, отрежа си малко и повечето го занасям на работа. Там никой не се сърди на нещо домашно приготвено, всичко се изяжда.
И без това другите все по нещо купили и предлагат на всички, пък аз нали не си купувам бисквити и сладки, съответно аз иначе никога няма да ги почерпя нещо. С един куршум два заека - хем съм си угодила но съм яла малко количество, хем съм се разписала и там че да не се цепя от колектива. Всички са доволни накрая, така съм си го решила този проблем.
За броени пъти в годината говорим де, достатъчно рядко е че да го правя без угризения.

# 410
  • Пловдив
Копирам ето така от публикацията на Alice, защото не мога да цитирам и уж съм последният автор на мнение в темата (според форума🤣):
"Но естествено ако нямаш бързо качване на тегло  и другите проблеми едва ли е ГД."
Моя приятелка, много фина и без симптоми, се оказа с гестационен диабет. При обременяването май лъсна всичко...явно има и такива случаи.
Елора, каква магия направи? 😃

Да, естествено че е така,  не съм била изчерпателна в обясненията си и благодаря, че добави, защото е важно -  може да има ГД без тези симптоми, но не знам дали Адриана има ИР и дали трябва изначално да пази режим и да се следи, но е хубаво да се обърне внимание. А иначе както е и с ИР, гестационен диабет може да има без типичните симптоми. Аз следя какво ям и се движа, защото все пак ми бе поставена диагноза ИР, колкото и добре да бях преди да забременея и колкото и добри резултати да имах. Истината е че дори и да нямаш проблеми, прекомерното ядене на въглехидрати едва ли е ок. Извинявам се ако попречих на разговора, тя темата е обширна и наистина изисква повече внимание.
Допълвам: Гледам коментирате pH на урината, моята на първите изследвания е 5,8, преди седмица и половина 6, но на последно контролно изследване преди два дни (наложи се поради други причини да повторя) виждам стойност 5, може би се дължи на моментно състояние, не са казали да вземам мерки, освен повече вода и течности, което и правя. Пия по едно слабо кафе на ден, чай билков по един, неподсладен, вода поне 2 литра и айрян, естествено не пия сокове, газирани и т.н., това е повече от ясно, кафето ми е без захар от много години, ооо към течностите си добавям и кефир, който обожавам. Та се надявам да е ок изследването, когато го повторя и всичко да е в норма.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 08:48 от alice_ in_ wonderland1

# 411
Имам и тази книга - Диета при Инсулинова резистентност ще я кача след малко и ще ви дам линк.
И аз много обичам тесто- баница, спагети, кекс ☺,но ям няколко пъти в годината само.
започнах превода на протоколите на доктор Фънг след малко ще публикувам единия ( няма много за ядене...)
Линк за сваляне на  книгата - Диета при Инсулинова резистентност
Превод на 24 часа фаст на Доктор Фънг от книгата "Код Затлъстяване"
Скрит текст:
Превод на 36 часа фаст на Доктор Фънг от книгата "Код Затлъстяване"
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 11:44 от Bria

# 412
Bria, благодаря! Ще я прегледам при първа възможност.
Alice, не си попречила на разговора, напротив. 🙂 Така си е, не е нужно човек да е с гестационен диабет, ИР или друго заболяване, за да внимава повече с въглехидратите- като количества, а и като вид също. Още повече, че понякога човек си мисли, че няма симптоми на нищо, защото ги отдава на умора, стрес, недоспиване или пък изобщо не им обръща внимание. Хубаво е всяка бременна да следи какво яде, не само при съмнения за ИР или ГД, това си е доста важен период и от това само може да има ползи за майката и бебето.🙂
Относно Ph на урината- то не отразява ли моментната стойност, т. е. не е ли нормално все пак да има вариации от ден до ден?

# 413
На марката Алпро соево мляко с ванилия без захар подходящо ли е за пиене ? Simple Smile Днес хапнах броколи крем супа, в която имаше 500 броколи, 1 картоф малък и 1 морков. 1 час след хранене беше 8.00, а два часа след това беше стойност 7.00 Това не са ли високи стойности?

# 414
Тези измислени "млека", според мен не са продходящи за консумация от никого.

Тази захар е висока, да. Тази супа не е за теб.

# 415
Тия "млека" са си имитационни продукти, преработени че уж да приличат на нещо дето не са... То само името му е мляко. Нито е мляко, нито има и кой знае какво в него друго, а цените им май хич не са красиви освен това.
Когато ми е трябвало точно мляко, съм сукала от мама. От там нататък вече не смятам че ми е жизнено важна храна, съвсем спокойно си живее човек и без нея.

Такива сварени зеленчуци и тия дни стана дума че качват много лесно, те вече не са тези сложни въглехидрати които са в същите неща на салата а се усвояват бързо. Това дори и без картофа, дето е малко в случая.
Може и някой да ги толеририра повече от друг, разбира се. То с всяко нещо е така. Ама щом качва КЗ чак толкова, значи не е подходяща храна.
Или поне да е само малко от нея там ако ти се е прияло толкова, плюс нещо по-съществено, а не само със супата да се наяде човек. Протеин да има, хем да те засити, хем и да не е само зеленчуците. То ако са само те... тая супичка си е за разяждане, не за наяждане Grinning

# 416

+1.
Можеш да пробваш крем супа от броколи и други зеленчуци, като добавиш и застройка от сметана и/или яйца. Или пък да добавиш към супата друг протеин- месо, риба...И ако въобще ядеш картофи, избягвай да ги ядеш много топли/горещи и яж малко количество. Вероятно пак ще са проблемни де.

Последна редакция: нд, 23 яну 2022, 18:15 от dolce miele

# 417

+1.
Можеш да пробваш крем супа от броколи и други зеленчуци, като добавиш и застройка от сметана и/или яйца. Ишо пък да добавиш към супата друг протеин- месо, риба...И ако въобще ядеш картофи, избягвай да ги ядеш много топли/горещи и яж малко количество. Вероятно пак ще са проблемни де.

Благодаря, ще пробвам различни варианти и ще измервам с глюкомера.

# 418
Андреа, замени картофа с ряпа дайкон, пащърнак или глава целина.Може и карфиол.
Аз правя крем супи с едни миксове от лидъл, броколи, карфиол и моркови, добавям животинска сметана.
Другата ми е с моркови, лук и спанак на едни кубчета, от билла ги вземам замразени, пак със сметана.
Но на мен супа много ми отваря апетита, винаги ми е предястие, иначе е мъка.

# 419
Сега правя крем супа от гъби, дайкон, морков, зелена и червена чушка, лук, карфиол...Отделно ще варя яйца в яйцеварката за гарнитура на супата. 😁

Общи условия

Активация на акаунт